کد خبر: ۲۷۹۰۷۵
تاریخ انتشار: ۱۳:۰۰ - ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۰ - 2021April 24
هنگام آشپزی گاهی دست به ابتکاراتی می‌زنیم که امکان دارد خواص خوراکی‌ها را کم کند یا در کل خواص خوراکی‌ها را از بین ببرد

شفاآنلاین>سلامت> هنگام آشپزی گاهی دست به ابتکاراتی می‌زنیم که امکان دارد خواص خوراکی‌ها را کم کند یا در کل خواص خوراکی‌ها را از بین ببرد.

به گزارش شفاآنلاین: اشتباهاتی که می‌تواند مانع جذب ویتامین‌ها و املاح معدنی در غذاها شود، به این شرح است:

غلات کامل

غلات کامل و حاوی سبوس مانند انواع لوبیا، حاوی آنتی‌اکسیدان‌هایی به نام فیتات هستند که به ویتامین‌ها و مواد معدنی در غذاها متصل می‌شود و از جذب آن‌ها جلوگیری می‌کند. پس همیشه این غلات را قبل از مصرف باید در آب قرار دهید.

توت فرنگی

چاقو زدن به توت فرنگی یا خرد کردن آن، منجر به کاهش شدید جذب ویتامین ث و آنتی اکسیدان‌های موجود در این میوه می‌شود. ویتامین ث موجود در توت فرنگی به نور و اکسیژن حساس است و وقتی در معرض آن‌ها قرار می‌گیرد، از بین می‌رود.

سیر

برعکس توت فرنگی که حاوی ویتامین ث و در برابر نور حساس است، آلیسین موجود در سیر که خواص ضد سرطانی دارد، با قرار گرفتن در معرض نور و هوا بیشترین میزان اثربخشی را دارد. سیر را خرد کنید و بعد آن را به مدت ۱۰ دقیقه در معرض هوا قرار دهید سپس استفاده کنید.

ماست

ماست حاوی آب است که البته خیلی‌ها راغب به مصرف آن نیستند. این در حالی است که این مایع حاوی پروتئین، ویتامین ب ۱۲ و فسفر است. پس ماست را با آب موجود در آن مخلوط و از حرارت دادن آن با غذاها نیز اجتناب کنید چون باکتری‌های مفید موجود در آن بر اثر حرارت از بین می‌رود.

گوجه‌فرنگی

لیکوپن موجود در گوجه فرنگی ضد سرطان و ضد بیماری‌های قلبی است اما بهتر است برای بهره بردن از این فواید، گوجه فرنگی را بپزید.

مارچوبه

این سبزی ارزشمند را آب‌پز نکنید. این کار باعث خارج شدن ویتامین ث موجود در آن می‌شود. بهتر است این سبزی را بخارپز و در نهایت کبابی کنید.

دانه کتان

دانه کتان خواص درمانی  بسیاری دارد ضمن این که منبع غنی از فیبر، امگا ۳ و لیگنان، ماده شیمیایی گیاهی محسوب می‌شود که خاصیت ضد سرطانی دارد. معده ما قادر به هضم این دانه نیست، بنابراین برای استفاده از خواص تغذیه‌ای آن، این دانه را آسیاب کنید تا بخش‌های ارزشمند آن از بین نرود.

کلم بروکلی

این نوع کلم سرشار از ویتامین ث، کلروفیل، آنتی‌اکسیدان و ترکیبات ضد سرطانی است؛ بنابراین آن را به شکل بخارپز یا آب‌پز مصرف کنید و از سرخ کردن آن بپرهیزید تا باعث از دست رفتن مواد مغذی موجود در این سبزی نشوید.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: