کد خبر: ۳۰۲۰۰۵
تاریخ انتشار: ۱۴:۰۰ - ۱۶ فروردين ۱۴۰۱ - 2022April 05
بررسی‌ها از بازار گوشت نشان می‌دهد که تقاضا برای خرید گوشت قرمز کاهش ملموسی دارد و میزان مصرف در ایام نوروز و رمضان نسبت به سال‌های گذشته کاهش چشمگیری پیدا کرده است. در سال‌های گذشته اگر خانواری برای ایام نوروز ۱۰ کیلو گوشت خریداری می‌کرد در سال جاری میزان خرید خود را نصف کرد

شفاآنلاین>سلامت> شاید عجیب به نظر برسد اما نه تنها تقاضا برای خرید گوشت در ایام نوروز و ماه رمضان با کاهش قابل توجهی روبه‌رو شده است بلکه بررسی‌ها نشان می‌دهد میوه‌های ذخیره‌شده برای ایام نوروز روی دست سازمان تعاون روستایی باد کرده است چرا که قدرت خرید مردم نسبت به سال‌های گذشته به شدت کاهش پیدا کرده به گونه‌ای که حتی برخی از اقشار جامعه از خرید سیب و پرتقال شب عید نیز جا مانده‌اند.

به گزارش شفاآنلاین: در این خصوص رییس اتحادیه بارفروشان اعلام کرده است که در ایام نوروز، کیفیت بار نسبت به سال‌های گذشته قابل توجه بود اما استقبال از خرید کاهش چشمگیری پیدا کرد. بر این اساس شاهد آن هستیم که میوه ذخیره‌سازی شده از سوی سازمان تعاون روستایی در دست آنها مانده و هنوز این سازمان موفق به فروش آن نشده‌ است در حالی که اگر این بارها به فروش نرسد پوسیده خواهند شد.

کالاهای اساسی با قیمت مناسب به دست مردم برسد
در این میان بررسی‌ها از بازار گوشت نشان می‌دهد که تقاضا برای خرید گوشت قرمز کاهش ملموسی دارد و میزان مصرف در ایام نوروز و رمضان نسبت به سال‌های گذشته کاهش چشمگیری پیدا کرده است. در سال‌های گذشته اگر خانواری برای ایام نوروز ۱۰ کیلو گوشت خریداری می‌کرد در سال جاری میزان خرید خود را نصف کرد. مباحثی که به شدت قابل تامل است و این جدیت را از سوی وزارت صمت و دیگر نهادهای مسوول می‌طلبد که در سال جاری برای رسیدگی به وضعیت بازار کالاهای اساسی از بخش خصوصی کمک گرفته و با همفکری با این بخش، راهکارهای مناسبی را برای تنظیم بازار در پیش گیرند.

در همین خصوص یک عضو هیات رییسه مجلس تاکید کرد: انتظار می‌رود با تلاش مضاعف دولت نگرانی‌ها پیرامون افزایش قیمت کالاهای اساسی در سال جدید مرتفع شده و کالاها با قیمت مناسب به دست مردم برسد. مجتبی یوسفی در تذکری شفاهی در جریان جلسه علنی دیروز مجلس بیان کرد: دولت از روزهای آغازین سال کار را با جدیت شروع کرد اما نگرانی‌هایی در تامین برخی از کالاهای اساسی مردم به ویژه کالاهایی که در سبد خانوار نقش اساسی را دارند مانند مرغ پیش آمد.

وی در ادامه اظهارکرد: انتظار می‌رود با تلاش دولت و مسوولان این نگرانی‌ها مضاعف نشده و کالاهای اساسی با قیمت مناسب به دست مردم برسد. با نگرانی‌هایی که به دنبال حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی مطرح است انتظار می‌رود با تلاش دولتمردان کالاهای اساسی به اندازه و با قیمت مناسب در اختیار مردم قرار گیرد.

قیمت سبزیجات افزایش پیدا می‌کند
روند افزایش قیمت‌ها در بازار کالاهای اساسی متوقف نشده و همچنان ادامه‌دار است. این در حالی است که در مناسبت‌های خاص به دلیل افزایش تقاضا، این گرانی‌ها تشدید می‌شود و مردم برای تامین نیازهای ضروری خود چاره‌ای جز پرداخت هزینه‌های بالا ندارند. در همین خصوص مصطفی دارایی‌نژاد رییس اتحادیه بارفروشان با اشاره به آرامش بازار در ماه رمضان گفت: میادین میوه و تره‌بار در ۱۳ فروردین نیز تعطیل نشدند تا مردم بتوانند نیازهای خود را در زمینه کاهو و سبزیجات تامین کنند چراکه میزان تقاضا برای خرید کاهو در ۱۳ فروردین افزایش چشمگیری پیدا می‌کند. این فعال اقتصادی با بیان اینکه قیمت سبزیجات در ماه رمضان افزایش پیدا می‌کند، تصریح کرد: میزان مصرف سبزی خوردن در ماه رمضان بالا می‌رود. از این‌رو قیمت سبزی خوردن به کیلویی هشت هزار تومان رسیده است. علاوه بر این، مصرف گوجه و خیار نیز در ماه رمضان بالا می‌رود اما از آنجاکه میزان کشت این محصولات دو برابر شده است، در سال جاری با مشکلی در این زمینه‌ها مواجه نخواهیم شد. دارایی‌نژاد با اشاره به افزایش روند صادرات هندوانه به ترکیه و عراق، گفت: روزانه حدود پنج هزار تن هندوانه وارد میدان اصلی می‌شود؛ اما در ماه رمضان میزان مصرف هندوانه به‌دلیل بالا رفتن عطش مردم افزایش پیدا می‌کند از این‌رو تقاضا برای خرید بالا می‌رود؛ هفته گذشته هندوانه کیلویی سه هزار تومان بود اما از ابتدای هفته جاری قیمت هندوانه به کیلویی پنج هزار تومان رسید.

نابودی ۶۰ درصد از بوته‌های هندوانه به دلیل گرما
وی با بیان اینکه هوای گرم ۶۰ درصد از بوته‌های هندوانه را از بین برد، خاطر نشان کرد: با این وجود، کمبودی در زمینه هندوانه در بازار نداریم و روزانه ۲۰۰ کانتینر هندوانه از استان فارس بارگیری می‌شود. بنابراین باید به این نکته اشاره کنم که با افزایش روند صادرات، خللی در بازار داخلی ایجاد نمی‌شود. به گفته رییس اتحادیه بارفروشان، ملون به ترکیه و عراق صادر می‌شود و کشورهای ارمنستان، تاجیکستان درخواست خرید ملون را به ما داده‌اند؛ به مردم این اطمینان را می‌دهیم که میزان صادرات به گونه‌ای تنظیم شود که تاثیری در بازار داخلی نگذارد. در حال حاضر ملون کیلویی ۹ هزار تومان در میدان میوه و تره‌بار به فروش می‌رسد.

دارایی‌نژاد با اشاره به کاهش خرید میوه در ایام نوروز، افزود: کیفیت بار نسبت به سال‌های گذشته قابل توجه بود این در حالی است که استقبال از خرید کاهش چشمگیری پیدا کرد. میوه ذخیره‌سازی شده از سوی سازمان تعاون روستایی در دست آنها مانده و هنوز این سازمان موفق به فروش آن نشده‌ است و اگر این بار به فروش نرسد پوسیده خواهد شد. میوه ذخیره‌سازی در تهران، مشهد و قم هنوز به فروش نرسیده است.

وی ادامه داد: هوا رو به گرمی رفته است و با گرم شدن هوا پرتقال زود خراب خواهد شد و بعد از خروج از سردخانه حداقل ۲ تا ۳ روز می‌تواند ماندگاری خود را حفظ کند و بعد از آن می‌پوسد پس دولت چاره‌ای ندارد جز اینکه آن را زیر نرخ بازار عرضه کند.

نرخ گوجه‌سبز شکسته می‌شود
این فعال صنفی با اشاره به نرخ انواع میوه در میدان میوه و تره‌بار گفت: پرتقال کیلویی پنج تا ۹ هزار تومان، سیب کیلویی هفت تا ۱۵ هزار تومان، کیوی کیلویی هشت تا ۱۸ هزار تومان و خیار کیلویی هفت هزار تومان است.

دارایی‌نژاد با اشاره به نرخ میوه‌های نوبرانه، افزود: چغاله بادام در بازار فراوان و کیلویی ۳۰ تا ۶۰ هزار تومان است و همچنین دیگر شاهد فروش گوجه‌سبز کیلویی چهار میلیون نیستیم و نرخ آن به کیلویی ۳۰۰ هزار تومان رسیده است. البته تلاش داریم که میزان عرضه گوجه‌سبز را افزایش بدهیم که در روزهای آینده قیمت‌ آن نیز شکسته خواهد شد.

کاهش ۵۰ درصدی مصرف گوشت
کاهش خرید میوه در ایام نوروز در حالی است که در بخش دیگر و در بازار گوشت نیز شاهد کاهش قابل توجه خرید این کالا هستیم که البته چندان جای تعجب هم ندارد. در واقع برخی از اقشار جامعه که در سال جاری از خرید میوه شب عید خود جا مانده‌اند، چطور می‌توانند برنج و یا گوشت که بالاترین قیمت‌ها را در طول ماه‌های اخیر ثبت کرده‌اند، تامین کنند.

در این خصوص رییس شورای تامین دام کشور گفت: تقاضا برای خرید گوشت قرمز کاهش ملموسی دارد و میزان مصرف در ایام نوروز و رمضان نسبت به سال‌های گذشته کاهش چشمگیری پیدا کرده است. در سال‌های گذشته اگر خانواری برای ایام نوروز ۱۰ کیلو گوشت خریداری می‌کرد در سال جاری میزان خرید خود را نصف کرد.

منصور پوریان قیمت گوشت را تابع عرضه و تقاضا ندانست و افزود: از ابتدای هفته اول فروردین عرضه دام سبک از سوی دامداران استان‌های فارس، کرمانشاه و خوزستان روند تصاعدی پیدا کرد و این افزایش عرضه تا پایان اردیبهشت ادامه خواهد داشت. اما افزایش عرضه به معنی کاهش قیمت گوشت نخواهد بود چراکه در حال حاضر بازار در شرایط رکود تورمی قرار گرفته است از این‌رو قیمت‌ها روند رو به جلو به خود گرفتند تا جایی‌که حتی با توقف روند صادرات و آغاز واردات گوشت، قیمت این محصول در بازار روند کاهشی به خود نگرفت.

این فعال اقتصادی با اشاره به میانگین قیمت دام سبک افزود: در ابتدای سال قیمت دام شیب تندی به خود گرفت اما بعد از گذشت یک هفته قیمت آن به زیر کیلویی ۷۰ هزار تومان رسید چراکه میزان عرضه افزایش پیدا کرد. اما این نکته را در نظر داشته باشید که این قیمت جبران هزینه‌های تولید را نمی‌کند.

رویارویی دامداران با کم‌آبی و خشکسالی
رییس شورای تامین دام کشور با بیان اینکه در ماه‌های آینده دامداران با کم‌آبی و خشکسالی مواجه خواهند شد، افزود: حدود چهار میلیون راس بره نر آماده کشتار از سال گذشته در دست دامداران باقی مانده است که باید به این میزان دام زایش‌های زمستان و بهار را نیز اضافه کنیم. از دولت انتظار داریم در راستای سیاست‌های حمایتی، مجوز صادرات دام سبک را صادر کند تا دامداران متضرر نشوند.

پوریان میزان مصرف گوشت قرمز در کشور را کاهشی دانست و افزود: وزیر کشاورزی در سفر به استان‌های ایلام و کهگیلویه و بویراحمد از نزدیک میزان دامی که در دست عشایر مانده است را مشاهده کرد از این‌رو مجوز صادرات ۲۵۰ هزار راس دام سبک را دادند اما در عمل مجوز ۴۰ هزار دام صادر شد و مجوز صادرات دام را به بهانه تنظیم بازار گوشت لغو کردند.

رییس مجمع ملی صادرکنندگان دام با بیان اینکه مجوز واردات گوشت به بهانه بالا رفتن قیمت گوشت در بازار داده شد، تصریح کرد: در حال حاضر دولت مجوز واردات ۱۰ هزار تن گوشت را داده است پس نیاز به خرید حمایتی کاهش پیدا می‌کند از این‌رو انتظار داریم که مسیر صادرات هموار شود که انگیزه تولیدکنندگان برای تولید از بین نرود.
به گفته وی؛ در نوروز ۱۴۰۱ مصرف گوشت مرغ نسبت به گوشت گوسفندی افزایش پیدا کرد. البته باید به این نکته توجه کرد که با گرم شدن هوا میزان مصرف گوشت قرمز کاهش پیدا می‌کند.
پوریان همچنین با اشاره به نرخ گوشت قرمز در بازار گفت: قیمت دام سبک کیلویی ۶۸ هزار تومان و قیمت لاشه بره نر کشتاری کیلویی ۱۳۰ هزار تومان است.

عرضه گوشت ۱۱۷ هزار تومانی در میادین میوه
گفتنی است برای تنظیم بازار گوشت گوسفندی با قیمت هر کیلوگرم ۱۱۶ هزار و ۹۰۰ تومان و گوشت گوساله با قیمت ۱۱۰ تا ۱۱۵ هزار تومان در میادین میوه و تره‌بار تهران عرضه می‌شود. شرکت پشتیبانی امور دام به عنوان مسوول تنظیم بازار سعی دارد با توزیع گوشت منجمد در کنار گوشت گرم تنظیم کنیم بازار را کنترل کند.

تعطیلات نوروزی، مشکلات حمل‌و‌نقل و شلوغی جاده‌ها در بازار محصولات پروتئینی از جمله گوشت قرمز، مرغ و تخم‌مرغ تاثیر‌گذار بوده است که در روزهای آینده با افزایش کشتار و توزیع به وضعیت عادی برمی‌گردد. البته باید توجه داشت که بلاتکلیفی تولیدکنندگان دام و طیور درباره قیمت نهاده‌های دامی نیز در نوسانات قیمتی در بازار تاثیرگذار بوده است به طوری که تولید‌کنندگان نمی‌دانند که در ماه بعدی نیز نهاده‌های دامی به قیمت مصوب در اختیار آنها قرار می‌گیرد یا خیر.
بنابر این گزارش شرکت پشتیبانی امور دام استان تهران در واکنش به فروش ۱۹۷ هزار تومانی هرکیلوگرم گوشت شقه در فروشگاه این شرکت اعلام کرد: تعاونی شرکت پشتیبانی امور دام در تهران به بخش خصوصی واگذار شده است و آنها نیز گوشت‌های خود را با قیمت آزاد به فروش می‌رسانند. خود شرکت پشتیبانی امور دام نیز محصولات تنظیم بازاری خود را با قیمت مصوب در همین فروشگاه عرضه می‌کند.روزنامه جهان صنعت
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: