شفاآنلاین>سلامت> از زمان شروع واکسیناسیون عمومی کرونا تا به امروز سالمندان بالای 80 سال تهرانی بیشترین دغدغه تزریق واکسن را تجربه کردهاند. پیرترین شهر کشور که جمعیت سالمندی آن دوبرابر میانگین کشوری است در دو هفته گذشته شاهد سرگردانی سالمندان زیادی در مقابل خانههای بهداشت بود.
به گزارش شفاآنلاین: به گونهای که فراخوان سالمندان در تهران در مقایسه با شهرهای دیگر دچار مشکل بود و گفته میشود علت تجمع برای واکسیناسیون بالای 80 سال به این خاطر است که 40 درصد تهرانیها پرونده الکترونیک سلامت ندارند. وضعیت در تهران در مقایسه با شهرهای کشور بویژه سالمندان ساکن در روستاها و شهرهای زیر 20 هزار نفر که اطلاعاتشان 100درصد در سامانه و پرونده الکترونیک سلامت ثبت شده است کاملاً متفاوت است.
در تهران تنها اطلاعات حدود 60 درصد شهروندان در پرونده الکترونیک سلامت ثبت شده و همین هم کار فراخوان گروههای در اولویت تزریق واکسن را سخت و پیچیده کرده است موضوعی که باعث شد سالمندان تهرانی از ترس اینکه مبادا از چرخه تزریق واکسن جا بمانند ایستادن در صفهای طولانی را در عوض درگیری با ویروس کرونا ترجیح دهند. اما سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا تأکید میکند، به هیچ وجه نوبت افراد بالای ۸۰ سالی که واکسن کرونا دریافت نکردهاند نمیسوزد، زیرا سهمیه واکسن آنها کنار گذاشته شده است حالا اگر الان نیامدند و هفته دیگر آمدند، سهمیهشان محفوظ است. این در حالی است که از این هفته برای افراد بالای ۷۵ سال واکسیناسیون کرونا شروع میشود، اما به این معنا نیست که افراد بالای ۸۰ سال که هنوز واکسن دریافت نکردهاند دیگر قرار نیست واکسن بگیرند؛ در تمام شهرها با افراد بالای ۸۰ سال تماس گرفته و یا پیامک ارسال میشود تا برای تزریق واکسن کرونا به مراکز بهداشتی مراجعه کنند.
رئیسی همچنین از واکسیناسیون ۹۰ درصد از کادر درمانی و ۶۰ درصد از افراد بالای ۸۰ سال کشور خبر داد و ابراز امیدواری کرد با واکسیناسیون افراد بالای ۶۰ سال تا انتهای خردادماه، تعداد مرگ و میر بر اثر بیماری کرونا تا ۷۵ درصد کاهش یابد، چرا که تاکنون ۷۵ درصد از مرگ و میرهای این بیماری در کشور مربوط به افراد ۶۰ سال به بالا بوده است.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا اظهار داشت، سالمندانی که پرونده الکترونیک سلامت ندارند و تاکنون پیامک یا تماس تلفنی با آنها گرفته نشده است می توانند از ساعت دو بعد از ظهر روز شنبه بعد از فعال شدن سامانه سلامت به نشانی salamat.gov.ir براي ثبت نام و ارائه كد ملي و نشاني محل زندگی اقدام کنند. به گفته علیرضا رئیسی، مشکل ما این است که عدهای در سامانه ما ثبت نیستند که از قبل اعلام کرده بودیم، این افراد میتوانند از امروز شنبه در سامانه وزارت بهداشت ثبتنام کنند، سپس برایشان پیامک زده میشود و میتوانند برای دریافت واکسن حضور پیدا کنند.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه هرگونه تجمع در مراکز باعث شیوع بیماری است از افراد بالای 80 سال درخواست کرده کسانی که به آنها پیامک زده نشد تا پایان هفته صبر کنند. اگر تا پایان هفته آینده کسی به این افراد بالای ۸۰ سال پیامک نزد یا تماس نگرفت، مجدداً وارد سامانه شده و ثبتنام کنند. حال اگر باز هم تماسی گرفته نشد که بسیار نادر است، ما مجدداً اعلام میکنیم که کجا برای تزریق واکسن مراجعه کنند. سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا درباره نوع واکسن تزریقی به افراد سالمند، میگوید: تمام واکسنهایی که اکنون در سطح کشور ما موجود است، برای تمام گروههای سنی مصونیت دارد، بویژه برای افراد ۵۰ سال به بالا که همه واکسنهای موجود کاملاً مؤثر و کاملاً کم خطر است و هیچ گونه نیازی نیست که فکر کنیم حتماً فلان واکسن را تزریق کنیم و آن یکی را نزنیم.
دکتر رئیسی درباره عوارض واکسن کرونا در کلاب هاوس به خبرنگاران توضیح داد: هر واکسنی ممکن است یکسری عوارض داشته باشد، اما آنقدر عوارض جدی واکسن کم است که اصلاً قابل گفتن نیست و نهایتاً عوارض جدی یک در ۱۰۰ هزار میشود که آن هم در حد کسی است که به بیمارستان رفته و علائم شدید داشته است. این را با عوارض خود کرونا مقایسه کنید. در کرونا از ۱۵ درصد افرادی که بستری میشوند، یعنی از هر ۱۰۰ نفر ۱۵ نفر که بستری میشوند، خطر مرگ تهدیدشان میکند و بسیار زیاد است و گاهی از هر ۱۰ نفری که وارد بیمارستان میشوند، حدود دو نفر از بین میروند. حال شما این را مقایسه کنید با واکسن که از هر یک میلیون واکسنی که میزنیم شاید دو نفر عوارض شدید داشته باشند.