کد خبر: ۲۹۱۰۸۸
تاریخ انتشار: ۱۵:۱۴ - ۱۵ مهر ۱۴۰۰ - 2021October 07
تدروس آدهانوم، دبیرکل سازمان جهانی بهداشت پس از برگزاری جلسه‌ای که دو گروه مشاوره‌ای تخصصی سازمان ملل متحد در آن حضور داشتند و استفاده عمومی از واکسن مالاریا را تایید کردند
شفاآنلاین>سلامت>سازمان ملل اعلام کرد که اولین واکسن تایید شدۀ مالاریا باید همچنان به کودکان آفریقایی تزریق شود.
 به گزارش شفاآنلاین:سازمان جهانی بهداشت توصیه کرد که تزریق اولین واکسن مالاریای تایید شده در جهان به کودکان آفریقایی ادامه یابد؛ اقدامی که مقامات امیدوارند باعث از سر گیری تلاش‌های متوقف شده برای مهار شیوع این بیماری انگلی شود.

تدروس آدهانوم، دبیرکل سازمان جهانی بهداشت پس از برگزاری جلسه‌ای که دو گروه مشاوره‌ای تخصصی سازمان ملل متحد در آن حضور داشتند و استفاده عمومی از واکسن مالاریا را تایید کردند، این درخواست را اعلام کرد و انتشار این خبر را «یک لحظه تاریخی» نامید.

ماتشیدیسو موئتی، رئیس منطقه‌ای سازمان جهانی بهداشت در آفریقا نیز در این باره گفت: «توصیه امروز، امیدی برای قاره‌ای است که سنگین‌ترین بار این بیماری را بر دوش دارد. امیدواریم که با این کار کودکان آفریقایی در مقابل مالاریا محافظت شوند و به بزرگسالانی سالم تبدیل شوند.»

کارشناسان سازمان جهانی بهداشت می‌گویند تصمیم به تایید دوبارۀ این واکسن را، عمدتا پس از دریافت نتایج تحقیقات مربوط به واکسیناسیون بیش از ۸۰۰ هزار کودک گرفته‌اند که از سال ۲۰۱۹ میلادی در غنا، کنیا و مالاوی واکسینه شده‌اند.

واکسن مالاریا موسوم به «Mosquirix» در سال ۱۹۸۷ میلادی توسط شرکت چندملیتی بریتانیایی «GlaxoSmithKline» ساخته شد.

اگرچه این محصول، اولین واکسنی بود که مجوز استفاده را دریافت کرد، اما با چالش‌هایی نیز همراه بود. این واکسن تنها به میزان ۳۰ درصد موثر بود و برای نتیجه بخش بودن باید تا چهار دُز تزریق می‌شد و حتی پس از واکسیناسیون نیز قدرت مصونیت بدن در مقابل این بیماری، پس از چند ماه ناپدید می‌شد.

با این حال، با توجه به شمار بسیار بالای مبتلایان به مالاریا در آفریقا (گاه بیش از ۲۰۰ میلیون مبتلا و ۴۰۰ هزار مرگ در سال) دانشمندان می‌گویند که این واکسن هنوز هم می‌تواند ثمربخش باشد.

الخاندرو کراویوتو، رئیس هیات مشورتی سازمان جهانی بهداشت می‌گوید که طراحی یک واکسن جدید علیه مالاریا بسیار دشوار است؛ چراکه این بیماری انگلی توسط پشه‌ها منتقل می‌شود.

او افزود: «ما با موجودات فوق‌العاده پیچیده‌ای روبرو هستیم و هنوز نتوانستیم به یک واکسن کاملا موثر دست یابیم. با این حال چیزی که اکنون در اختیار داریم، واکسنی است که می‌توان از آن استفاده کرد و ایمن است.»

سازمان جهانی بهداشت می‌گوید عوارض جانبی این واکسن نادر است و گاه باعث ایجاد تب می‌شود که می‌تواند به تشنج موقت نیز منجر شود.

تاکید سازمان جهانی بهداشت برای استفاده از این واکسن بویژه از آن روست که به گفته متخصصان در سال‌های اخیر پیشرفت قابل ملاحظه‌ای برای مقابله با مالاریا صورت نگرفته است.

آزرا غنی، رئیس بیماری‌های عفونی در کالج امپریال لندن و همکارانش تخمین می‌زنند که تزریق واکسن کنونی مالاریا بطور گسترده در میان کودکان آفریقایی، باعث کاهش ۳۰ درصدی شیوع این بیماری شود؛ به عبارت دیگر «تا ۸ میلیون مورد ابتلای کمتر و تا ۴۰ هزار مورد مرگ کمتر در هر سال».

کارشناسان امیدوارند توصیه جدید سازمان جهانی بهداشت باعث تقویت تلاش‌ها برای ساخت واکسن‌هایی بهتر شود و بویژه دانشمندان بتوانند از فناوری‌های استفاده شده برای ساخت واکسن‌های ضدکرونای مدرنا و بیون تک برای ساخت محصولاتی جدید علیه مالاریا بهره ببرند.
برچسب ها: ضرورت ، تزریق ، واکسن ، مالاریا
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: