به گزارش شفاآنلاین:حوزه فناوری و فضا در هفتهای که گذشت با اخبار متعددی مانند « اعزام انسان به فضا تا سال ۱۴۰۷»، « آخرین جزئیات درباره برنامه ده ساله دوم سازمان فضایی ایران»، « از اقلیم تا اهداف هوا فضا در مدار زمین»، « دستگاه فشارسنج سخنگو بومی سازی شد»، « محصولات ارگانیک در کشاورزی ارتقا مییابد»، « فناوری بومی با اشتغال قابل توجه در ارومیه»، « ساخت مدرنترین دستگاه سنگشکن به دست مهندسان ایرانی»، «بومیسازی تولید دستگاه برش پلاسما»، « تحلیل صدای قلب هوشمند به کمک هوش مصنوعی» همراه بود.
اعزام انسان به فضا تا سال ۱۴۰۷
مرتضی براری رئیس سازمان فضایی در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به کپسول زیستی اظهار کرد: در سال گذشته ما قرار داد کپسول زیستی را منعقد کردیم و نمونه مهندسی این کپسول آماده است، اما به جای موجود زنده شرایط کامل یک موجد زنده را در این کپسول فراهم کردیم. این تست مبتنی بر یک ربات است که تمام پارامترهای آن اندازه گیری میشود.
براری افزود: علاوه بر این که قرارداد پرتاب گر این کپسول امضا شده، برنامه امسال سازمان فضایی این است که در شش ماه اول، هم تست نمونه مهندسی در بستر هواپیما انجام شود و هم از طریق حامل دیگر بتوانیم در این شش ماه نمونه پروازی را تست کنیم. اما در بحث فرستادن انسان، برنامه ریزی ما این است که تا سال ۱۴۰۷ این کار را محقق کنیم.
از اقلیم تا اهداف هوا فضا در مدار زمین
مرتضی براری رئیس سازمان فضایی در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: حوزه فضا دارای اقلیمهای جدایی همچون اقلیم زمین، اقلیم هوا و اقلیم فضاست. بر مرز هوا و فضا سه مرز ۲۵، ۸۲ و ۹۹ کیلومتر وجود دارد که در آینده نزدیک این مرزها شفاف خواهند شد.
او با اشاره به ویژگیهای فضا گفت: فضا ویژگیهای خاصی دارد مانند خلا و انواع تشعشعات الکترومغناطیسی که با تشعشعات درجه حرارت مواجه هستیم و در ۵ دهه گذشته عرصه فضا، عرصه اقتداری بوده، اما امروزه تبدیل به یک زیر ساخت استراتژیک شده است.
رئیس سازمان فضایی با اشاره به ۷ برنامه کلان گفت: برنامه اول شناخت عظمت و نظم حاکم بر جهان و آسمانها و همچنین پی بردن به حکمت و قدرت خالق جهانیان از طریق پیشرفت علم و فناوری فضا و اکتشافات فضایی بوده است. برنامه دوم دستیابی به جایگاه اول منطقه در تسخیر فضا و تسلط بر آن بوده و برنامه سوم انجام ماموریتهای فضایی سرنشین دار و قرار دادن انسان در مدار بوده است.
او ادامه داد: برنامه چهارم طراحی متناسب با ساخت، پرتاب و بهره برداری از ماهوارههای هم زمین آهنگ و هم ماهوارههایی که در مدارهای غیر زمین آهنگ بوده و برنامه پنجم دستیابی به خدمات و زیر ساختهای ارتباط فضاپایه بوده و برنامه ششم دستیابی به خدمات زیر ۱۰ متر و ماهوارههای سنجش از راه دور بوده و هفتمین برنامه همکاری در حوزه موقعیت یابی و ناوبری بوده است.
دستگاه فشارسنج سخنگو بومی سازی شد
رئیس هیئت مدیره یک شرکت دانش بنیان با اشاره به دستگاه فشارسنج سخنگو در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، او بیان کرد: کاربرد این دستگاه، سنجش فشارخون افراد بزرگسال است که به صورت صوتی نیز فشار خون افراد را اعلام میکند. دستگاه فشارسنج دیجیتال بازویی کاملا به روز بوده و قابلیت رقابت در بازارهای جهانی و بین المللی را دارد. این دستگاه پس از سنجش فشار خون، بالاترین و کمترین تعداد ضربان قلب فرد را علاوه بر نمایش در صفحه دستگاه، به صورت صوتی نیز اعلام میکند.
محصولات ارگانیک در کشاورزی ارتقا مییابد
فهیم مدیر عامل یک شرکت دانش بنیان در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: در روشهای کشاورزی فعلی میتوان یکی از بزرگترین مشکلات را استفاده بیرویه از کود و سموم شیمیایی دانست که علاوه بر خطرات جانی (ترور بیولوژیک)، خاک را تضعیف کرده و میزان تولید محصولات را کاهش میدهد. همچنین با توجه به آلودگی آبهای زیرزمینی توسط کود و سموم شیمیایی مشکلات زیست محیطی متعددی پدید میآید. در مقیاس فعلی زمینهای کشاورزی، استفاده از کودهای کنونی افزایش محسوسی در حجم و میزان تولیدات کشاورزی مشاهده نمیشود که به دلیل عدم سازگاری خاک و محیط با کود مورد استفاده قرار گرفته است.
مدیرعامل این شرکت دانش بیان کرد: عدم سازگازی کود با خاک، منجر به ایجاد مشکلات فراوانی در کوتاه مدت و درازمدت میشود. این مسئله با توجه به مورفولوژی و ساختار کودهای موجود در بازار قابل بررسی است. عدم کارایی کودهای مختلف در تولید محصولات مختلف از جمله مشکلات فعلی صنعت کشاورزی است. بیشتر کودهای موجود فقط قابلیت استفاده در رشد و تولید یک محصول خاص را دارا هستند و عدم جامعیت کود از نظر اقتصادی به هیچ عنوان مناسب نیست.
فهیم ادامه داد: استفاده از کود ارگانیک و بیولوژیک بر پایه طبیعت میتواند تا حدود زیادی سلامت انسانی و محصولات مورد استفاده را تامین کند. استخراج مواد مورد نیاز از منابع طبیعی و پسماند با به کارگیری مراحل مختلف منجر به تولید کودهای ارگانیک میشود. استفاده از کود RONF منجر به افزایش ۵۰ تا ۱۵۰ درصدی در تولید محصولات مختلف کشاورزی میشود. در واقع با به کارگیری این نانو کود ارگانیک میتوان علاوه بر داشتن محصولات ارگانیک، حجم برداشت در هر دوره را افزایش داد.
فناوری بومی با اشتغال قابل توجه در ارومیه
برومند مدیر عامل یک شرکت دانش بنیان در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به دستگاه «قوچ ترمیناتور» گفت: قوچ ترمیناتورر در صنعت و یدک کشی در حمل اجسام سنگین در کارخانه های صنعتی مانند ذوب آهن یا فولاد که نیازی به بولدوزر نیست، استفاده میشود. از این دستگاه میتوان در گمرکات، معادن، شرکتهای لولهگذاری، بخش کشاورزی، صنعت نفت و ... نیز استفاده کرد.
او ادامه داد: این دستگاه به دلیل وجود تحریم ها اجازه ورود به کشور را ندارد اما ما موفق شدیم با استفاده از دانش داخلی آن را بهتر از نمونه خارجی بسازیم. این دستگاه در دو دسته کمرشکن و ساده یعنی هم یدک کش و هم تراکتور قابل تولید است. با سوار شدن ادوات استراکچر و ربات اسپرینکلر به آن، قابلیت مالچ پاشی بارانی به عرض ۴۰ متر پیدا میکند؛ این ویژگی به این دستگاه اجازه میدهد تا طی یک ساعت، ۴ کیلومتر مربع را برای مبارزه با ریزگردها و آلودگیهای تنفسی، مالچ پاشی کند.
مدیر عامل این شرکت دانش بنیان بیان کرد: هزینه ساخت و نگهداری این دستگاه پایین است و کابردهای زیادی در صنایع سنگین دارد. این دستگاه در جادههای ناهموار برای عبور از موانع بسیار پرکاربرد است و میتواند در مرزها و مناطق صعب العبور کشور، کوهستان ها، شنزارها و کویر مورد استفاده قرار بگیرد همچنین این خودرو قابلیت حمل انواع ادوات و مهمات را نیز دارد.
ساخت مدرنترین دستگاه سنگشکن به دست مهندسان ایرانی
صفرخانلو، رئیس هیئت مدیر یک شرکت دانش بنیان در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: دستگاه HPGR یکی از دستگاههای مدرن خردکن است که از سال ۱۹۹۵ طراحی شده و به صنعت معدنی دنیا معرفی شده است. این دستگاه برای خرد کردن سنگ استفاده میشود. کارخانههای گندله سازی، کنسانتره و مس نیازمند این ماشین هستند.
او افزود: تنها چهار کشور آلمان، فرانسه، کانادا و آمریکا در دنیا تکنولوژی ساخت این دستگاه را دارند اما ایران توانست با دستیابی به دانش فنی این دستگاه و تولید آن، به عنوان پنجمین کشور دارای فناوری تولید دستگاه HPGR ( رولر پرس ) در دنیا شناخته شود.
بومیسازی تولید دستگاه برش پلاسما
عطایی رییس هیئت مدیره این شرکت دانش بنیان در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اهمیت دستگاههای برش CNC با نام Cutting Shape که قبل از مکانیزاسیون ابزار صنعتی به کار گرفته شدهاند، گفت: با توجه به نیاز مبرم به این ابزار، نسلهای گوناگونی از این دستگاهها وجود داشته است و سعی کردیم که این فناوری بومی را با توجه به نیازهای روز در کشور تولید کنیم.
عطایی با اشاره به اینکه از این فناوری در چه مکانهایی استفاده میشود، افزود: از این فناوری در بخشهای تولیدی و صنایع فلزی، تولید ماشین آلات صنایع معدنی، کشاورزی، ماشین آلات راهسازی و خدمات شهری، مبلمان شهری، دکوراسیون داخلی و خارج ساختمان و تمام حرفههایی که به نوعی با ورقهای فلزی سرو کار دارند استفاده میشود.
رییس هیئت مدیره این شرکت دانش بنیان با اشاره به اینکه در صورت نبود تولید کننده، این محصول سالانه مبلغ بسیار زیادی ارز برای خرید از مملکت خارج میکند که با وجود کارآفرینان این بخش صرفه جویی ارزی رقم خورده است و با کشورهایی مانند چین، کره جنوبی، تایوان، ایتالیا، آلمان، ترکیه و ژاپن در ساخت این دستگاه همکاری داشتهایم همچنین با ساخت و بومی سازی این محصول برای طراحی و ساخت ماشین آلات برش لیزر که به مراتب تکنولوژی بالاتری دارند دست پیدا کردهایم و در حال ساخت و بومی سازی این دستگاهها هم هستیم.
تحلیل صدای قلب هوشمند به کمک هوش مصنوعی
مالکی، مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به دستگاه تجزیه و تحلیل صدای قلب هوشمند اظهار کرد: وجود دستگاهی که در کمترین زمان و با کمترین هزینه بتواند برخی از بیماریهای قلبی و عروقی را تشخیص دهد به سیستم بهداشتی و درمانی کشور در غربالگری این بیماران کمک میکند. هزینه این دستگاه باید بهاندازهای باشد که بتوان از آن در کلیه مراکز بهداشتی و درمانی شهری و روستایی استفاده کرد. همچنین دستگاه باید بهاندازهای هوشمند باشد که نیازی به متخصص قلب و عروق برای غربالگری نباشد.
او ادامه داد: دستگاه تحلیل صدای قلب هوشمند یک وسیله کمک تشخیصی صداهای قلب است که با بهرهگیری از پدیده داپلر صداهای قلبی را قابل شنیدن و با استفاده از تحلیل گرافیکی قابل رویت میکند. در این دستگاه برخلاف گوشی پزشکی که با فرکانسهای حوزه شنیداری کار میکند، به دلیل استفاده از داپلر و فرکانس بسیار بالاتر از حوزه شنیدار، مواردی از قبیل تماس دست با بدنه پروب دستگاه، صداهای محیط، تنفس بیمار، چاقی و لاغری و تعرق بیمار اثری بر عملکرد آن ندارد.