کد خبر: ۳۰۰۱۶۵
تاریخ انتشار: ۲۱:۴۰ - ۱۲ اسفند ۱۴۰۰ - 2022March 03
فرایند ارزیابی واکسن های ایرانی که یکی از آنها (کوو برکت) فرایند ارزیابی فنی و صدور مجوز استفاده اضطراری آن پیشرفت بسیار خوبی داشته است را نیز تسریع خواهیم کرد.

شفاآنلاین>سلامت> مدیرکل سازمان بهداشت جهانی ضمن تمجید تلاش‌ها و موفقیت‌های ایران در زمینه مدیریت کووید و تولید واکسن داخلی، گفت: پیشرفت‌های بالای ایران در حوزه سلامت و بویژه گستردگی پوشش شبکه‌های بهداشت در سراسر کشور باعث افزایش نرخ تزریق واکسن نیز شده است.

به گزارش شفاآنلاین: تدروس آدهانوم در نشست ۴۹ شورای حقوق بشر در ژنو گفت:  نرخ تزریق واکسن در ایران و همچنین واکسینه کردن پناهندگان خارجی در ایران بالا است و اقدامات کنترل عمومی خوب دیگری نیز انجام شده است و وضعیت در ایران با ثبات شده است.  

 
وی با بیان این که از تلاش های ایران برای تولید واکسن داخلی قدردانی می‌کنیم، افزود: فرایند ارزیابی واکسن های ایرانی که یکی از آنها (کوو برکت) فرایند ارزیابی فنی و صدور مجوز استفاده اضطراری آن پیشرفت بسیار خوبی داشته است را نیز تسریع خواهیم کرد.  
 
مدیرکل سازمان بهداشت جهانی در ادامه، ضمن انتقاد از تاثیر تحریم‌ها بر حوزه سلامت، افزود: دارو و تجهیزات پزشکی نباید تحت تحریم باشند و در این زمینه پیگیری‌های لازم را انجام خواهیم داد.  
 
وی همچنین قول داد در روند ثبت واکسن‌های تولید داخلی ایران تسریع شود.
 
دکتر کاظم غریب‌آبادی معاون امور بین‌الملل قوه قضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر که برای شرکت در نشست ۴۹ شورای حقوق بشر در ژنو حضور دارد، با دکتر تدروس آدهانوم، مدیرکل سازمان جهانی بهداشت دیدار و گفت‌وگو کرد.
 
در این ملاقات، دبیر ستاد حقوق بشر کشورمان مهمترین اقدامات در حوزه تحقق حق سلامت و بهداشت و دستاوردهای ایران در حوزه مقابله با کرونا و واکسیناسون، افزایش نرخ امید به زندگی، کاهش مرگ و میر در کودکان، تعداد بیمارستان‌ها و تخت‌های فعال، تعداد دانشگاه‌ها و دانشکده‌های پزشکی و دانشجویان و اعضای هیات علمی، میزان پوشش شبکه‌های بهداشت در مناطق روستایی و شهری و سایر خدمات حوزه سلامت را تشریح و این پیشرفت‌ها را دستاوردهایی مهم  در شرایطی دانست که ایران تحت تحریم‌های ظالمانه آمریکا قرار دارد.
 
غریب‌آبادی به اقدامات قهرآمیز یکجانبه و آثار منفی آن بر حق حیات، حق بهداشت و حقوق کودکان و بیماران بویژه بیماری های خاص یا نادر اشاره کرد و استثنای بشردوستانه را صرفا ادعایی بر روی کاغذ دانست و تاکید کرد: در عمل، امکان دسترسی به اقلام و تجهیزات پزشکی و داروی مورد نیاز برای بیماران خاص، خصوصا در زمان کووید وجود نداشته و این سیاست، تداوم نقض آشکار و فاحش حقوق بشر است.  
 
وی در این زمینه، به بیماران تالاسمی و بیماران پروانه‌ای اشاره و از پایبندی شرکت‌ها و کشورهای اروپایی به تحریم‌ها انتقاد جدی کرد و از مدیرکل سازمان بهداشت جهانی خواست تا در این زمینه مداخله کند.
 
دبیر ستاد حقوق  بشر کشور همچنین خواستار تسریع در طی شدن فرایند ثبت دو واکسن ایرانی کوو برکت و اسپایکوژن شد تا با توجه به کیفیت اثبات شده و بالا و قیمت رقابتی آنها هرچه سریع تر برای کمک به کشورهای نیازمند وارد بازار بین‌المللی شوند.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: