کد خبر: ۲۷۹۰۱۹
تاریخ انتشار: ۲۱:۵۷ - ۰۲ ارديبهشت ۱۴۰۰ - 2021April 22
نکته هوشمندانه این است که در طول دوره رشد ۱۰ روزه، شناور‌ها به جای یک درصد موجود در مریخ، به ۱۰ درصد از جو زمین تحت فشار قرار گرفتند.
شفاآنلاین>سلامت>دانشمندان با طراحی آزمایشی و رشد نوع خاصی باکتری امیدوار شدند که اولین فضانوردان مریخی بتوانند از این باکتری‌ها برای تغذیه خود استفاده کنند.
به گزارش شفاآنلاین: تیمی از نجوم شناسان در مرکز فناوری فضایی کاربردی دانشگاه برمن (ZARM) سیانوباکتریوم را با فشار کم و فقط با استفاده از مواد مریخی پرورش داده اند و این موضوع نشان می‌دهد که فضانوردان آینده می‌توانند مواد غذایی و منابع دیگر خود را در سیاره سرخ رشد دهند.

وقتی اولین فضانوردان روی مریخ فرود بیایند، یک سفر کوتاه نخواهد بود. با توجه به وضعیت فناوری پیشرانه فضایی و قوانین سختگیرانه مکانیک آسمانی، مأموریت مریخ به معنای انتظار بسیار طولانی تا زمان قرار گرفتن زمین و مریخ در موقعیت مناسب برای سفر برگشت است. این یک مانع بزرگ است، زیرا همراه داشتن لوازم کافی برای انجام مأموریتی که ممکن است بیش از دو سال طول بکشد بسیار گران خواهد بود. به عنوان یک گزینه دیگر، برنامه ریزان ماموریت در ناسا و دیگر آژانس‌های فضایی در حال بررسی راه‌های زندگی در این سرزمین هستند. به طور خاص، آن‌ها می‌خواهند راهی برای پرورش مواد غذایی در مریخ پیدا کنند تا با استفاده از نیتروژن و دی اکسید کربن از جو مریخ و خاک مریخ به زندگی در آن جا کمک کنند.

برای مطالعه این تیم به بررسی سیانوباکتریای Anabaena پرداختند که می‌تواند اکسیژن را برای سیستم‌های حیات تولید کند و نیتروژن اتمسفر را در قند‌ها، اسید‌های آمینه و سایر مواد مغذی استفاده کند که می‌تواند رشد مواد غذایی از میکروارگانیسم‌ها یا سایر محصولات را پشتیبانی کند. متأسفانه، جو مریخ با فشاری که در صدم زمین است، بسیار کمرنگ است. در نتیجه، آب مایع نمی‌تواند در سطح وجود داشته باشد و مقدار کافی نیتروژن در حجم هوا برای پشتیبانی از متابولیسم سیانوباکتریا وجود ندارد. پاسخ این امر رشد باکتری‌ها در یک مخزن تحت فشار است، اما این سنگین، پیچیده و به گاز‌های وارداتی که در زمین است نیاز دارند.

برای غلبه بر این، تیم آزمایشگر آزمایشگاهی زیست محیطی برای سیستم‌های آلی متصل به مریخ (ATMOS) متشکل از ۹ ظرف یک لیتری شیشه و فولاد را تولید کرد که دارای استریل، گرمایش، کنترل فشار و نظارت دیجیتالی هستند. در داخل این، سیانوباکتری‌ها به مخلوطی از چهار درصد دی اکسید کربن و ۹۶ درصد نیتروژن، همراه با سنگ سنگ مصنوعی مریخ، که حاوی مواد مغذی از جمله فسفر، گوگرد و کلسیم است، وارد کردند.

نکته هوشمندانه این است که در طول دوره رشد ۱۰ روزه، شناور‌ها به جای یک درصد موجود در مریخ، به ۱۰ درصد از جو زمین تحت فشار قرار گرفتند. برای آزمایش، سنگ رگولیت مصنوعی (Mars Global Simulant) که در مریخ موجود است به عنوان محیط رشد و از یک محیط استاندارد به عنوان شاهد استفاده شد.

جای تعجب نیست که باکتری‌ها در محیط استاندارد بهتر رشد می‌کنند، اما در سنگ رگولیت نیز رشد خوبی دارند، به این معنی که ممکن است بدون نیاز به وارد کردن محیط رشد از زمین، رشد باکتری‌های مفید در مریخ امکان پذیر باشد. با این حال، هنوز کار‌هایی برای انجام وجود دارد.
برچسب ها: باکتری ، فضانورد ، مریخ
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: