سیستان و بلوچستان در شرایط فاجعه قرار دارد و هر روز آمار مرگ و میر و مبتلایان در این استان رکورد شکنی میکند. بسیاری آنچه که شیوع کرونا بر سر مردم پنهاورترین استان کشور آورده، را «فاجعه انسانی» میدانند
شفاآنلاین>سلامت> سیستان و بلوچستان در شرایط فاجعه قرار دارد و هر روز آمار مرگ و میر و مبتلایان در این استان رکورد شکنی میکند. بسیاری آنچه که شیوع کرونا بر سر مردم پنهاورترین استان کشور آورده، را «فاجعه انسانی» میدانند، البته به غیر از وزیر بهداشت که معتقد است این اخبار «بلوای سیاسی» و «سیاه نمایی» است و نسبت به انتقادهای گسترده از وضعیت رسیدگی به بیماران کرونا در استان سیستان و بلوچستان، آنها ار «فتنهانگیز» خوانده و گفته است: «اکنون حداقل ۳۰۰ تا ۴۰۰ تخت خالی در سیستان و بلوچستان داریم و آنلاین میبینیم و رصد میکنیم. بلواها و سیاهنماییها و فتنهانگیزیها را اگر کنار بگذاریم، یک روز گرد و خاکها میخوابد و باران و لطافت، فضای واقعیت را نشان خواهد داد که چه بود و گروهی چه کردند.» همزمان، سیما لاری، سخنگوی وزارت بهداشت گفته: «خوشبختانه در مورد اکسیژنساز و تخت بیمارستانی در استان سیستان و بلوچستان مشکل خاصی وجود ندارد.»
به گزارش شفاآنلاین: وی همچنین اعــلام کــرده که«۶۰ درصد تستهای کرونا در این استان مثبت است.» اما حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت مجلس پر شدن تختهای بیمارستانی استان را تایید کرده و برخی فعالان مدنی و اعضای کادر درمان در ایرانشهر و سراوان هم در روزهای گذشته از کمبود سرم و اکسیژنساز گزارش دادهاند. همچنین اسماعیل حسین زهی، نماینده خاش در مجلس نیز تایید کرده «اوضاع سیستان و بلوچستان از مرز فاجعه رد شده» و از وضعیت خدمات درمانی و بیمارستانی این استان به شدت انتقاد کرد. در این میان فدا حسین مالکی، نماینده زاهدان در مجلس شورای اسلامی میگوید: «مساله افزایش کرونا در استان پهناور سیستان و بلوچستان، از رنگهای قرمز و سیاه عبور کرده و به نقطه بحران رسیده است. مساله کمبود امکانات و تجهیزاتی که باید از طریق وزارت بهداشت در اختیار استان قرار بگیرد، مشکل اصلی ما است. با بررسیهای ما امکاناتی که به کل استان از لحاظ تجهیزات و لوازم پزشکی قرار دادهاند، به اندازه یک دهم جمعیت هم نیست و این عدم توازن و بیعدالتی که سالهای اخیر از ناحیه وزارت بهداشت و درمان به استان ما روا شده، بیسابقه است. همچنین این در حالی است که با تعطیلی بازار و حالا با شتاب گرفتن آمار مرگ و میر در اثر کرونا، نوشتههایی در شبکههای اجتماعی منتشر شده است که از رونق گرفتن کفنفروشی در سیستان و بلوچستان در کنار خیابان حکایت میکند.
آقــای نمــکی چــرا بــه سیستان و بلوچستان نیامدید؟
وی در ادامه میافزاید: مسبب اصلی این شرایط و بروز فاجعه انسانی در استان، آقای نمکی است و دستگاههای قضائی باید به این امر ورود کنند. آنها فقط مرزها را کنترل کردند و ما نیز به این مساله تاکید داشتیم، ولی وقتی شاهد هستیم، نیروهای متخصص ما که باید لوازم، تجهیزات پزشکی و دستگاههای اکسیژن ساز را در اختیار داشته باشند، اما از تهیه برخی از لوازم اولیه نیز عاجز هستند، چگونه میتوانیم با این فاجعه انسانی مقابله کنیم. 10 شهرستان استان سیستان بیمارستان ندارد، سوال ما از آقای نمکی این است که چرا تا به حال به حساسترین و بزرگترین استان کشور نیامدهاید؟ ایشان چون فکر میکنند مردم استان سیستان و بلوچستان صبور و نجیب هستند و اعتراض نخواهند کرد، این استان را به حال خود رها کرده است. متاسفانه قدرت تصمیم گیری از مدیران ما گرفته شده، یعنی مدیر دانشگاه علوم پزشکی ما نمیتواند به وزیر انتقاد کند یا مشکل و کمبودش را در میان بگذارد. در جلسات خصوصی مسئولان دانشگاه از مشکلات و کمبودها حرف میزنند ولی این گلایههای جدی به وزارت بهداشت و شخص وزیر منتقل نمیشود. آنها هم فکر میکنند دانشگاه و کادر درمان مشکل جدی ندارند.
آمار فاجعه بار مرگ و میر
نماینده زاهدان در ادامه به سفر ایرج حریرچی، معاون وزیر به استان سیستان و بلوچستان اشاره میکند و معتقد است که ای کاش ایشان اصلا نمیآمد، مالکی در ادامه خاطرنشان کرد: در صحبتهای آقای حریرچی به نکاتی اشاره شد که داغ مردم را تازه کرد. این نکات مبین این واقعیت است که اطلاعات درست به ایشان و مجموعه وزارت بهداشت داده نمیشود. من چند بار به آقای وزیر تذکر دادهام و گفتهام هیاتی بفرستید تا ببینند مردم ما چه مشکلاتی دارند، اما تخصص آنها در این است که روی مشکلات و کمبود ها سرپوش بگذارند. آقای نمکی آمار کرونا از مرز 1200 نفر در یک روز گذشته و این آمار مربوط به افراد مبتلایی است که به بیمارستانها مراجعه میکنند. با توجه به فرهنگ مردم استان، بعضا مبتلایان به بیمارستان نمیروند چون به علت آلودگیها در بیمارستانها، اعتمادی به بیمارستان ندارند و زمانیکه در روستایشان فوت میکند، همانجا دفن میشوند و آمارهای غیر رسمی بیشتر از آن چیزی است که اعلام می شود. نماینده زاهدان در پایان صحبتهایش خاطر نشان کرد: براساس مصاحبههای ما و ایجاد موجی ملی علیه وزیر، ایشان تصمیم گرفتهاند هفته آینده به سیستان و بلوچستان سفر کند. اگر قرار باشد سفر او مثل سفر آقای حریرچی باشد و بر واقعیتها سرپوش بگذارند و بگویند که مشکل آنچنانی نداریم و بیش از 25 درصد از تختهای ما پر است، همان بهتر که نیایند. قطعا با تداوم این شرایط برخورد ما شدیدتر از برخوردی خواهد بود که در مجلس با ایشان داشتیم و ایشان باید به دستگاه قضائی پاسخگوی فاجعه انسانی در استان باشند.
افزایش ابتلا در سیستان و بلوچستان
طبق آخرین آمار وزارت بهداشت و درمان، از یکشنبه تا دوشنبه (14 تیر) ۱۵۷ بیمار در کشور جان خود را از دست دادند. همچنین در این بازه زمانی ۱۶هزار و ۲۵ بیمار جدید نیز شناسایی شدند. تاکنون ۴ میلیون و ۴۷۵ هزار و ۱۵۴ نفر دُز اول واکسن کرونا و یک میلیون و یک هزار و ۱۶۶ نفر نیز دُز دوم را تزریق کردهاند و مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به ۶ میلیون و ۴۷۶ هزار و ۳۲۰ دُز رسید. در حال حاضر ۹۲ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۸۳ شهر در وضعیت نارنجی، ۱۷۳ شهر در وضعیت زرد قرار دارند. در این میان، لاری سخنگوی وزارت بهداشت گفت: تستهای مثبت کرونا در این استان به حدود ۶۰ درصد رسیده و موارد بستری مبتلا به کووید ۱۹ در سیستان و بلوچستان برای اولین بار پس از یک سال اخیر به میزان متوسط کشوری رسیده است.روزنامه آرمان ملی