اگر اختلاف سن مورد نظرتان با سن شناسنامهای کمتر از ۵ سال باشد باید به دادگستری رجوع کنید و دادگاه حقوقی محل سکونت شما مرجع رسیدگی به این درخواست است.
شفاآنلاین>سلامت>پاسخ سوالات خود را درباره چگونگی تغییر سن در شناسنامه در این گزارش بخوانید.به گزارش شفاآنلاین:سن ملاک تقریبا مهمی برای انجام بسیاری از کارها است و حتی اگر شرایط فرد طوری باشد که سن مشکلی برایش ایجاد نکند باز هم این امکان وجود دارد که شخص مایل باشد سن خود را دستکاری کرده و کمی جوانتر به نظر برسد.
شاید این خواست به این دلیل باشد که شناسنامه فرد متعلق به برادر یا خواهری باشد که پیش از او متولد و فوت شده باشد، در این صورت ممکن است تاریخ تولد شناسنامه با تاریخ تولد واقعی فرد چندسالی اختلاف داشته باشد، اما ماهیت شناسنامه به عنوان یکی از مهمترین اسناد هویتی رسمی اقتضا میکند که نتوان به راحتی در آن دخل، تصرف و ایجاد تغییر کرد.
در سال ۱۳۶۷ ماده واحده قانون حفظ اعتبار اسناد سجلی و جلوگیری از تزلزل آنها مصوب و به موجب آن تغییر سن در شناسنامه ممنوع اعلام شد. اما این ماده واحده تبصرهای دارد که با تکیه بر آن میتوان امید داشت تغییر مورد نظر راجع به تاریخ تولد در شناسنامه اعمال شود.
گام اول برای این کار تهیه مدارک لازم است، اصل و کپی کارت ملی و شناسنامه، سه قطعه عکس رنگی با زمینه سفید، استشهاد نامه، برگه ولادت و مدرک اشتباه کارمند ثبت (در صورت وجود) از جمله مدارکی است که نیاز خواهید داشت.
بر اساس میزان تغییری که میخواهید در سن خود اعمال کنید دو مسیر متفاوت پیش روی شما خواهد بود.
اگر اختلاف سن مورد نظرتان با سن شناسنامهای کمتر از ۵ سال باشد باید به دادگستری رجوع کنید و دادگاه حقوقی محل سکونت شما مرجع رسیدگی به این درخواست است.
ممکن است رای صادر شده خلاف خواست شما باشد که در این صورت برای اعتراض به رای باید به دادگاه تجدید نظر استان مراجعه کنید.