کد خبر: ۲۸۰۵۳۴
تاریخ انتشار: ۰۸:۳۲ - ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۰ - 2021May 12
این واکسن فاز اول و دو آزمایشات خود را با موفقیت سپری کرده و فاز سوم آزمایشات نیز در مراحل نهایی قرار دارد و اینگونه نیست بدون تایید مراجل سه‌گانه به تولید انبوه برسد

شفاآنلاین>سلامت> واکـسن «کوو ایران برکت» که روز گذشته قرار شد 300 دوز آن در اختیار وزارت بهداشت قرار بگیرد، طی مراسمی رونمایی و با توجه اطلاعاتی که نگارنده از این واکسن دارد، می‌تواند نوید بخش اتفاقات خوب و بزرگ در کشور باشد.

این واکسن فاز اول و دو آزمایشات خود را با موفقیت سپری کرده و فاز سوم آزمایشات نیز در مراحل نهایی قرار دارد و اینگونه نیست بدون تایید مراجل سه‌گانه به تولید انبوه برسد. براساس آزمایشاتی که این واکسن پشت سرگذاشته، باید قبل از سال 1400 به آن مجوز تولید انبوده داده می‌شد، چون تمام آزمایشات را با سربلندی پشت سرگذاشته است.

وقتی دکتر مینو محرز با آن همه حساسیت در قبال واکسن، اجازه می‌دهد که واکسن کوو ایران برکت برروی وی آزمایش شود، (به واسطه عضویت در کمیته تولید این واکسن) درجریان گزارشات موفقیت آمیز فاز یک و دو بوده و با اطمینان آن را تزریق می‌نماید. واکسن کووایران برکت سه ویژگی مهم دارد: 1- ایمنی بالا در بدن ایجاد می‌کند. 2- عوارض بسیار کمی دارد. 3- نسبت به ویروس جهش یافته انگلیسی هم ایمنی کامل از خود نشان داده است.

دانشمندان در جریان فاز یک و دو، روی فرمولاسیون آن کار کرده‌اند و داده‌های سه فاز گذشته را می‌گیرند و تایید می‌کنند که واکسن تا چه اندازه ایمنی ایجاد می‌کند و به زودی نیز مورد تایید سازمان جهانی بهداشت قرار می‌گیرد. درحال حاضر 300 هزار دوز واکسن به همراه داده‌های علمی و اطلاعات واکسن در سه فاز تحویل وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو قرار می‌گیرد و به‌زودی وزارت بهداشت دستور تولید میلیون‌ها دوز واکسن را به این بنیاد برکت می‌دهد. در طرف مقابل مردم به اخبار و شایعات فضای مجازی توجه‌ای نکنند که هنوز فاز نهایی این واکسن به پایان نرسیده و این جوسازی رسانه‌ای است.

به‌عنوان فردی که سال‌ها تجربه در زمینه واکسن دارم، سه واکسن ایرانی را تایید می‌کنم و بی‌ترید این یک افتخار بزرگ برای کشور ما به حساب می‌آید. بی‌شک با تولید انبوه واکسن کوو ایران برکت، واکسن پاستور و واکسن رازی، حدود 100 میلیون دوز واکسن تولید خواهد شد و دیگر نیازی به واردات آن نخواهیم داشت. درحال حاضر تصمیم با وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو است که باید بر اساس مدارک و آزمایشات علمی تصمیم بگیرند، مجوز تولید انبوه صادر شود.

آنهایی که مقالات بنده را مطالعه کرده‌اند به‌خوبی می‌دانند که صحبت‌هایم بر پایه علمی و بدون رودربایستی با هر نهاد و ارگانی است، اما امروز رو به سمت مردم و با جرات اعلام می‌کنم که اگر همین حالا این واکسن را بیاورند، اولین نفری خواهم بود که آن را تزریق می‌کنم. اطلاع دارم تمام تیمی که این واکسن را ساخته‌اند، خودشان این واکسن را زده‌اند و در صحت و سلامت کامل قرار دارند. واکسن کوو ایران، از ویروس کشته ساخته شده و بیش از 60 سال در دنیا استفاده می‌شود و امتحان خود را در جمعیت‌های جهانی و بیماری‌های واگیردار خطرناک‌تر از کرونا پس داده است.

پس بنا به تجارب گذشته این واکسن عارضه جدی نخواهد داشت و ایمنی خوبی ایجاد می‌کند. اگر این واکسن در مقابل ویروس‌های آفریقایی و برزیلی که هم اکنون آزمایشات خود را سپری می‌کند، ایمنی ایجاد نماید، آن زمان دنیا به دنبال این واکسن خواهد بود. پرفسور علی کرمی متخصص بیوتکنولوژی پزشکی/ روزنامه آرمان ملی

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: