کد خبر: ۲۸۳۴۹۴
تاریخ انتشار: ۱۱:۲۹ - ۳۱ خرداد ۱۴۰۰ - 2021June 21
حدود ۱۲۰ ميليون دوز واكسن نياز داريم براي دور اول واكسيناسيون در كشور. تا پايان سال ۱۴۰۰ بيش از ۲۷۰ ميليون دوز واكسن براي انجام واكسيناسيون عمومي لازم است

شفاآنلاین>سلامت> «تا پايان سال ۱۴۰۰ بيش از ۲۷۰ ميليون دوز واكسن براي انجام واكسيناسيون عمومي لازم است.» اين خبري است كه از سوي كيانوش جهانپور، سخنگوي سازمان غذا و دارو اعلام شد.

به گزارش شفاآنلاین: همزمان تازه‌ترين آمار وزارت بهداشت حاكي از آن است كه از 29 تا 30 خرداد ۱۱۱ بيمار كوويد۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان اين بيماري به ۸۲ هزار و ۹۶۵ نفر رسيد.شنبه شب، سخنگوي سازمان غذا و دارو با حضور در برنامه زنده شبكه خبر در مورد ميزان دوز تزريق شده در كشور گفت كه تاكنون بيش از ۵ ميليون و ۳۰۰ هزار نفر دوز اول واكسن كرونا را دريافت كرده‌اند.

در اين ميان تنها حدود ۸۰۰ هزار نفر دوز دوم واكسن كرونا را هم گرفته‌اند. جهانپور در اين برنامه تلويزيوني با اشاره به اينكه براي ايمني‌سازي بايد بين ۵۶ تا ۶۰ ميليون نفر از افراد بالاي ۱۸ سال را واكسينه كنيم، گفت: «حدود ۱۲۰ ميليون دوز واكسن نياز داريم براي دور اول واكسيناسيون در كشور. تا پايان سال ۱۴۰۰ بيش از ۲۷۰ ميليون دوز واكسن براي انجام واكسيناسيون عمومي لازم است.»

او اعلام كرد كه در روزهاي آينده براي تزريق دوز دوم كرونا اقدام خواهد شد. خبري كه برخي شهروندان تهراني كه روز گذشته دوز دوم خود را دريافت كرده‌اند آن را تاييد مي‌كنند. او با اشاره به رسيدن محموله‌هاي جديد واكسن گفت كه توليد انبوه واكسن‌هاي داخلي آغاز شده است و روز به روز به تعداد و تنوع اين واكسن‌ها افزوده خواهد شد.

جهانپور با اشاره به واكسن پاستوكووك كه محصول مشترك ايران و كوباست، گفت: « اين هفته در جلسه كميسيون مربوطه كه در سازمان غذا و دارو برگزار خواهد شد، واكسن پاستوكووك هم مجوز مصرف اضطراري در كشور را دريافت خواهد كرد. اميدواريم تا پايان تيرماه بتوانيم افراد بالاي ۶۰ سال و بيماران زمينه‌اي را به پايان برسانيم و از مرداد ماه وارد واكسيناسيون گروه‌هاي ديگر شويم.»

در ادامه اين برنامه احسان مصطفوي، مديرطرح واكسن كروناي مشترك كوبا و انستيتوپاستور كه از استوديوي ديگر به اين نشست پيوست، گفت: ان‌شاءالله روز يكشنبه (ديروز) تزريق دوز دوم اين واكسن به ۲۴ هزار داوطلب را به پايان خواهيم رساند. همزمان با كارآزمايي باليني توليد واكسن در انستيتو پاستور با نام تجاري پاستوكووك آغاز شده است.»

مصطفوي گفت: «هدف اين است كه تا آخر شهريور ماه حدود ۳ ميليون دوز واكسن داشته باشيم و اين ميزان توليد از اول پاييز با توسعه زيرساخت‌ها به ظرفيت ۲ تا ۳ برابر افزايش پيدا كند.» احمد كريمي، مدير طرح واكسن فخرا كه در ادامه به صورت تصويري به اين نشست پيوست، گفت: «واكسن فخرا هم‌اكنون در فاز دوم كارآزمايي باليني است و ما از ۵۰۰ داوطلبي كه قرار بوده در فاز دوم كارآزمايي باليني تلقيح واكسن انجام شود هم‌اكنون بيش از ۲۷۰ داوطلب تلقيح دوز اول واكسن انجام شده است و درحال آناليز نتايج و تلقيح دوم واكسن هستيم كه پس از آن وارد فاز سوم خواهيم شد.

در فاز اول كارآزمايي باليني روي ۱۳۵ داوطلب تلقيح واكسن را انجام داديم عارضه و مشكل خاصي را نداشتيم و اگر نتايج خوب پيش برود وارد فاز سوم خواهيم شد.» سعيد كلانتري، مجري كارآزمايي باليني واكسن موسسه رازي كه به صورت تصويري در اين برنامه حاضر شد، گفت: «فاز اول را با ۱۳۳ داوطلب به پايان رسانديم و فاز دوم را با ۵۰۰ داوطلب از ۶ خرداد آغاز كرديم و تا الان ۲۹۰ تزريق اول را انجام داديم و از اين تعداد ۲۰ نفر تزريق دوم‌شان را هم انجام داده‌ايم. تا يك هفته آينده به ۲۰۰ نفر تزريق دوم را انجام خواهيم داد و ۲ هفته بعدش نتايج آن را ارزيابي خواهيم كرد و اگر نتايج خوب باشد مي‌توانيم مجوز ورود به فاز سوم را هم بگيريم.»

در آستانه پيك پنجم

همزمان با خبرهايي كه در مورد ورود محموله‌هاي تازه و ورود واكسن بركت به گردونه واكسيناسيون عمومي شنيده مي‌شود، متخصصان مي‌گويند كه شيوع ويروس كرونا در حالت سينوسي قرار دارد و بيم آن مي‌رود كه در آستانه پيك پنجم كرونا قرار داشته باشيم. در همين راستا روز گذشته وزير بهداشت خواستار توقف پروازهاي تهران-مسكو شد.

بيم آن مي‌رود كه گونه‌اي تازه از اين ويروس در اين كشور سربرآورده باشد. سعيد نمكي، وزير بهداشت ايران در نامه‌اي به سخنگوي ستاد ملي مقابله با كرونا نوشت: «طرح موضوع و اخذ تصميمات فوري در مورد توقف پروازها به مقصد مسكو و بالعكس در جلسه كميته امنيتي-اجتماعي ستاد ملي كرونا ضرورت دارد.» به گزارش مركز اطلاع‌رساني وزارت بهداشت ايران، در اين نامه آمده است: «با توجه به گزارشات واصله از كشور روسيه در خصوص شيوع بيماري كرونا ضروري است موضوع توقف پروازها به مقصد مسكو و بالعكس سريعا در جلسه كميته امنيتي - اجتماعي ستاد ملي كرونا مطرح و تصميمات فوري اتخاذ شود.»

محمدحسن ذيبخش، سخنگوي سازمان هواپيمايي روزگذشته گفت: در صورت تصميم ستاد مبارزه با كرونا، پروازها به مسكو تعليق خواهد شد. براساس اظهارات ذيبخش، تصميم‌گيري درباره محدوديت يا از سرگيري پروازها با مصوبه ستاد مبارزه با كرونا و ابلاغ آن به سازمان هواپيمايي انجام مي‌شود.

اكنون ايران به ۲۴ كشور مختلف ازجمله، فرانسه، آلمان، تركيه، اتريش، كويت، انگلستان، ايتاليا، لبنان، قطر، امارات متحده عربي، سوريه، چين، ونزوئلا، عمان، ارمنستان، قزاقستان، افغانستان، عراق، تاجيكستان، روسيه، تايلند، مالزي و گرجستان پرواز دارد. پروازها به هند نيز با مجوز موردي سازمان هواپيمايي انجام مي‌شود و محدوديت پروازي به ۳۹ كشور نيز همچنان وجود دارد.

در مورد شكنندگي وضعيت موجود ابتلا به كرونا در كشور، روز گذشته نادر توكلي، معاون درمان ستاد كروناي استان تهران به ايلنا توضيح داد: «متاسفانه آمار ما كاهشي نيست، بلكه سينوسي است، يعني يك روز با افزايش مراجعه به بيمارستان و يك روز با كاهش مواجه هستيم. بنابراين نمي‌توان با توجه به شرايطي كه در حال حاضر داريم، بگوييم آمار كم شده است، آمار بستري‌ها در دو هفته اخير بين ۶۰۰ تا ۸۰۰ نفر در نوسان بوده و كمتر از ۶۰۰ نفر نشده است. وقتي آمار بيمارستان‌ها را بررسي مي‌كنيم، مي‌بينيم به‌طور موردي افزايش سرپايي داشته‌اند، پس بيم آن مي‌رود كه ما دوباره افزايش شيوع داشته باشيم و در واقع ما در ريسك پيك پنجم قرار داريم، چراكه آمار به حد قابل توجه رسيده و شرايط رو به افزايش است.»روزنامه اعتماد
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: