کد خبر: ۲۸۰۳۴۶
تاریخ انتشار: ۲۱:۲۹ - ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۰ - 2021May 09
نکات بسیاری در این بین وجود دارد که سعی می‌کنیم این مسائل را طی نامه‌ای با وزارت بهداشت مطرح کنیم.
شفاآنلاین>سلامت>شادکام گفت: سامانه ثبت نام واکسیناسیون کرونا از روز شنبه ۱۸ اردیبهشت رسماً آغاز به کار کرد، اما داشتن کد امنیتی تصویری مانع استفاده مستقل نابینایان از این سایت شده است.
به گزارش شفاآنلاین:منصور شادکام، قائم مقام انجمن نابینایان ایران  گفت: با توجه به قانون جامع حمایت از حقوق معلولان تمامی تارنما‌های اینترنتی می‌بایست برای معلولان دسترس‌پذیر باشد. با توجه به اهمیت موضوع واکسن در دوران اپیدمی کرونا، لزوم مناسب‌سازی سایت ثبت نام واکسیناسیون برای معلولان از اهمیت بیشتری برخوردار است.

وی افزود: از روز شنبه که سایت رسماً برای واکسیناسیون افراد بالای ۸۰ سال آغاز به فعالیت کرد، این سایت را مورد بررسی قرار دادیم. خوشبختانه تمامی بخش‌ها با صفحه خوان‌های ویژه نابینایان سازگار است. تنها داشتن کد امنیتی تصویری که نرم افزار‌های تبدیل متن به گفتار نابینایان قادر به خواندن آن‌ها نیستند، باعث شده تا یک فرد نابینا نتواند به صورت مستقل وارد مرحله دوم شود و ثبت نام خود را تکمیل کند.

شادکام بیان کرد: از مسئولان وزارت بهداشت درخواست داریم تا زمانی که سایت salamat.gov.ir ثبت نام افراد با سنین پایین‌تر را در بر بگیرد، در کنار کد امنیتی تصویری، از کد امنیتی صوتی که در تمامی وبسایت‌های بین‌المللی امری رایج برای نابینایان است استفاده کنند تا معلولان با آسیب بینایی نیز بتوانند خود به صورت مستقل از خدمات این سایت استفاده کنند. البته بهتر است مدیران سازمان‌های مختلف پیش از طراحی یک وبسایت یا راه اندازی خدمات جدید در بستر وب، با نخبگان نابینا یا انجمن نابینایان ایران مشورت کنند تا مشکلاتی از این دست رخ ندهد.

قائم مقام انجمن نابینایان ایران تصریح کرد: یکی دیگر از نکاتی که باید به آن اشاره کنم، لزوم در اولویت قرار گرفتن معلولان در فاز دوم تزریق واکسن کرونا است.

وی بیان کرد: در ابتدا معلولانی که در مراکز مراقبتی سازمان بهزیستی قرار داشتند را در فاز نخست تزریق واکسن قرار دادند که امری بجا و لازم بود. اما متأسفانه برای سایر گروه‌های معلولیتی هیچ اولویتی را قائل نشده‌اند. همینجا جا دارد خطاب به مسئولان ستاد ملی مبارزه با کرونا و مدیران ارشد وزارت بهداشت اعلام کنم که معلولان از گروه‌های آسیب‌پذیر جامعه محسوب می‌شوند. به ویژه نابینایان که برای تردد در سطح شهر، عمدتاً از حس لامسه خود کمک می‌گیرند.

شادکام تأکید کرد: تصور کنید یک فرد نابینا مبتلا به کرونا شود و کارش به بستری در بیمارستان بکشد. با توجه به شرایط بیماری نه می‌تواند همراهی داشته باشد و نه سایر افراد می‌توانند او را به صورت فیزیکی راهنمایی کنند؛ لذا شرایط نابینایان و به طور کلی معلولان در این مسئله خاص است و نگاه ویژه‌ای را نیز می‌طلبد؛ لذا مطالبه جدی جامعه معلولان این است که این قشر در فاز دوم تزریق واکسن قرار بگیرد تا ریسک خطرات احتمالی برای آن‌ها کاهش یابد. ضمن اینکه عمده آن‌ها به خاطر خانه نشینی و عدم تحرک، دارای بیماری‌های زمینه‌ای نیز هستند که لزوم در اولویت قرار گرفتن آن‌ها را نشان می‌دهد.

شادکام در پایان افزود: نکات بسیاری در این بین وجود دارد که سعی می‌کنیم این مسائل را طی نامه‌ای با وزارت بهداشت مطرح کنیم. لزوم بریل و صوتی کردن بروشور‌های حاوی اطلاعات مسائل قبل و بعد از تزریق واکسن و عوارض احتمالی آنها، توجیح بودن اعضای کادر درمان هنگام راهنمایی نابینایان و اطلاع‌رسانی شفاف و دقیق از محل‌های مراجعه برای تزریق واکسن از جمله نکاتی است که در ماه‌های آتی با گسترش واکسیناسیون در سطح کشور، باید به آن‌ها توجه شود.
برچسب ها: سامانه ، واکسن ، کرونا
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: