کد خبر: ۲۸۲۳۵۳
تاریخ انتشار: ۱۹:۴۵ - ۱۵ خرداد ۱۴۰۰ - 2021June 05
فاطمه کوهپایه زاده بیان کرد: هیچ زمانی اجازه ندهید که حرف مردم و نظر دیگران در مورد شما به واقعیت زندگیتان تبدیل شود.
شفاآنلاین>اجتماعی>یک روانشناس درباره راهکار‌هایی برای بی تفاوت بودن به قضاوت دیگران توضیحاتی داد.

به گزارش شفاآنلاین: بسیاری از افراد ترس زیادی از قضاوت شدن توسط دیگران دارند، البته هرچند ممکن است این مساله را در ظاهر رد کنند، امّا در عمل بسیاری از رفتار‌های آن‌ها مستقیم یا به صورت غیر مستقیم به خاطر حرف مردم شکل می‌گیرد که از آن جمله می‌توان به انتخاب همسر, رشته تحصیلی و شغل و حتی انجام عمل‌های زیبایی غیر متعارف اشاره کرد.

فاطمه کوهپایه زاده روانشناس در خصوص نکات و شیوه‌های موثر برای بی تفاوت شدن نسبت به حرف و قضاوت کردن مردم اظهار کرد: یکی از توصیه های بنده این است که یادتان باشد, اگرچه  "خیلی از شما آنقدر نگران نوع نگاه دیگران هستید که یادتان رفته آن‌ها اصلا وقت این کار را ندارند" امّا باید گفت که بسیاری از افراد اصلا حواسشان به شما نیست، چراکه برخی از افراد خودخواه هستند و در واقع, به ندرت به شما توجه و فکر می‌کنند، بنابراین از همین لحظه، این نگرانی را کنار بگذارید و به خودتان بقبولانید که آن‌ها اصلا به شما فکر نمی‌کنند و هر بار که این حس سراغتان آمد بدانید که ترس‌ها و ناامنی ها هستند که به این تصورات شما تبدیل شده اند و اگر فکر می‌کنید به تنهایی نمی‌توانید از عهده این موضوع برآیید باید برای رفع ترس‌ها و تغییر نگرشتان نسبت به این موضوع از یک درمانگر کمک بگیرید.

وی بیان کرد: تایید دیگران فقط یک اتفاق است، به همین دلیل به خودتان بگویید دیگر نگرانی برای حرف مرم کافی است و زمان آن رسیده که به افکار و علائق و تصمیمات خودم میدان بدهم و هر بار که جلوی روش قدیمی می‌ایستید و به روش خودتان عمل می‌کنید، در واقع به خودتان فرصت زندگی کردن می‌دهید.

این روانشناس تصریح کرد: هیچ زمانی اجازه ندهید که حرف مردم و نظر دیگران در مورد شما به واقعیت زندگیتان تبدیل شود و دنبال این نباشید که بدانید فلانی چه؟ بنابراین, افکار وسواس گونه در مورد جویا شدن نظر دیگران باید به صورت ریشه‌ای درمان شود و حقیقت این است که نمی‌توان همه را راضی نگه داشت، چراکه مردم با یکدیگر تفاوت دارند و طرز تفکر همه مانند هم نیست و این کار غیر ممکن است و خودتان را به خاطر خوشایند دیگران تغییر ندهید!

کوهپایه زاده گفت: این را بدانید افرادی که به طور دائم در حال قضاوت دیگران هستند روی چیز‌های مهم تمرکز پیدا می‌کنند و هر چقدر هم محتاطانه عمل کنید و مراقب رفتار و حرف هایتان باشید، آن‌ها راهی برای آزارهایشان پیدا می‌کنند، بنابراین به نظر شما دیگر جایی برای نگرانی در مورد حرف‌های افراد این چنینی می‌ماند؟ مسلما خیر و تنها موضوع مهم, نگاه شما به خودتان است. پس زمان تصمیم گیری, به عقاید و ارزش هایتان وفادار بمانید.

وی ادامه داد: مهارت خودآگاهی را افزایش دهید، چراکه هرچه بیشتر و بهتر خودتان را بشناسید بهتر می‌توانید آن چه را که هستید، بپذیرید و یا تغییر دهید. در واقع وقتی شما شناختی از درون‌تان نداشته باشید، خود را به دست محیط و اطرافیانتان می‌سپارید و در نتیجه، با یک قضاوت یا نگاه دیگران بسیار شکننده و آسیب پذیر می‌شوید.

این روانشناس  افزود: به این سوالات خوب دقت کنید که چه میزان خودتان را می‌شناسید؟ ارزش‌ها و شایسستگی‌های شما کدامند؟ زندگی را چگونه تعریف می‌کنید؟ اهداف و علائق شما چیست؟ چه میزان با سختی‌های زندگی سازش می‌کنید؟، بنابراین چنانچه در مهارت خودآگاهی به عنوان اولین مهارت زندگی دچار ضعف شناختی هستید از یک روانشناس کمک بگیرید تا با تقویت این مهارت مهم در خود، قضاوت‌های دیگران برایتان ذره‌ای اهمیت نداشته باشد.

کوهپایه زاده تصریح کرد: عزت نفس خود را تقویت کنید که عزت نفس به معنای احساس ارزشمندی فرد نسبت به خودش است و اینکه چگونه خود را ارزیابی و تایید می‌کنید و اینکه بالابردن عزت نفس به معنای شناخت دوباره خود است، به همین منظور باید باور‌های منفی‌‌ای را که در مورد خود دارید، شناسایی کنید و آن‌ها را به چالش بکشید.

وی گفت: ممکن است اعتماد به نفس و عزت نفس شما به خاطر اتفاقاتی که در زمان کودکی و نوجوانی تان رخ داده اند پایین باشد، امّا در هر سنی که باشید می‌توانید رشد کنید و راه‌های جدیدی برای شناخت خودتان و افزایش اعتماد به نفس و نهایتا عزت نفس تان پیدا کنید که در آن صورت، احساس خوبی هم در مورد خودتان خواهید داشت و با صحبت و قضاوت دیگران مسیر زندگیتان تغییر نمی‌کند و از درون فرو نمی‌پاشید.

این روانشناس در پایان خاطرنشان کرد: یادتان باشد که لازم نیست حتما بی عیب و نقص باشید تا بتوانید خودتان را بپذیرید و دوست داشته باشید و از قضاوت دیگران در امان باشید، لذا ضرورت دارد که به جای توجه به نظرات دیگران, به خودتان بیندیشید.yjc

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: