در نشست معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با روسای دانشگاههای داروسازی مطرح شد:
دکتر پناهی گفت: دانشکده های داروسازی می توانند با هدایت تحقیقات متناسب با شعار سال مبنی بر تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین در راستای نیازهای جامعه در مسیر تولید علم و مرجعیت علمی موثر باشند.
شفاآنلاین>سلامت>معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در نشست با روسای دانشگاههای داروسازی مستقر در تهران گفت: از ظرفیت دانشکدههای داروسازی در تحقیقات حوزه سلامت در راستای شعار سال و کاهش هزینههای درمان استفاده شود.
به گزارش شفاآنلاین:دکتر پناهی با بیان این مطلب گفت: دانشکده های داروسازی می توانند با هدایت تحقیقات متناسب با شعار سال مبنی بر تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین در راستای نیازهای جامعه در مسیر تولید علم و مرجعیت علمی موثر باشند. وی افزود: نیازهای جامعه در حوزه دارو، مواد اولیه و تجهیزات آزمایشگاهی را از سازمان غذا و دارو دریافت کردیم. از سوی دیگر حمایت های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این حوزه مشخص است قصد داریم از ظرفیت دانشکدههای داروسازی با توجه به زیرساخت و اعضای هیات علمی متخصصی که در اختیار دارند بهرهبرداری کنیم تا در جهت رفع نیازهای جامعه در این حوزه اقدام کنیم.
دانشگاهها بخشی از اعتباراتشان را صرف فناوری کننددکتر محمدرضا منظم، رییس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت، با بیان اینکه در سال گذشته طی مکاتبات انجام شده اعلام کردیم که دانشگاهها بخشی از اعتبارات تخصیص یافته را صرف فناوری کنند، گفت: اگر تاکنون این مسئله محقق نشده با نامگذاری سال جاری انتظار داریم به زودی اجرایی شود و منابع آن صرف پایاننامههای محصول محور شود.دکتر منظم با بیان اینکه حوزه دارو یکی از شاخههای اصلی حوزه فناوری سلامت به شمار میرود، گفت: امسال باید در حوزه داروسازی طرحهای فناورانه بیشتری داشته باشیم و سهم تولید فناورانه در هر دانشگاه در حوزه دارو با مقالات رقابت کند.
بهره گیری از مدل دفاتر انتقال فناوری
دکتر علی علیزاده، مشاور معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، با اشاره به اینکه دانشکدههای داروسازی نقش موثری در چرخه تولید ثروت دارند، گفت: در کشور نسبت تولید علم به صنعت پایین است و به طور کلی در ارتباط بین دانشگاه و صنعت ضعیف هستیم منابع مالی محدودی هم در اختیار داریم بنابراین ناگزیر به ظرفیت سازی در حوزه فناوری و نوآوری هستیم.
دکتر علیزاده به ارائه نمای کلی از تبدیل تحقیقات به فناوری در حوزه سلامت پرداخت و گفت: دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی بالغ بر ۷۵۰۰۰ مقاله چاپ شده ISI دارند، طرحهای پژوهشی به ثبت رسیده ۲۲۲ هزار پایان نامه است. ۵۵۳ طرح فناوری نیز ثبت شده است. بالغ بر هزار و ۸۶۵ مورد نیز ثبت اختراع داخلی و ۱۸ مورد ثبت اختراع بین المللی داریم. چهار هزار و ۳۴۳ محصول و نمونه اولیه به ثبت رسیده است. ۱۴۲۴ شرکت حوزه سلامت در مراکز رشد مستقر هستند و ۱۱۲۰ شرکت دانشبنیان داریم که از این تعداد ۲۲۴۲ محصول دانشبنیان، تجاریسازی شده است.
وی افزود: نرخ جهانی تبدیل پژوهش به اختراع که به عنوان شاخص کاربردی بودن تحقیقات شناخته میشود در کشورهای در حال توسعه بین ۴.۶ تا ۵.۱ درصد است.دکتر علیزاده گفت: در دنیا در زمینه توسعه تبدیل دانش به فناوری از دفاتر انتقال فناوری موسوم به TTO استفاده میکنند.گفتنی است، این نشست با حضور دکتر عبدالمجید چراغعلی، رییس دانشکده داروسازی دانشگاه بقیه الله (عج)، دکتر حسین وحیدی، رییس دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر محسن امینی، رییس دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی ایران، دکتر سید علیرضا مرتضوی، سرپرست دانشکده داروسازی پردیس بین الملل دانشگاه ایران برگزار شد.