کد خبر: ۲۹۶۴۹۷
تاریخ انتشار: ۱۸:۳۰ - ۱۰ دی ۱۴۰۰ - 2021December 31
پژوهشگران مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های ایالات متحده آمریکا در مطالعات اخیر خود به بررسی تاثیرات جانبی تزریق واکسن کرونا به کودکان پرداخته و اعلام کردند ۴۲۴۹ مورد از عوارض جانبی مرتبط با واکسن در طول هفت هفته اول از زمان پاکسازی واکسن برای استفاده در این گروه سنی گزارش شده است.
شفاآنلاین>سلامت>بر اساس داده‌هایی که روز پنجشنبه توسط مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های ایالات متحده منتشر شد، مشخص شد کمتر از یک درصد از کودکان ۵ تا ۱۱ ساله که واکسن کووید-۱۹ را دریافت کردند، عوارض جانبی داشتند.

به گزارش شفاآنلاین:پژوهشگران مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های ایالات متحده آمریکا در مطالعات اخیر خود به بررسی تاثیرات جانبی تزریق واکسن کرونا به کودکان پرداخته و اعلام کردند ۴۲۴۹ مورد از عوارض جانبی مرتبط با واکسن در طول هفت هفته اول از زمان پاکسازی واکسن برای استفاده در این گروه سنی گزارش شده است.

گفتنی است از این تعداد، ۴۱۴۹ نفر یا ۹۸ درصد عوارض جانبی «غیر جدی» در نظر گرفته شدند و شایع ترین این عوارض  شامل استفراغ بود که ۸ درصد موارد گزارش شده را تشکیل می داد و در رتبه بعدی تب خفیف بود که ۷درصد این جامعه آماری را به خود اختصاص داده بود. علاوه بر این، سردرد در حدود ۶ درصد از مواردعوارض جانبی غیر جدی را شامل می شد. 

گفتنی است که داده‌های این پژوهش نشان داد که ۱۱ مورد میوکاردیت یا التهاب عضله قلب در بین ۸ میلیون و ۷۰۰ هزار دوز تزریق شده بین ۳  نوامبر و ۱۹ دسامبر گزارش شده است.
به گفته این آژانس، یافته‌ های به دست آمده از این مطالعه، مشابه یافته‌هایی است که در آزمایش‌ های بالینی این واکسن انجام شده توسط شرکت سازنده آن انجام شده بود. به گزارش سیناپرس، دکتر دنی بنجامین، متخصص بیماری های عفونی اطفال و استاد دانشکده بیماری های اطفال در دانشگاه دوک در این رابطه گفت: یافته های این گزارش ما را متعجب نکرد زیرا واکسن فایزر کودکان در آزمایش های اولیه نیز ایمن نشان داده شده و در داده های پس از بازاریابی بی خطر بود. عوارض مرتبط با کووید-۱۹، حتی برای کودکان خردسال، مسلماً بیشتر از خطرات مرتبط با واکسن است. به همین دلیل به همه کودکان توصیه می کنم واکسن کرونا تزریق کند.

طبق گفته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های ایالات متحده ، تا روز دوشنبه، حدود ۱۴ درصد از کودکان در این گروه سنی در سطح کشور به طور کامل واکسینه شدند، به این معنی که آنها هر دو دوز واکسن را دریافت کرده بودند

به گزارش سیناپرس، واکنش‌های ناشی از تزریق واکسن پس از دریافت دوز دوم کمی شایع ‌تر است و در ۵۶ درصد از کودکانی که آن را دریافت می‌کنند، درد در محل تزریق گزارش شده است.از جمله دیگر عوارض جانبی تزریق واکسن می توان به خستگی، گزارش شده توسط ۲۶٪، سردرد، گزارش شده توسط ۲۰٪، و تب، گزارش شده توسط ۱۳٪ کودکان، از دیگر عوارض جانبی شایع در این گروه سنی هستند.

در این میان هفت درصد از کودکانی که در این مطالعه شرکت کرده بودند، گفتند که پس از دریافت دومین دوز به دلیل عوارض جانبی واکسن، نمی‌توانند فعالیت ‌های عادی روزانه خود را انجام دهند و ده درصد نیز اعلام کردند که نمی‌توانند به مدرسه بروند.

در خاتمه گفتنی است از ۱۰۰ موردعارضه جانبی جدی گزارش شده، ۲۹ مورد شامل تب شدید و ۲۱مورد شامل استفراغ بود.  ده نفر از دریافت ‌کنندگان واکسن در این گروه سنی گزارش کردند که دچار تشنج شده‌اند. البته خوشبختانه تمامی موارد بدون مشکل برطرف شده و حتی تمام یازده کودکی که موارد میوکاردیت داشتند، به طور کامل بهبود یافتند.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: