با ملی کردن کانال سوئز، من دم این شیر (انگلیس) را بریدم و وقتی درحال بریدن دمش بودم هیچ تکانی نمیخورد! نگاهش که کردم دیدم این شیر از قبل مرده است
شفاآنلاین>سلامت>زمانیکه «کانال سوئز» رارهبر مصر «ملی» اعلام میدارد دو کشور انگلیس، فرانسه و رژیم صهیونیستی در سال ۱۹۵۶ به آن کشور حمله نظامی میکنند که با مقاومت شدید ملت و ساکنان «پورت سعید» مواجه ونهایتا به شکست مصر میانجامد و متعاقب آن با میانجی گری آمریکا وسازمان ملل کنفرانس صلح در یالتا برگزارمی شود. «آنتونی ایدین» در حاشیه این کنفرانس خطاب به ناصر میگوید:
سروان میدانی که انگلستان شیر است با دم شیر بازی مکن!
«عبدالناصر» رهبر فقید مصر در جواب «یدن» که در اولین صفحه کتاب وی بنام «بریدن دم شیر» چاپ شده میگوید:
کدام شیر؟! با ملی کردن کانال سوئز، من دم این شیر (انگلیس) را بریدم و وقتی درحال بریدن دمش بودم هیچ تکانی نمیخورد! نگاهش که کردم دیدم این شیر از قبل مرده است. استاد بزرگ من «دکتر محمد مصدق» با ملٌی کردن نفت ایران چند سال قبل این شیر را کشته و دندانهایش را هم کشیده بود و من فقط دم یک شیر مردهی بیدندان را بریدم.
برای تجلیل از کار ملی کردن «کانال سوئز» و رهبر ملی کردن نفت ایران «دکتر مصدق» یکی از بزرگترین خیابانهای قاهره بهنام آن وطن دوست پر آوازه نامگذاری شد و هنوز حتی در سیستم امنیتی جدید حاکم بر این دیار- نام «مصدق» زینت بخش زیباترین خیابان قاهره میباشد.
درحالیکه تابلو «خیابان نفت» که بهنام مصدق با همه اما و اگرها و نه چندان در خور اونامیده شده - بدست برخی مخدوش شده است.
= «جواهر لعل نهرو» که پس از «مهاتما گاندی» محبوبترین و نامدارترین رهبر ضداستعماری هند شمرده میشود نیز از پیروان دکتر مصدق بود.
نهرو کراراً خدمات دکتر مصدّق را به کشورهای غیر متعهد میستود و او را کراراً پیشگام مبارزه برای غرور ملّی و آزادی و شرافت نامید.
هنگامی که نهرو مهمان دولت وقت تهران بود نامهای از طرف نهضت ملّی راجع به فشار و اختناق عمومی، حبس دکتر مصدق و قتل دکتر فاطمی تسلیم او شد تا این موضوع را با شاه در میان بگذارد. شاه در جواب میگوید: این افراد بر علیه حکومت قیام کردند، خود شما هم به همین جرم به زندان رفتید! نهرو پاسخ میدهد: زندانبان من انگلیسیها بودند ولی مردم هند، زندان من و گاندی را گلباران کردند، اما زندانبان نخست وزیر ملّیکننده نفت، شما هستید!
گروه اندکی از این انسانهای تاریخ ساز، گویی در زندگی و فراگرد اجتماعی آن، چندین بار تولد یافتهاند، راه و روش آنان با نبودشان فراموش شدنی نیست، یعنی چندین حرکت و دگرگونی در روزگار خود پدید آوردهاند که بزرگی و اثربخشی و چشمگیری آن غیر قابل انکار...
آفتاب یزد