به گزارش شفاآنلاین: محققان ژاپنی دریافتند که رژیم غذایی پر فیبر با کاهش خطر ابتلا به زوال عقل مرتبط است. زوال عقل یک بیماری ویرانگر است که معمولا نیاز به مراقبت طولانیمدت دارد.
کازوماسا یاماگیشی، محقق ارشد این تحقیق از دانشگاه تسوکوبا ژاپن اظهار کرد: ما به برخی از تحقیقات اخیر علاقهمند بودیم که نشان میداد فیبر غذایی ممکن است نقش پیشگیرانه داشته باشد. ما این را با استفاده از دادههایی که از هزاران بزرگسال در ژاپن برای مطالعه بزرگی که در دهه ۱۹۸۰ شروع شد، جمعآوری و بررسی کردیم.
شرکتکنندگان نظرسنجیهایی را تکمیل کردند که رژیم غذایی آنان را بین سالهای ۱۹۸۵ و ۱۹۹۹ ارزیابی میکرد. این افراد عموما سالم و بین ۴۰ تا ۶۴ سال سن داشتند سپس از سال ۱۹۹۹ تا ۲۰۲۰ مورد پیگیری قرار گرفتند تا مشخص شود که آیا آنان به زوال عقل مبتلا شدهاند که نیاز به مراقبت دارد یا خیر.
محققان دادهها را از مجموع ۳۷۳۹ فرد بالغ بر اساس میزان فیبر موجود در رژیم غذایی به چهار گروه تقسیم کردند. آنان دریافتند گروههایی که سطوح بالاتری از فیبر مصرف میکردند کمتر در معرض خطر ابتلا به زوال عقل بودند.
این گروه همچنین بررسی کردند که آیا تفاوتهایی برای دو نوع اصلی فیبر یعنی فیبرهای محلول و نامحلول وجود دارد یا خیر. فیبرهای محلول که در غذاهایی مانند جو و حبوبات یافت میشوند برای باکتریهای مفیدی که در روده زندگی میکنند حائز اهمیت هستند همچنین فواید دیگری برای سلامتی دارند. فیبرهای نامحلول موجود در غلات کامل، سبزیجات و برخی مواد غذایی دیگر برای سلامت روده مهم هستند و محققان دریافتند که ارتباط بین مصرف فیبر و زوال عقل برای فیبرهای محلول بارزتر است.
این گروه ایدههایی در مورد آنچه که ممکن است زمینهساز ارتباط بین فیبر غذایی و خطر زوال عقل باشد ارائه کرد.
پروفسور یاماگیشی میگوید: «در حال حاضر عملکردهای این مورد ناشناخته هستند اما ممکن است شامل فعل و انفعالاتی باشد که بین روده و مغز رخ میدهد. یک احتمال این است که فیبر محلول ترکیب باکتریهای روده را تنظیم میکند. این ترکیب ممکن است بر التهاب عصبی تاثیر بگذارد که در شروع زوال عقل نقش دارد. همچنین فیبر رژیمی ممکن است سایر عوامل خطر زوال عقل مانند وزن بدن، فشار، لیپیدها و سطوح گلوکز خون را کاهش دهد. کار هنوز در مراحل اولیه است و تایید این ارتباط در سایر جمعیتها مهم است».
امروزه در بسیاری از کشورها، مانند ایالاتمتحده و استرالیا بسیاری از مردم فیبر کمتری نسبت به توصیه متخصصان تغذیه مصرف میکنند. با تشویق عادات غذایی سالم با فیبر غذایی بالا ممکن است بتوان بروز زوال عقل را کاهش داد.