به گزارش شفاآنلاین:بهرام دارایی، صبح چهارشنبه اول دی ماه ۱۴۰۰ در نهمین همایش مکملهای غذایی و رژیمی که در مرکز همایشهای بین المللی هتل المپیک تهران برگزار میشود، افزود: وقتی مکملهای وارداتی در داروخانهها را میدیدم، خیلی خوشایند نبود. زیرا، ایجاد اشتغال و جلوگیری از خروج ارز به ویژه در صنایع داروسازی بیش از دیگر حوزهها حائز اهمیت است.
وی گفت: باید مراقبت کنیم که سرمایههای کشور از دست نرود و فرآوردههای طبیعی و داروهای گیاهی، از جمله حوزههای حائز اهمیت است.
دارایی ادامه داد: آنچه در سازمان غذا و دارو مهم است، توجه به سیاستها و اسناد بالادستی است. زیرا، ما جزایر جداگانه نیستیم و باید به اسناد بالادستی توجه کنیم.
وی با اشاره به وجود سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی، گفت: این سند نیاز به بازنگری و چکش داری دارد.
رئیس سازمان غذا و دارو، با توجه به اقلیم جغرافیایی کشور برای تولید فرآوردههای طبیعی و داروهای گیاهی، افزود: مجوزهای صادر شده برای نزدیک به ۴۰۰۰ فرآورده طبیعی و ۱۵۰۰ فرآورده سنتی صورت گرفته و من بعد باید نظارتها بیشتر شود.
وی با اشاره به ۱,۸۰۰ میلیارد تومان فرآوردههای طبیعی و سنتی در کشور، گفت: این رقم قابل توجهی نیست و باید خیلی بیشتر از این در حوزه فرآوردههای طبیعی و داروهای گیاهی کار کنیم.
دارایی با عنوان این مطلب که بازار دارویی کشور کوچک است، افزود: سال گذشته سهم دارو با ارز ترجیحی ۲.۵ میلیارد دلار و ارز نیمایی ۵۰۰ میلیون دلار بود.
وی گفت: صنعت کالاهای سلامت محور ویژگیهای خاص خودش را دارد. هر یک دلار که از کشور خارج نشود، برای ما ارزشمند است اما بحث کنترل کیفی را نباید فراموش کنیم.
رئیس سازمان غذا و دارو، به صادرات مکملها با توجه به قابلیتهایی که در تولید مکملها در کشور وجود دارد، تاکید کرد و افزود: صادرات مکملها با توجه به بازار منطقه، از اهمیت زیادی برخوردار است که باید برای آن تلاش کنیم.
دارایی، بازار ۶ هزار میلیارد تومانی مکملها را چندان بزرگ ندانست و گفت: با توجه به اینکه نزدیک به ۷ هزار مجوز برای تولید مکملها در کشور صادر شده است، این حجم بازار خیلی زیاد نیست.