کد خبر: ۳۰۲۹۳۱
تاریخ انتشار: ۱۹:۰۰ - ۳۰ فروردين ۱۴۰۱ - 2022April 19
رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی تاکید کرد:
رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی گفت: مشارکت در حل مسائل و چالش‌های بهداشتی و مربوط به سلامت مردم از سال‌ها پیش دغدغه دولت‌ها بوده و به دلیل آنکه همه ابعاد آن در حیطه اختیارات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قابل رفع نیست، مشارکت سایر نهادها و دستگاه ها در قالب شورا مد نظر قرار گرفته است.
شفاآنلاین>سلامت>رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی با اشاره به ضرورت مشارکت همه سازمان ها و نهادها در حل مسائل و چالش‌های بهداشتی و حوزه سلامت گفت: به دلیل آنکه همه ابعاد بهداشت و سلامت در حیطه اختیارات وزارت بهداشت، قابل رفع نیست، مشارکت سایر نهادها و دستگاه‌ها در قالب شورا مد نظر است.

به گزارش شفاآنلاین:محمد اسماعیل مطلق در نخستین نشست مشترک دبیرخانه‌های سلامت دستگاه های اجرایی اظهارداشت: همانگونه که در گزارش های و خطوط راهنمای مطالعات بین المللی و سازمان جهانی بهداشت نیز آمده است، سهم تامین، حفظ و ارتقای سلامت جامعه و جمعیت تحت پوشش هر نظامی حدود ۲۰ درصد به بدنه حکمرانی نظام سلامت (Health Governance ) و حدود ۸۰ درصد مربوط  به سیاست ها و مداخلات سایر دستگاه ها خارج از بدنه سلامت ( Governance for Health ) است بنابراین همراهی و تعامل چند جانبه بین دستگاه ها و حوزه سلامت می تواند به تامین و حفظ سلامت مردم در همه زمینه های مداخله گر مانند عوامل اجتماعی، اقتصادی، محیط زیستی، سیاسی و معنوی منتج شود.

رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی گفت: مشارکت در حل مسائل و چالش‌های بهداشتی و مربوط به سلامت مردم از سال‌ها پیش دغدغه دولت‌ها بوده و به دلیل آنکه همه ابعاد آن در حیطه اختیارات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قابل رفع نیست، مشارکت سایر نهادها و دستگاه ها در قالب شورا مد نظر قرار گرفته است.

مطلق ضمن اشاره به تاریخچه دبیرخانه بر مبنای اسناد و مستندات، افزود: اولین «شورای عالی بهداشت» در سال ۱۳۲۹ با هدف اظهار نظر و مداخله در امور مربوط به بهداشت عمومی کشور تشکیل شد. در سال ۱۳۷۰ حسب نیاز و ساختارمند شدن رسیدگی به مسائل مترتب به سلامت در همه حیطه ها در طول تاریخ و خصوصا بعد از انقلاب اسلامی «شورای غذا و تغذیه» برای هماهنگی فعالیت های تحقیقاتی، آموزشی، برنامه ریزی و اجرایی در امر غذا و تغذیه کشور شکل گرفت.

وی افزود: در ماده هفت قانون برنامه پنجم توسعه کشور، ساختار و حدود وظایف شورای عالی سلامت و امنیت غذایی در سال ۱۳۹۵ به عنوان قانون احکام دائمی برنامه های توسعه کشور تصویب و تبیین شد.  

مطلق ادامه داد: براین اساس همچون سایر شوراهای عالی، ریاست این شورا را هم رییس جمهوری بر عهده داشته و همه مصوبات آن در حکم مصوبات هیئت دولت قابل اجرا برای همه دستگاه ها، نهادها و سازمان ها است همچنین دبیر این شورا، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است که تمام اولویت ها، اهداف و چشم اندازها براساس اسناد بالادستی، سند تحول نظام سلامت ابلاغی مقام معظم رهبری، بیانیه گام دوم انقلاب، برنامه‌های توسعه‌ای، استقرار و اجرای قوانین مرتبط با سلامت تعیین و توسط دبیر شورای عالی پیگیری و اقدامات و هماهنگی‌های بین بخشی، فرابخشی و در موارد خاص بین المللی آن نیز در دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی راهبری می شود.

مطلق به برخی از فعالیت های ملی که به پیشبرد برنامه های سلامت و ارتقای شاخص های سلامت و امید به زندگی در دو مقطع قبل و بعد از انقلاب اسلامی به ویژه در نقاط کم برخوردار و روستایی انجام شده اشاره کرد و گفت: فعالیت های پس از انقلاب در مناطق محروم نشان دهنده یک عزم ملی برای کاهش نابرابری ها و ارتقای سطح سلامت مردم است.

وی افزود: استقرار نظام مراقبت های اولیه بهداشتی PHC، توسعه نهضت سواد آموزی، توسعه راه های ارتباطی روستایی، دسترسی به آب آشامیدنی، برق، بهسازی خانه های روستایی، آموزش نیروهای بومی در حیطه های مراقبت‌های بهداشتی اولیه و تربیت بهورزان به عنوان مراقبان سلامت روستاهای اصلی و قمر نمونه هایی از هم افزایی فعالیت ها در سازمان ها و نهادها با یک هدف مشترک هستند.

مطلق اظهار داشت: طرح بسیج مقابله با فلج اطفال، حذف روغن پالم از روغن های خوراکی، کاهش نمک در مواد غذایی صنعتی و پر مصرف، سند ملی کاهش بیماری های غیر واگیر نیز نمونه هایی از همکاری فرابخشی با حوزه سلامت به منظور دستیابی به جمعیت سالم، پویا و بهره ور هستند.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: