کد خبر: ۲۸۴۳۲۰
تاریخ انتشار: ۱۷:۰۶ - ۱۰ تير ۱۴۰۰ - 2021July 01
از آنجا که در بودجه ۱۴۰۰ ردیف خاص برای دفتر طب ایرانی تعریف شده از همین رومغایرت های قانونی با اصل ۷۵ نداریم
شفاآنلاین>سلامت>سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس از ثبت طرح تشکیل سازمان طب ایرانی و مکمل خبرداد و گفت: توجه به مسئله سبک زندگی و طب ایرانی از مهمترین اولویت های وزیر بهداشت دولت جدید باید باشد.
به گزارش شفاآنلاین:زهرا شیخی، سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی از ثبت طرح تشکیل سازمان طب ایرانی و مکمل خبر داد و اظهار داشت: این طرح ذیل وزارت بهداشت و درمان تعریف می‌شود که ناظر به اسناد بالادستی متعدد است از جمله بند ۱۲ سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه سلامت که برای اجرایی شدن آن بند چ ماده ۷۴ برنامه ششم توسعه، وزارت بهداشت را به عنوان تولیت سلامت، موظف به ادغام خدمات طب ایرانی و مکمل در نظام سلامت کرده است.

وی با اشاره به شیوع موج پنجم کرونا و کمترین بهره مندی از ظرفیت طب ایرانی و مکمل به صورت قانونمند در جامعه افزود: بررسی دقیق چرایی عدم اجرایی شدن قوانین نشان می‌دهد که به دلیل نبود ساختار اداری قدرتمند و کارآمد در حوزه طب ایرانی در وزارت بهداشت، تصمیمات استراتژیک مرتبط با این حوزه به شدت دست خوش سلایق شخصی بوده و به همین سبب تاکنون با آنکه در ماه‌های پایانی برنامه ششم توسعه هستیم نه تنها ادغام همه جانبه طب ایرانی در عرصه‌های مختلف اعم از آموزش، پژوهش، بهداشت ودرمان تاکنون فراهم نشد؛ بلکه افق پیش رو نیز تاریک و مبهم است.
شیخی نادیده گرفتن توان و دانش بومی را در ایام شیوع کرونا مورد انتقاد قرار داد و گفت: در بحث واکسن وقتی به توان داخل توجه شد دیدیم که اتفاق خوبی افتاد، حال آنکه تعلل چندماهه در رویکرد نگاه صرف به غرب با توجه به تحریم‌های موجود باعث معطل ماندن کشور و مخاطره جان مردم شد. حال سوال این است چرا نباید برای حل مشکلات به توان داخلی و دانش بومی توجه کنیم؟

این نماینده مجلس هدف خود از طرح تشکیل سازمان طب ایرانی و مکمل را تقویت توانمندی و دانش داخلی در عمل عنوان کرد و ادامه داد: اینکه در بیان بگوییم به توان و دانش داخلی اعتقاد داریم کافی نیست، در یکسال گذشته طی بررسی گزارش‌های رسیده به کمیسیون بهداشت و درمان از دفتر طب ایرانی در بسیاری از مسائل اعلام کردند نمی‌توانیم کاری از پیش ببریم و این موضوع نشان دهنده عدم همکاری در میدان عمل است.

سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نظام سلامت یک نظام یکپارچه است ازهمین رو سلامتی مردم باید ذیل وزارت بهداشت و درمان تعریف شود خاطرنشان کرد: از آنجا که در بودجه ۱۴۰۰ ردیف خاص برای دفتر طب ایرانی تعریف شده از همین رومغایرت های قانونی با اصل ۷۵ نداریم بنابراین می‌توان از همان بودجه استفاده کرد علاوه براینکه با تشکیل سازمان طب ایرانی و مکمل اختیارات دفتر به صورت سازمانی گسترش پیدا می‌کند.

به گفته وی، در صورت تشکیل سازمان طب ایرانی و مکمل در بحث پژوهش، درمان و مقوله مغفول مانده سبک زندگی بسیار می‌تواند در میدان عمل پیگیری شود؛ علاوه براینکه کارهای بر زمین مانده زیادی حل خواهد شد.

شیخی در پاسخ به این سوال که در صورت تشکیل سازمان طب ایرانی و مکمل ساختار دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت به چه صورت خواهد بود اذعان داشت: دفتر طب ایرانی در حد مدیرکل است که اختیارات زیاد و ضمانت اجرایی برای امور مختلف در این حوزه ندارد، در وزارتخانه سازمان‌های مختلفی داریم که رؤسای آنها معاون وزیر هستند در صورت تشکیل این سازمان نیز قدرت اجرایی و عملیاتی مناسب‌تر خواهد بود، در این شرایط دفتر ذیل سازمان خواهد بود.
سخنگوی کمیسیون بهداشت ودرمان مجلس شورای اسلامی در تحلیل عملکرد دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت تصریح کرد: از نزدیک در جریان کارهای این مجموعه هستم تلاش‌های متخصصان در حوزه طب ایرانی در امر آموزش، پژوهش، درمان و پیشگیری بسیار قابل توجه است اما اینکه چقدر توانستند کمک کنند و طرح‌های پژوهشی خود را عرضه و عملیاتی کنند، باید گفت توفیق زیادی نداشتند چون دستشان کاملاً بسته بود.

رئیس کمیته تخصصی طب ایرانی مجلس با بیان اینکه در صورت نبود تعصبات بی‌جا و نیز رویکرد و نگاه منطقی و روشمند به این طرح می‌تواند تصویب و تشکیل سازمان طب ایرانی و مکمل را تسریع ببخشد خاطرنشان کرد: در این حوزه و توجه به این مقوله نباید از کشورهای پیشرفته دنیا غافل شویم، استفاده از ظرفیت طب‌های سنتی و مکمل به صورت تلفیقی(integrative medicine) در کنار طب رایج، راهبردی است که در دنیا مورد تاکید قرار دارد و نمودهای اجرایی شدن این راهبرد را در کشورهای متعددی به صورت بهره مندی از این مکاتب در کنار طب رایج، در برجسته‌ترین مراکز درمانی و حتی در خصوص حساس‌ترین بیماری‌ها می‌توان یافت.

به گفته وی، از میان نمونه‌های متعدد می‌توان به مراکز MD Anderson Cancer CenterوMemorial Sloan Kettering Cancer Center(MSK) از معتبر ترین مراکز درمانی بیماران سرطانی اشاره کرد که رویکرد تلفیقی در ارائه خدمات به بیماران در این مراکز به عنوان یکی از امتیازات آنها معرفی می‌شود.

شیخی توجه کشورهای پیشرفته دنیا را در بهره گیری از ظرفیت طب سنتی در درمان بیماری کرونا را مورد توجه قرار داد و گفت: کشورهای دارای دانش طب سنتی از این ظرفیت در کنار طب رایج در کنترل این بیماری استفاده و گزارش آن را به صورت رسمی منتشر کردند، از همین رو معتقدیم همانطور که فضا برای رستاخیر علمی فراهم است باید فضا برای طب ایرانی و مکمل هم باز باشد تا سره از ناسره شناخته شود.

سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی توجه به مقوله طب ایرانی و مکمل و سبک زندگی را از مهمترین اولویت‌های برنامه وزیر بهداشت دولت آینده برشمرد و اظهار داشت: به نظرم خط‌کش بسیاری از وزرای دولت آینده باید بیانیه گام دوم انقلاب باشد، رویکردها مشخص است چرا که مباحث آموزش، پژوهش، اقتصادی و رویکرد سبک زندگی سالم در بیانیه مورد توجه است و تنها جایی که می‌تواند در این مورد مؤثر باشد دانش طب ایرانی است، از همین رو وزیر بهداشت آینده باید این موضوع را مورد توجه قرار دهد.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: