کد خبر: ۲۷۵۲۳۱
تاریخ انتشار: ۱۰:۰۹ - ۱۳ اسفند ۱۳۹۹ - 2021March 03
محمد مهدی مظاهری، دبیرکل کمیته ملی اسکان بشر ملل متحد در جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: رویکرد دفتر هبیتات در ایران باید اجرای پروژه‌های اثرگذار ملی باشد.
شفاآنلاین>سلامت>دبیرکل کمیته ملی اسکان بشر ملل متحد در ایران گفت: در حال حاضر ایران این ظرفیت را دارد که به قطب پزشکی و درمانی منطقه تبدیل شود.

به گزارش شفاآنلاین:محمد مهدی مظاهری، دبیرکل کمیته ملی اسکان بشر ملل متحد در جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: رویکرد دفتر هبیتات در ایران باید اجرای پروژه‌های اثرگذار ملی باشد.

مظاهری با اشاره به اهمیت موضوع پایداری سازه‌ها در مقابل خطرات و بلایای طبیعی، گفت: در حال حاضر بیش از ۶۰ درصد ساز‌های کشور در معرض خطر و بلایای طبیعی هستند. به همین دلیل تاب آوری و مقاومت سازه‌ها از اصول اساسی ساخت و ساز ساختمان هاست.

او ادامه داد: از طرفی به همان نسبت که موضوع تاب آوری و مقاومت سازه‌ها برای مراکز بهداشتی مهم است، برای مدارس و ساختمان‌ها و دیگر سازه‌ها نیز حائز اهمیت خواهد بود.

این استاد دانشگاه افزود: گرچه توسعه پایدار با سلامت و درمان در ارتباط تنگاتنگ است، اما مضامین دیگری مانند تاب آوری نیز وجود دارد که باید مورد توجه قرار گیرند.

عضو فرهنگستان هنر کشور، در ادامه به برنامه‌ها و اهداف برنامه اسکان بشر ملل متحد (هبیتات) اشاره کرد و گفت: هبیتات به عنوان آژانس شهری سازمان ملل متحد برای ایجاد شهر‌ها و جوامع فراگیر با سازمان‌ها و کشور‌ها مختلف همکاری می‌کند و رویکرد آن نیروی مثبت تغییر دهنده برای مردم و جوامع در راستای افزایش رفا‌ه و امنیت است.

عضو هیئت امنای دانشگاه صداوسیما اضافه کرد: نکته نخست آن است که باید در نظر داشت توسعه پایدار شهری بدون داشتن مراکز درمانی پایدار مقاوم و تاب آور متصور نیست. همچنین بیمارستان‌ها باید در بالاترین سطح خدمات دهی قرار گیرند.

مظاهری افزود: درعین حال کادر درمان نیز باید دسترسی کامل به امکانات مورد نیازشان را داشته باشند و این امکانات را در دسترس آسیب دیدگان قرار دهند.

کووید ۱۹ امان جامعه جهانی را بریده است

عضو هیات امنای بنیاد ایران شناسی در ادامه همچنین به اهمیت مسئله استراتژی اشاره کرد و افزود: استراتژی به مفهوم ایجاد ساختار مناسب برای مشارکت جامعه در توسعه خدمات بهداشتی و درمانی و همچنین تامین انتظاراتی است که مردم از بیمارستان‌ها داشته و مطالبه می‌کنند. از این رو لازم است میان مراکز بهداشتی و درمانی و مردمی که خواهان دریافت خدمات هستند، کارآمدی و ارتباط موثری برقرار شود.

او با بیان اینکه اهداف توسعه شهری پیوند نزدیکی با تامین امنیت و سلامت جامعه دارد، تاکید کرد: اطمینان از زندگی سالم و ارتقای رفاه برای توسعه پایدار حق طبیعی هر شهروندی در جهان است. بیماری کووید ۱۹ امان جامعه جهانی را بریده و درد و رنج را چند برابر کرده است.

مظاهری افزود: تامین امنیت و بهداشت نه فقط با تمرکز بر سازه‌های بیمارستانی، بلکه با آوردن بیمارستان به درون جامعه باید مورد توجه قرار گیرد که این امر از راه گسترش همکاری‌های بین بیمارستان‌ها و جوامع محلی امکانپذیر است.

دبیرکل کمیته ملی اسکان بشر ملل متحد در جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: با توجه به ماموریت دفتر هبیتات در ایران، ظرفیت بالایی برای اجرای پروژه‌های اثرگذار ملی متصور است. در واقع دفتر پروژه‌هایی را می‌تواند خلق کند که به عنوان پروژه‌های برجسته قابلیت نسخه برداری بین المللی نیز داشته باشند؛ زیرا ایران دارای چنین ظرفیتی است.

به گفته این مقام مسئول، گرچه اجرای پروژه‌ها در سطح ملی مطلوب است، اما انتظار می‌رود تفکر و اندیشه جهانی برای آن‌ها شکل گیرد تا در مقیاس جهانی اثرگذار باشند؛ در غیر این صورت نمونه‌های این پروژه‌ها در سطح کشور‌های توسعه نیافته وجود دارد.

عضو فرهنگستان هنر گفت: پیشنهاد می‌شود یکی از ماموریت‌های هبیتات گسترش شبکه‌ها و ظرفیت سازی باشد، زیرا ایران ظرفیت بالایی دارد و یکی از معدود کشور‌هایی است که با همسایگان زیادی در ارتباط است. چنین ظرفیتی این انتظار ایجاد می‌کند که دفتر هبیتات در ایران به عنوان یک TOTAL POINT ظرفیت کشور‌های همسایه را نیز فعال و شبکه‌ای منسجم و قوی برای عملیاتی کردن اهداف توسعه شکل دهد.

این استاد دانشگاه در ادامه با اشاره به ظرفیت پزشکی ایران اظهار کرد: ایران این ظرفیت را دارد که به قطب پزشکی و درمان در منطقه تبدیل شود، زیرا ارزان بودن هزینه‌های درمان مزیتی است که دفتر هبیتات در ایران با یک نگرش منطقه‌ای و فراملی منابع کشور‌ها را جذب کند.

او با درنظر گرفتن این موضوع که ایران به یکی از مقاصد گردشگری پزشکی منطقه تبدیل شده است، ادامه داد: می‌توان با یک برنامه ریزی دقیق، زنجیره تامین از مرحله پیش از پذیرش بیمار تا دوران بعد از نقاهت را شکل داد تا ایران به عنوان یکی از قطب‌های گردشگری سلامت نه فقط در منطقه بلکه در جهان شناخته شود.

این استاد دانشگاه گفت: در این راستا دفتر هبیتات در ایران باید بتواند با استفاده از ظرفیت‌ها و منابع موجود نخست خود را به یک مرکز پایدار رو به رشد از طریق دستیابی به منابع پایدار تبدیل کند و سپس با روش جذب همکاری، سطح کاری و اثرگذاری خود را ارتقا دهد که چنین اقدامی را در راستای دیپلماسی عمومی است.yjc

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: