کد خبر: ۲۹۵۸۶۷
تاریخ انتشار: ۱۶:۳۸ - ۳۰ آذر ۱۴۰۰ - 2021December 21
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت:
مشاور معاونت تحقیقات وزارت بهداشت گفت: 299 برنامه ثبت تا شهریورماه سال جاری اجراشده است که از این تعداد، 22 برنامه به‌صورت چندمرکزی و ملی با مشارکت دانشگاه‌های علوم پزشکی اجرا می‌شود.
شفاآنلاین>سلامت>معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در نشست ارائه گزارش عملکرد برنامه ثبت بیماری‌ها و پیامدهای سلامت، تاکید کرد: ثبت بیماری‌ها و پیامدهای سلامت بهترین وسیله برای ارزیابی درمان و پیشرفت بهبود بیماری است.

به گزارش شفاآنلاین:در این نشست که با حضور دکتر یونس پناهی معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت و دکتر علی علیزاده مشاور معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت برگزار شد، دکتر کاظم زنده دل مشاور معاونت و مسئول برنامه ثبت بیماری‌ها و پیامدهای سلامت به همراه تیم اجرایی خود به ارائه گزارش عملکرد از اقدامات انجام شده در خصوص این برنامه پرداخت.
 
دکتر زنده‌دل به تشریح نظام ثبت بیماری و پیامد سلامت پرداخت و گفت: این برنامه یک سیستم سازمان‌یافته برای جمع‌آوری، ذخیره‌سازی، بازیابی، تجزیه‌وتحلیل و انتشار اطلاعات افراد مبتلا به یک بیماری خاص است که باهدف ایجاد منبع قابل‌اعتماد و توسعه پژوهش‌های سلامت و ارزیابی کیفیت مراقبت از بیماران ایجادشده است.
 
وی با بیان اینکه در برنامه محققان را به همکاری با یکدیگر هدایت می‌کنیم، گفت: در برنامه محققان را تشویق می‌کنیم از ثبت جداگانه داده‌ها پرهیز کنند و باهم همکاری کرده و به‌صورت یک شبکه در تولید و استفاده از داده‌های ثبت موجب توسعه تحقیقات بالینی و درنتیجه ارتقا کیفیت مراقبت‌های تشخیصی و درمانی بشوند.
 
مشاور معاونت تحقیقات وزارت بهداشت افزود: 299 برنامه ثبت تا شهریورماه سال جاری اجراشده است که از این تعداد، 22 برنامه به‌صورت چندمرکزی و ملی با مشارکت دانشگاه‌های علوم پزشکی اجرا می‌شود.
 
دکتر زنده‌دل به الگوهای بین‌المللی اشاره کرد و گفت: در دنیا نیز روند ثبت بیماری‌ها رو به افزایش است و اغلب کشورهای توسعه یافته به اهمیت آن پی بردند و وارد این عرصه شده‌اند؛ در حال حاضر به جرات می‌توان مدعی شد در ایران بزرگترین برنامه ثبت بیمار‌ی‌ها را در منطقه خاورمیانه داریم.
 
دکتر پناهی ضمن قدردانی از زحمات انجام شده، گفت: باید برنامه ثبت بیماری‌ها روی حوزه بیماری‌هایی که جزو معضلات سلامت کشور حتی دنیاست تمرکز کند. این برنامه فرصتی برای ارزیابی، کنترل و درمان بیماری‌ها در آینده را فراهم می‌سازد.
 
وی با اشاره به اینکه صرفا جمع آوری دیتا و نگه داشتن آن کاربردی ندارد و اطلاعات در زمان خود ارزشمند است، گفت: در خصوص کووید_19 اکنون اگر درباره اثربخشی واکسن‌ها اطلاعات داشته باشیم و آن را تحلیل کنیم مفید است. بیمارانی که واکسینه شده و باز بیمار شدند یا اینکه کدام  واکسن اثربخش‌تر است یا داروهایی که استفاده شدند در این دوره باید بررسی شود تا میزان اثرگذاری آنها مشخص شود.
 
وی افزود: ثبت بیماری‌ها و پیامدهای سلامت بهترین وسیله برای ارزیابی درمان و پیشرفت بهبود بیماری است وقتی دراین حوزه پیشرفت کنیم بدون تردید شرکت‌های دارویی و تشخیصی از این برنامه استقبال خواهند کرد. البته باید توجه و دقت شود که از اطلاعات کسب شده چه استفاده‌ای خواهد شد. 
 
دکتر پناهی با تاکید بر اینکه تصمیم‌گیری در خصوص نحوه استفاده از نتایج برنامه ثبت بیماری‌ها بر عهده معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت است، گفت: اطلاعات ریجستری روی توزیع صحیح دارو در مناطق مختلف کشور هم موثر است. در منطقه‌ای نوعی از بیماری شیوع بیشتری دارد و حالا داروهای متناسب با آن در مناطق خاص باید با حجم بیشتری توزیع شود. دیگر توزیع مساوی داروها به مناطق مختلف کشور معنا ندارد باید هوشمندانه عمل شود.
وی افزود:  انتظار داریم با توجه به نتایج این برنامه در راستای نیازهای ملی کشور برنامه بدهید.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: