کد خبر: ۲۷۸۰۴۶
تاریخ انتشار: ۰۹:۰۹ - ۲۲ فروردين ۱۴۰۰ - 2021April 11
کرونای بریتانیایی قواعدی که قبلا با آن آشنا شده بودیم را به‌هم ریخته است. با ویروسی جهش‌یافته طرف هستیم که سرایت‌پذیری بسیار بالایی دارد. عمده بیمارانی که به ما مراجعه می‌کنند با ابتلای خانوادگی هستند

شفاآنلاین>سلامت> عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا بااشاره‌به آمار رو‌به‌رشد بیماری کرونا در کشور، گفت: درحالی‌که اکنون تخت برای بستری بیماران جدید مبتلا به کرونا به‌سختی پیدا می‌شود، پیش‌بینی ما افزایش بسیار بیشتر مبتلایان به بیماری است. دکتر مسعود مردانی گفت: متاسفانه درحال حاضر در اوج پیک چهارم کرونا قرار داریم و نمونه‌های جدید ابتلا به بیماری روزبه‌روز درحال افزایش است و این درحالی‌است که تخت‌های بیمارستانی که به مبتلایان کرونا اختصاص دارد و بخش‌های مراقبت‌های ویژه کاملا مملو و پر هستند تا جایی که جا برای بستری بیمار جدید به‌سختی پیدا می‌شود.

به گزارش شفاآنلاین: یکی‌از موضوعاتی که پرسنل بیمارستانی را کلافه کرده است نداشتن جای کافی برای بستری و کار طاقت‌فرسایی است که به‌دنبال گسترش شیوع بیماری انجام می‌دهند. وی افزود: البته خرسندیم که اکثر داروهایی که برای این بیماران استفاده می‌کنیم تولید داخلی هستند و عزیزان در صنعت داروسازی هم تلاش زیادی برای تهیه دارو می‌کنند و از این منظر ما دچار مشکل نشدیم؛ این درحالی است که برخی کشورهای همسایه ما هنوز هم از دسترسی به داروهای اصلی کرونا محروم هستند ولی ما خوشبختانه داروهای ایرانی خوبی داریم که خوب جواب داده است و در حد نیاز مردم تامین می‌شود. وی با‌اشاره‌به آمار بالای مرگ‌و‌میر ناشی‌از کرونا در شرایط فعلی،‌ اظهار کرد: افزایش آمار درحالی رخ داده است که ما پیش‌بینی می‌کنیم آمار مرگ‌ومیر از این هم خیلی بیشتر شود.

 ابتلای خانوادگی
این متخصص بیمای‌های عفونی، اظهار کرد: کرونای بریتانیایی قواعدی که قبلا با آن آشنا شده بودیم را به‌هم ریخته است. با ویروسی جهش‌یافته طرف هستیم که سرایت‌پذیری بسیار بالایی دارد. عمده بیمارانی که به ما مراجعه می‌کنند با ابتلای خانوادگی هستند. متاسفانه نوع جهش‌یافته کرونا به‌سرعت در ریه‌های فرد بیمار می‌نشیند و درگیری ریوی و نارسایی تنفسی ایجاد می‌کند که می‌تواند منجربه مرگ‌و‌میر شود. از‌طرف دیگر عوارض ناشایعی همچون عوارض قلبی، آنسفالیت و... که ما قبلا کمتر شاهد آن بودیم اکنون در بیماران نمود بیشتری پیدا کرده است. وی افزود: در نوع ووهان ویروس کرونا همه می‌گفتیم کودکان یا به بیماری مبتلا نمی‌شوند یا حالت خفیف آن را تجربه می‌کنند اما اکنون کودکان و نوجوانان هم مبتلا می‌شوند و گاهی اوقات در علائم و ابتلا تفاوت چندانی با بزرگسالان ندارند. مردانی تاکید کرد: به‌نظر می‌رسد گونه غالب ویروس در کشور به طرف گسترش شیوع نوع انگلیسی می‌رود و شیوع موارد بیماری با این ویروس از اکثر استان‌های کشور گزارش شده است. ولی برای اینکه بگوییم دقیقا گونه غالب ویروس در شرایط فعلی نوع جهش‌یافته انگلیسی است منوط به اعلام نتایج آزمایش‌هایی است که به آزمایشگاه فرستادیم. وی درباه مباحثی که پیرامون تعطیلی پایتخت مطرح می‌شود، اظهار کرد: نمی‌توان گفت وضعیت پایتخت از قرمز به سمت سیاه شدن پیش می‌رود اما عملی شدن موضوع تعطیلی و محدودیت‌ها در کنترل بار بیماری در تهران بسیار مؤثر است، تقاضای ما تعطیلی ۱۰روزه مناطق قرمز و نارنجی بوده است.

 پیش‌بینی از شرایط کرونا
عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا درباره پیش‌بینی از شرایط کرونا در کشور طی روزهای آتی، گفت: اگر تعطیلی و محدودیت‌ها به‌خوبی اجرا شود و مردم همکاری لازم را داشته باشند امیدواریم همه‌چیز به زودی ختم به خیر شود. وی بااشاره‌به نزدیکی‌ به ماه مبارک رمضان، بیان کرد: ما اعتقاد داریم در این ماه مردم می‌توانند به‌خوبی با ما همراهی کرده و نکات و پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند و از رفتن به دورهمی‌های افطاری خودداری کنند آمار ابتلا هم پایین‌تر خواهد آمد. مردانی تاکید کرد: سال قبل این موقع فروردین خوبی داشتیم زیرا رعایت و همکاری خوبی ازسوی مردم صورت گرفت و نتیجه آن را با کنترل نسبی بیماری شاهد بودیم ولی دچار ساده‌انگاری شدیم و اوج بیماری در تابستان تکرار شد. برای جلوگیری از بروز چنین اتفاقی باید بدانیم که تجربه‌های تلخ را آزمودن خطا است. وی گفت: صحبت‌هایی درباره لغو طرح ترافیک برای جلوگیری از تجمع در وسایل حمل‌و‌نقل عمومی گفته می‌شود اما باید دقت کنیم لغو طرح ترافیک باعث نشود که اتفاقا در محدوده طرح شاهد شلوغی و ترافیک بیشتری باشیم و لغو طرح باعث شود افراد آزادانه‌تر از خانه خارج شده و به این محدوده طرح بیایند.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: