طبرسی درباره سویه دلتا پلاس بیان کرد: این سویه در حال رصد است و در برخی کشورها مانند روسیه و انگلیس شناسایی شده است
شفاآنلاین>سلامت>رئیس کمیته تشخیص و درمان کمیته علمی ستاد کرونا گفت: با واکسینه نشدن همه مردم، واکسن زدهها هم در معرض حملات کرونا قرار میگیرند. به گزارش شفاآنلاین:پیام طبرسی رئیس کمیته تشخیص و درمان کمیته علمی ستاد کرونا در حاشیه جلسه کمیته علمی ستاد ملی مدیریت کرونا درباره وضعیت کرونا در کشور در پاسخ به باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: در عموم شهرها و استانهای کشور روند کرونا از نظر بستری و ثبت موارد کاهشی بوده و آمارها نشان میدهد زیر ۱۰ هزار نفر موارد جدید ابتلا داریم، ولی اینکه بگوییم پیک ششم دقیقا چه زمانی آغاز میشود قابل پیشبینی نیست باید دانست که ریتم بیماری سینوسی است و حتما افزایش موارد خواهیم داشت، ولی مهم است که این افزایش تبدیل به پیک و بحرانهای پیشین نشود که با وضعیت واکسیناسیون امیدواریم چنین نشود.
او با بیان اینکه حدود ۲۳ درصد مردم هنوز واکسینه نشدهاند، گفت: این افراد به کرونا مبتلا میشوند و سایرین و واکسن زدهها را هم دچار بیماری میکنند اکنون واکسن به قدر کفایت از انواع مختلف موجود است و مردم باید تشویق به تزریق شوند، در جلسه کمیته علمی درحال تصمیم گیری پیرامون تزریق دوز سوم واکسن کرونا هستیم تا دوز سوم به برخی افراد تزریق شود اکنون دوز سوم برای کادر درمان تزریق میشود و دستورالعمل تزریق دوز سوم برای سایر مردم هم به زودی تدوین خواهد شد، تزریق دوز سوم به ترتیب صورت میگیرد، چون شاید همه احتیاج به تزریق دوز سوم نداشته باشند، ولی افراد پرخطر و سنین بالا مورد هدف هستند، زیرا به مرور سیستم ایمنی در این افراد کاهش پیدا میکند و باید با دوز سوم ایمنی بدن را تقویت کرد.
طبرسی گفت: باید دانست که عارضه واکسن در مقابل سود آن قابل چشم پوشی است و عوارض منجر به مرگ و موارد شدید در حجم تزریق فعلی قابل اغماض است.
او در باره ابتلا آنفلوآنزا و کرونا و روشهای درمان بیان کرد: بحث بر تستهای تشخیصی است و به محض اینکه آزمایشگاه مرکزی اعلام کند آنفلوآنزا به حد قابل توجهی رسیده است ما تستهای تشخیصی آنفلوآنزا را برای افتراق با کرونا فعال میکنیم، چون افتراق این دو بیماری از روی علائم زیاد امکان پذیر نیست و باید تمهیدات لازم اندیشیده شود. اکنون به صورت موردی موارد آنفلوآنزا گزارش شده است، اما فعلا آمار آن قابل توجه نیست و سپس نوع A آنفلوآنزا در کشور ما گزارش شده است.
رئیس کمیته تشخیص و درمان کووید ١٩ اظهار کرد: گایدلاینهای درمان کرونا از ابتدا تاکنون تغییراتی داشته است، چون کرونا یک بیماری با تغییر شرایط و علائم است و ممکن است دارویی که امروز تجویز میکنیم ۶ ماه بعد دیگر کاربرد نداشته باشد و پیش نویس تغییرات جدید به استانها ابلاغ شده است و گایدلاینهای جدیدتر هم ظرف یک تا دو هفته آینده ابلاغ خواهد شد.
او درباره بازگشایی مدارس اظهار کرد: کمیته علمی کشوری نظر خود را اعلام میکند و پس از آن ستاد ملی تصمیم نهایی را اعلام میکند. اینکه مدارس و دانشگاهها بازگشایی شود یک اصل است، اما اینکه زمان بازگشایی چه زمانی باشد، بیشتر به بازگشایی تدریجی و دیدن عواقب آن معتقد هستیم. اگر پس از تزریق واکسن بتوانند با رعایت پروتکل بازگشایی تدریجی داشته باشند میتوان به آن فکر کرد.
طبرسی درباره روند کرونا در کشور بیان کرد: درحال حاضر افزایش بستری نداریم. چند شهر قرمز شدند که آنها افزایش بستری داشتند، اما در شهرهای بزرگ چنین نبود و عمده شهرهای کشور افزایش بستری ندارند. آمار فوتیها تفاوت دارد وقتی ۴۰۰۰ نفر در ICU بستری هستند تعدادی هم فوت میکنند و وقتی مثلا به کشوری مانند انگلستان هم نگاه میکنید که ۸۰ درصد واکسیناسیون کرده میبینید روزی ۱۸۰ تا ۲۰۰ مرگ دارد و این همان اصل است که میگوییم کرونا به زودی تمام نخواهد شد و رعایت پروتکلها ضروری است. چون ریتم بیماری سینوسی است افزایش موارد قطعی خواهد بود، ولی مهم این است که افزایش به بحران تبدیل نشود.
او در پاسخ به سوالی درباره تجمع شهرهای قرمز در نوار غربی کشور اظهار کرد: نقاط مرزی که تردد بیشتر است احتمال خطر و بیماری بیشتر است و هنوز کمیته اپیدمیولوژی ما به جمع بندی نهایی نرسیده است.
طبرسی درباره سویه دلتا پلاس بیان کرد: این سویه در حال رصد است و در برخی کشورها مانند روسیه و انگلیس شناسایی شده است که سبب افزایش موارد هم شده است، اما در ایران هنوز گزارش رسمی از آن نداریم.
او درباره اصلاح شاخصهای اعلام رنگبندی کرونایی شهرها، بیان کرد: هفته گذشته این موضوع بررسی شد و مسئول فناوری اطلاعات وزارت بهداشت هم محدودیتهایی ذکر کردند به نظر میرسد در حال حاضر با توجه به محدودیتها باید با این روش رنگ بندیها را اعلام کنیم تا به یک بانک اطلاعاتی قوی تری برسیم و به نظر میرسد با ورود سامانه هوشمند مدیریت کرونا این رنگبندیها قویتر شود و بهتر پیش بینی کنیم.