آنچه که امروز 401 شهرستان را از رنگ آبی به قرمز و نارنجی تبدیل کرد، ناتوانی واکسنها در برابر سویه جهش یافتهای است که دنیا را نیز تحت تاثیر قرار داده، اما کارشناسان باور دارند حدود 7 تا 15 میلیون واکسن گریز در ایران، میزان ریسک ابتلای مجدد و آمار مرگ و میر به کرونا را افزایش داده.
شفاآنلاین>سلامت> آنچه که امروز 401 شهرستان را از رنگ آبی به قرمز و نارنجی تبدیل کرد، ناتوانی واکسنها در برابر سویه جهش یافتهای است که دنیا را نیز تحت تاثیر قرار داده، اما کارشناسان باور دارند حدود 7 تا 15 میلیون واکسن گریز در ایران، میزان ریسک ابتلای مجدد و آمار مرگ و میر به کرونا را افزایش داده.
به گزارش شفاآنلاین: این افراد روزانه در وسایل حمل و نقل عمومی در تردد هستند و مانند یک بمب متحرک، دهها نفر را به امیکرون و دلتا مبتلا میکند. در این میان وضعیت وسایل حمل و نقل عمومی بسیار بدتر از سایر نقاط پر تردد شهر است، مثلا چند روز پیش مهدی اسماعیل بیگی، مدیرعامل سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهر تهران اعلام کرد: «از آغاز شیوع کرونا تاکنون، بیش از ۸۰۰ راننده تاکسی جانباختهاند» مردانی که نانآور خانهشان بودند، اما به دلیل بیتوجهی خود یا مسافران به رعایت پروتکلهای بهداشتی و واکسن، حالا حدود 800 زن بیسرپرست خانواده و هزار کودک یتیم را بر رو دست کشور گذاشتهاند.
خطر واکسن نزدهها در شرایطی که آمارهای روزانه وزارت بهداشت از واکسیناسیون در کشور، نشان میدهد که حدود 14 میلیون نفر از جمعیت هدف هنوز واکسن نزدهاند، جالب است بدانید که تعداد از این افراد یا راننده تاکسیاند یا با اتوبوس در شهر مشغول جابهجایی افراد مختلف هستند. با وجود مرگ 800 راننده تاکسی و ابتلای 10 هزار نفر از آنها به کرونا، برخی از رانندگان تاکسی اعتقادی به واکسن ندارند، در این میان مرتضی ضامنی، مدیرعامل اتحادیه تاکسیرانیهای شهری کشور گفت: «پروانه فعالیت رانندگان تاکسی که واکسن کرونا تزریق نکردهاند از طریق شهرداریها مربوطه تعلیق و ادامه ارائه خدمات نیز از آنها سلب شده است. !» بنا به گفته وی، تمامی اطلاعات رانندگان این بخش در سامانه «ایران من» بارگذاری شده است و براساس اعلام این سامانه چنانچه راننده تاکسی رسمی(تاکس زرد رنگ) تاکنون واکسن کرونا دریافت نکرده باشد پروانه فعالیت وی تعلیق میشود و خدماتی هم که از طریق اتحادیه تاکسیرانی به وی ارائه میشود نیز سلب خواهد شد. حدود ۴ درصد رانندگان فعال ناوگان تاکسیرانی کاهش یافت که امیدواریم با ادامه اعمال این محدودیتها و اقناع سازی رانندگان تاکسی برای تزریق واکسن کرونا به سطح خوبی برای تزریق واکسن برسیم.» این گفتهها در شرایطی مطرح میشود که ۷۸ هزار تاکسی در شهر تهران وجود دارد و ۸۰ هزار راننده بر روی این تاکسیها فعالیت میکنند، با این حال در دیماه امسال، معاون فنی و بهرهبرداری سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهر تهران گفت: «۵۱۷۷ راننده تاکسی در تهران تاکنون هیچ واکسن کرونا تزریق نکرده و البته این افراد شناسایی شدهاند.»
محلهای کمترین رعایت پروتکل
اما خطر بزرگــی که مردم را تهدید میکند، نانواییها و سوپرمارکتهایی است که افرادی که در آنها کار میکنند واکسن نزدهاند و آمار دقیقی از آنها وجود ندارد. آنطور که طی ماههای گذشته بارها اعلام شده، دو صنف نانواییها و سوپرمارکتها بیشترین میزان تخلف را در رعایت پروتکلهای بهداشتی دارند و علیرضا زالی، فرمانده ستاد کرونای استان تهران، در روز گذشته بار دیگر به این امر اذعان دارد و میگوید: «براساس گزارشها، پایینترین میزان رعایت دستورالعملهای بهداشتی را اول نانوایی و دوم سوپر مارکتها دارند.»
در آماری که زالی ارائه داده مناطق 4، 2، 5، 14 و 15 تهران بیشترین ابتلا به کرونا را به خود ثبت کردهاند. پس از فروکش موج پنجم کرونا با سویه دلتا و کاهش آمار مبتلایان و مرگ و میر روزانه این بیماری در کشور و همچنین به دنبال شیوع کرونای امیکرون، روز یکشنبه بعد از حدود ۱۲۹ روز مجددا آمار فوتیهای روزانه کرونا در کشور به بیش از ۲۰۰ نفر رسید. بنا به آمار وزارت بهداشت، از شنبه تا یکشنبه (یکم اسفند) ۱۶ هزار و ۹۶۷ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که دو هزار و ۳۱۵ نفر از آنها بستری شدند. ۲۴۲ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۱۳۵ هزار و ۴۰ نفر رسید. آخرین بار ۲۲ مهر امسال، شمار جانباختگان روزانه کرونا در کشور بالای ۲۰۰ مورد گزارش شده بود.