اگر کارخانجات دارویی کشور نتوانند بر مشکلات خود فائق آیند و تولید دارو روند رو به عقب داشته باشد، در آن صورت دولت باید برای یک درصد کاهش تولید دارو ۴۰۰ میلیون دلار ارز اختصاص دهد تا همان یک درصد دارو را وارد کند
شفاآنلاین>سلامت>عضو هیات مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران، گفت: بیمه ها برای افزایش بودجه و حمایت از هزینه های دارویی بیماران هیچ تلاشی نمی کنند و صنعت داروسازی را گرفتار می کنند.
به گزارش شفاآنلاین: مرتضی خیرآبادی، روز یکشنبه ۲۲ اسفند ۱۴۰۰ در نشست خبری که در محل سندیکا برگزار شد، با اشاره به حاشیههای حذف ارز ترجیحی، افزود: آنچه برای تولید و واردات دارو لازم است، ۲.۵ میلیارد دلار است که با تبدیل ارز ترجیحی به نیمایی، عدد ۱۷۰ هزار میلیارد تومان را باید در نظر گرفت.
وی با عنوان این مطلب که ۹۷ درصد داروی کشور با یک میلیارد دلار ارز تولید میشود، ادامه داد: برای ۳ درصد واردات دارو، ۱.۵ میلیارد دلار ارز اختصاص مییابد.
خیرآبادی تاکید کرد: اگر کارخانجات دارویی کشور نتوانند بر مشکلات خود فائق آیند و تولید دارو روند رو به عقب داشته باشد، در آن صورت دولت باید برای یک درصد کاهش تولید دارو ۴۰۰ میلیون دلار ارز اختصاص دهد تا همان یک درصد دارو را وارد کند.
وی افزود: در مطالعهای که بر روی ۷۸ قلم دارو داشته ایم، مشخص شد در سالهای ۹۶ تا ۱۴۰۰، رشد ۱۱۰ درصدی قیمت محصولات دارویی را شاهد بوده ایم. در حالی که رشد ۲۵۰ تا ۳۰۰ درصدی قیمت اقلام جانبی در همین سالهای ۹۶ تا ۱۴۰۰ ثبت شده است.
خیرآبادی در ادامه با انتقاد از ثابت نگه داشته شدن
قیمت دارو در کشور، گفت: متأسفانه بیمهها برای افزایش بودجههای خود تلاش نمیکنند و همین مسئله باعث میشود وزارت بهداشت، در تعیین قیمت دارو، تحکمی برخورد کند.
عضو هیأت مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران، افزود: در سال ۹۸، کل فروش دارو در کشور ۳۵ هزار میلیارد تومان بوده است که سهم سازمان بیمه سلامت ایران ۴۲۰۰ میلیارد تومان، تأمین اجتماعی ۴,۲۰۰ میلیارد تومان، بیمه نیروهای مسلح و کمیته امداد و…، هم در نهایت ۴,۰۰۰ میلیارد تومان بوده است. به عبارتی، سهم بیمهها از ۳۵ هزار میلیارد تومان فروش دارو در کشور طی سال ۹۸، ۱۲ هزار میلیارد تومان بوده است و مابقی آن به صنعت تحمیل شده است.
وی با عنوان این مطلب که ۷۵ درصد هزینههای درمان از جیب مردم پرداخت میشود، ادامه داد: از آذر ۱۴۰۰، بیمهها هیچ افزایش قیمتی را برای دارو قبول نکرده اند و این پول را از مردم میگیرند.