به گزارش شفاآنلاین، دکتر محمدمهدی فیضآبادی در خصوص بحث "نانو میکروبیولوژی" که امسال در پانزدهمین کنگره بینالمللی میکروبشناسی مطرح خواهد شد، گفت: در این کنگره مقالات متعددی ارائه می شود و پژوهشگران و اساتید درباره اهمیت این موضوع و ضرورت پرداختن به آن و ارائه راهکارها و راهبردهای مناسب برای پیشرفت در این علم بحث می کنند.
دبیر علمی پانزدهمین کنگره بینالمللی میکروبشناسی ایران ادامه داد: بحث در این کنگره بیشتر از نقطه نظر کاربردهایی است که این علم در حوزه میکروبشناسی، درمان بیماریها، طراحی داروها و کاربردهای آن برای درمان و پیشگیری و واکسیناسیون دارد.
فیضآبادی درباره عملیاتی شدن تحقیقات در حوزه میکروب شناسی گفت: ممکن است نتایج زودهنگام از یک طرح پژوهشی داشته باشیم که مشکل کشور در حوزه تشخیص و درمان باشد که در این صورت نتیجه خیلی زود عملی می شود. اما در بعضی از فناوریها در ابتدای راه هستیم و یکسری نتایج قابل قبول در حد آزمایشگاه حاصل شده است که باید در حد وسیع تر امتحان شده و وارد مطالعات جمعیتی شود. برخی هم در دست اجراست و سعی می کنیم راه گذشتگان را پویاتر ادامه دهیم.
وی با بیان اینکه اولویتهای تحقیقاتی ما در علم میکروبیولوژی طراحی و ساخت روشهای تشخیص سریع و حساس بیماریها، و ساخت واکسن هاست، خاطر نشان کرد: انتظار داریم در این حوزه حمایت خوبی از جانب مسئولان کشور انجام شود.
فیض آبادی خاطرنشان کرد: تحقیقات پیشرفته در علم میکروب شناسی پرخرج است و به مواد آزمایشگاهی گران قیمت نیاز دارد. بنابراین از دولت انتظار داریم در طرح حمایت سلامت، این حوزه را که بسیار کاربردی است، مورد توجه ویژه قرار دهد.
وی گفت: پروفسور تورتولی استاد دانشگاه فلورانس و مشاور سازمان جهانی بهداشت در کنگره پانزدهم، دكتر علي اكبر ولايتي استاد دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي از جمله سخنرانان ویژه کنگره است. همچنین پروفسور رگينا هكنبك از آلمان، پروفسور درانکورت از فرانسه و دکتر دبی کازینز از استرالیا، در کنگره حضور دارند. علاوه بر حضور سخنرانان مدعو، از کشورهای مختلف دیگر نیز مقالات متعددی به کنگره ارائه گردیده است.
پانزدهمین کنگره بینالمللی میکروبشناسی ایران از چهارم تا ششم شهریورماه سال جاری در دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار میشود.