کد خبر: ۲۸۵۳۷
تاریخ انتشار: ۱۴:۳۱ - ۲۸ تير ۱۳۹۳ - 2014July 19
شفا آنلاین:یک فوق متخصص بیماری‌های کلیوی عنوان کرد: بیماران کلیوی به تناسب نوع بیماری و با رعایت برخی از نکات قادر به روزه‌داری خواهند بود.

به گزارش شفا آنلاین،دکتر محمد کاظم مسلمی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)منطقه قم، در خصوص روزه داری بیماران کلیوی گفت: روزه داری برای بیماران کلیوی همواره مورد سوال است که باید گفت بنا به شرایط مناسب بیمار امکان روزه داری فراهم می شود.

این فوق تخصص بیماری های کلیوی افزود: هیچ کس نمی تواند حکم مطلق و ثابتی برای روزه داری و یا عدم روزه گرفتن برای بیماران کلیوی بدهد زیرا شرایط بیمار متغیر است و ماه رمضان نیز گاهی در فصل تابستان و یا زمستان اتفاق می افتد که در این راستا اگر کمبود مایعات اشکالاتی را برای بیمار کلیوی ایجاد نکند می تواند به راحتی با رعایت نکاتی مهم در هنگام سحر و افطار روزه بگیرد.

وی با تشریح وضعیت بیماران دارای سنگ سیستم ادراری گفت: ممکن است فردی در گذشته سنگ سیستم ادراری داشته و در حال حاضر مشکلی ندارد که در این صورت فرد بیمار قادر به روزه داری است.

مسلمی افزود: افرادی که کلیه‌شان سنگ ساز فعال است و در هر 6 ماه 3 بار تولید سنگ داشته باشند با توجه به تبخیر مایعات در تابستان با نظر پزشک و به تناسب شدت بیماری هر چند روز یک بار روزه بگیرند البته باید یک سری تمهیداتی انجام شود تا شدت بیماری مشخص گردد.

وی درباره این تمهیدات افزود: بیمار باید برای کلیه‌ها سونوگرافی انجام دهد تا در صورت فقدان سنگ بتواند روزه بگیرد که در این زمینه بیمار از افطار تا سحر هر دو ساعت یک بار با نوشیدن آب، کمبود بدن خود را جبران نماید ضمن اینکه بیماران پیاده روی بعد از افطار و دوری از بی تحرکی را فراموش نکنند.

دانشیار اورولوژی دانشگاه علوم پزشکی قم، درباره رژیم غذایی بیماران دارای سنگ سیستم ادراری عنوان کرد: به این بیماران توصیه می‌شود رژیم غذایی کم نمک داشته و از زیاده روی در خوردن گوشت قرمز و پروتئین‌های مضر پرهیز کنند؛ ولی خوردن میوه را در برنامه غذایی خود بگنجانند و روزی 2 لیوان شربت آب لیموی تازه طبیعی به منظور جبران مایعات و عرق خارشتر در وعده‌های غذایی خود استفاده کنند.

مسلمی افزود: گروه دوم افرادی هستند که سنگ کلیه انسداد ایجاد نکرده و مشکلی ندارند و می‌توانند روزه بگیرند اما کسانی که به اصطلاح قلنج کلیوی دارند تا زمانی که سنگ دفع نشود نباید روزه بگیرند و یا زیر نظر پزشک هر چند روز یک بار مبادرت به روزه داری کنند.

وی درخصوص گروه سوم از بیماران کلیوی نیز توضیح داد: افرادی که دچار نارسایی مزمن باشند و یا اوره و فشار خون بالا دارند باید زیر نظر پزشک و با احتیاط روزه بگیرند اما به طور کلی فشار روزه داری در 10 روز اول است و در ده روز بعد دوران ثبات می شود و غالب روزه داران در دهه سوم با کمترین مشکلی به روزه داری می پردازند.

مسلمی برخورداری از تغذیه سالم را یکی از مهم ترین رمزهای سلامت در ماه مبارک رمضان دانست و گفت: پرخوری در هنگام افطار بر روی معده و قلب فشار وارد می کند و مشکلات فراوانی به لحاظ سلامتی برای بیماران ایجاد می کند که در این راستا باید با تغذیه ای سالم، سلامت را تضمین و غذای سبک را وارد برنامه غذایی کرد.

این پزشک متخصص افزود: بیماران کلیوی توجه خاصی به نوشیدن مایعات داشته باشند و از افطار تا سحر به گونه ای تنظیم کنند که هر دو ساعت یک بار آب بنوشند تا کمبود آب در طول روز جبران شود همچنین از قند طبیعی مانند خرما استفاده کنند و فعالیت بدنی را بعد از افطار از یاد نبرند.

وی ایجاد بسترهای مناسب برای ورزش بعد از افطار را یکی از ضروریات مهم برشمرد و عنوان کرد:مسئولان باید فضاهای ورزشی را بعد از افطار برای حضور افراد مهیا کنند تا به واسطه بی تحرکی دچار مشکلات جدی در سلامت جامعه نباشیم همچنین افراد ورزش را در ماه رمضان همگام با روزه داری تنظیم کنند و چند ساعت بعد از افطار ورزش کنند.

مسلمی در پایان تاکید کرد: بیماران سرطانی و افراد دارای سابقه جراحی‌های سنگین باید با مشورت پزشک روزه بگیرند و در صورتی که روزه داری لطمه ای به سلامت آنها وارد نکند می‌توانند در ماه مبارک رمضان روزه دار باشند.

برچسب ها: روزه ، متخصص ، کلیوی
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: