کد خبر: ۲۹۰۸۷۷
تاریخ انتشار: ۱۱:۵۶ - ۱۲ مهر ۱۴۰۰ - 2021October 04
در زندگی روزمره، بدن با ورود میکروب‌های زیادی روبه رو می‌شود و قطعا باید یک سیستم ایمنی قوی و هوشمند داشته باشیم تا بتواند محل و نوع آنتی‌بادی موثر برای مقابله با آن را آماده کند

شفاآنلاین>سلامت> به تازگی محققان انگلیسی تنوع ایمنی را پس از بررسی آنتی‌بادی در خون افراد کشف کردند. این کشف می‌تواند توضیح دهد که چرا تاثیر واکسن برای برخی افراد کمتر و برای برخی دیگر بیشتر است یا تعداد کمی بعد از تزریق واکسن فوت می‌کند که البته آمار زیادی ندارد.

به گزارش شفاآنلاین: در زندگی روزمره، بدن با ورود میکروب‌های زیادی روبه رو می‌شود و قطعا باید یک سیستم ایمنی قوی و هوشمند داشته باشیم تا بتواند محل و نوع آنتی‌بادی موثر برای مقابله با آن را آماده کند. آنتی بادی‌ها مولکول‌های پروتئینی هستند و در خون جابه جا می‌شوند اما ما در آن واحد تمام آنتی بادی‌ها را در خون نداریم و آنتی‌بادی‌های خاص فقط به عنوان پاسخ به یک میکروب خاص ساخته می‌شوند


عملکرد آنتی بادی

وقتی بدن توسط باکتری آلوده شود، شروع به ساخت آنتی بادی می‌کند. به طور معمول 20 درصد از پروتئین های خون آنتی‌بادی است اما این‌که چند آنتی‌بادی در یک لحظه معین ساخته می‌شود و در خون ما وجود دارد، متفاوت است و تاکنون میزان آن‌ها مشخص نشده است اما به تازگی محققان توانستند تعداد آنتی‌بادی‌های مختلف در خون و غلظت دقیق هر یک از آن‌ها را ارزیابی کنند. آنان توانستند در جریان خون افراد سالم و بیمار فقط 10 تا صد‌ها آنتی‌بادی متمایز در غلظت‌های بالا را شناسایی کنند.

تغییر غلظت آنتی‌بادی‌ها در طول بیماری

غلظت آنتی‌بادی‌ها در طول بیماری یا پس از واکسیناسیون تغییر می‌کند و این دلیل کافی است تا توضیح دهد که چرا همه افراد واکنش‌های یکسانی به تزریق واکسن ندارند؟ برای اندازه‌گیری مشخصات آنتی‌بادی حدود 100 نفر از جمله بیماران مبتلا به کووید 19 و افرادی که با واکسن‌های مختلف کووید واکسینه شده‌اند، بررسی شدند و محققان در توضیح نتایج آن اذعان داشتند که برای یک بار هم در دو فرد مختلف با آنتی‌بادی‌های مشابه مواجه نشدند حتی در مواردی که افراد واکسن یکسانی دریافت کرده بودند.

آنتی‌بادی مانند اثر انگشت منحصربه‌فرد است

بنابراین به جرئت می توان گفت که آنتی‌بادی‌های هر فردی مانند اثر انگشت وی منحصر به فرد است و در این موارد اگر فردی آنتی‌بادی‌های کمتر و کم اثرتر علیه یک میکروب خاص تولید کند، ممکن است بیماری او شدیدتر و با آسیب بیشتر همراه باشد و اگر آنتی‌بادی‌ تولید کند که موثرتر باشد، واکنش او به بیماری قوی‌تر خواهد بود.

یادآوری همیشگی

یادآوری این نکته ضروری است که در هر حال تزریق واکسن و رعایت پروتکل‌های بهداشتی در هر شرایطی ضروری است و نتایج آن تحقیقات و بررسی شرایط آنتی بادی در افراد مختلف می‌تواند به ضرورت واکسیناسیون مراحل بعدی کمک کند.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: