شاید باورتان نشود اما همه به دنبال پاسخ منفی بودن تست کرونای شان نیستند بلکه از آزمایشگاه ها تقاضا می کنند تست منفی آن ها را مثبت کنند
شفاآنلاین>سلامت> رئیس دانشگاه جندی شاپور از کشف 1.5 میلیون برگه جعلی تست منفی کرونا در مرز خبرداده اما این بازار شیادی به همین جا ختم نمی شود و....
به گزارش شفاآنلاین: این روزها در حالی که برخی کارشان را به خاطر کرونا از دست داده اند و برخی هم نگران اند که آینده کاری شان چه می شود، عده ای هستند که از همین کرونا در حال سوء استفاده و پول در آوردن هستند و ترفندهای کثیفی برای این سوء استفاده به کار می برند. آن ها برای دور زدن کاسب کارانه کرونا روش هایی را ابداع کرده اند که شنیدنش دود از کله آدم بلند می کند! در میان این روش ها از تلاش برای مثبت یا منفی کردن تست کرونا دیده می شود تا گریم و تغییر چهره و جعل عنوان برای دریافت واکسن کرونا. سوء استفاده هایی که مختص ایران نیست و در بسیاری از کشورها به چشم می خورد. در ادامه به برخی از شگردهای این متقلبان پرداخته ایم و امیدواریم که دیگر شاهد این موارد نباشیم.
بازار سیاه تست منفی فروشی
با شیوع کرونا بسیاری از کشورها شرط داشتن تست منفی کرونا را برای پذیرش مسافر اعلام کردند و همین موضوع باعث شد تا بازار سیاهی برای فروش جواب منفی کرونا بین مسافران و برخی آزمایشگاه ها به راه بیفتد و برخی از مسافران برای به تاخیر نیفتادن سفرشان در ازای پرداخت پول جواب جعلی در دست بگیرند و سوار هواپیما شوند. جواب منفی جعلی کرونا در کشور ما بین یک تا دو میلیون بود. اما مسافران کشورهای دیگر هم از تست های جعلی کرونا استفاده کردند، به طور مثال سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان اعلام کرد که به رغم این که دو مسافر اماراتی گواهی تست منفی کرونا را از امارات به همراه داشتند اما با آزمایش و غربالگری مجدد در ایران، ابتلای آن ها به کرونا تایید شد. به جز این ،رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز هم گفته: « در ۱۰ روز گذشته گزارش هایی به دست ما رسیده که آن طرف مرزها برخی تستها به صورت کاغذ، خرید و فروش میشود و تا حدود 1.5 میلیون کاغذ جواب منفی تست بدون انجام آزمایش به این افراد تحویل داده شده است.»
بی بی سی هم در گزارشی نوشت: «امرا... صالح ،معاون اول ریاست جمهوری افغانستان هم چندی پیش در صفحه فیسبوک خود نوشته است که دو تن از چهرههای مشهور و میلیونر افغانستان گواهی جعلی خریداری کرده اند البته او از این اشخاص نامی نبرده است.» این مقام حکومت افغانستان همچنین نوشته: «تاکنون مردم در افغانستان حدود ۱۵ میلیون دلار را در این آزمایشگاه صرف آزمایش کرونا کرده اند، در حالی که سرمایه گذاری در سکتور آزمایشگاه های خصوصی به دو میلیون دلار هم نمی رسد.» البته گزارش هایی هم از جعل تست کرونا برای سفر از کشورهایی مانند هلند، فرانسه، اسپانیا و انگلیس منتشر شده و در نوامبر گذشته نیز هفت نفر در رده های سنی بین ۲۹ تا ۵۲ سال در فرودگاه شارل دوگل فرانسه به اتهام جعل و استفاده از مدارک تقلبی وهمدستی در جعل و فروش مدارک تقلبی به مسافران به ارزش ۱۵۰ تا ۳۰۰ یورو دستگیر شدند.
تست مثبت دوست ها!
شاید باورتان نشود اما همه به دنبال پاسخ منفی بودن تست کرونای شان نیستند بلکه از آزمایشگاه ها تقاضا می کنند تست منفی آن ها را مثبت کنند! این جا همان جایی است که گفتم دود از کله آدم بلند می شود. این افراد برخلاف دسته قبل به دنبال راهی برای خریدن تست مثبت کرونا هستند. حتما شما هم کنجکاو شده اید که چرا فردی باید تظاهر به داشتن کرونا کند؟ این نکته را هم بگوییم که این علاقه بیشتر در میان کارمندان وجود دارد. حالا دیگر راحت تر می شود حدس زد. درست است، برای گرفتن مرخصی استعلاجی و ماندن در خانه. این اتفاق هم در برخی کشورها از جمله آمریکا، ایران و ... دیده شده است. البته جواب مثبت کرونا در کشورمان نسبت به جواب منفی حدود یک میلیون تومان گران تر است آن هم به این دلیل که بیمه های تکمیلی معمولا پول آزمایش مثبت کرونا را به کارمندان پرداخت می کنند اما پول آزمایش های منفی کرونا را نه. متاسفانه واضح است که مرخصی با حقوق بین برخی از کارمندان، آن ها را وسوسه کرده که به دروغ هم که شده، تست آزمایش مثبت را نشان بدهند و از این امکان به نفع خود استفاده کنند.
تغییر چهره برای دریافت واکسن کرونا
شاید باورش برای تان سخت باشد اما دو زن جوان در فلوریدا برای دریافت دوز دوم واکسن کرونا تغییر چهره می دهند و لباس پیرزن ها را به تن می کنند و به مرکز تزریق واکسن می روند. آن ها که 34 و 44 ساله بودند با استفاده از سرپوش ، دستکش و عینک پیرزن ها به سایت واکسیناسیون رفته بودند که توسط پلیس دستگیر شدند. البته به گفته پزشک مسئول این مرکز تا قبل از انجام تزریق کسی متوجه این تغییر چهره نمی شود و هنگام تزریق واکسن مسئول تزریق متوجه می شود که پوست آن ها به افراد بالای 65 سال شبیه نیست به همین دلیل آن ها را به پلیس معرفی می کند. البته مقامات بهداشتی فلوریدا اعلام کرده اند که نمی دانند این زنان چگونه توانستند اولین دوز واکسن خود را دریافت کنند.
جعل عنوان برای دریافت واکسن
همان طور که در رسانه ها بارها و بارها اعلام شده در همه کشورها حتی کشورهایی که دسترسی راحت تری به انواع واکسن کرونا دارند هم هنوز تعداد زیادی از افراد جامعه واکسینه نشده اند و هنوز واکسینه کردن کادر درمان و افراد بالای 65 سال به اتمام نرسیده است و طبق برنامه زمان بندی تا این اقشار واکسینه نشوند به مردم عادی واکسن زده نمی شود، با این حال به تازگی شاهد حضور یکی از سلبریتی های کشورمان در آمریکا بودیم که ویدئوی واکسن زدنش بازتاب زیادی پیدا کرد. بعد از این ماجرا، بنیامین بهادری خواننده مطرح کشورمان که یکی از فرزندانش در آمریکا به دنیا آمده در یک برنامه رادیویی در جواب این سوال که شما که به آمریکا رفت و آمد دارید چطور آن جا واکسن نزدید، می گوید: «یکی از هنرمندان درجه یک! خیلی اصرار کرد که همراهش بروم واکسن کرونا را بزنم! بعد مشخص شد که مدارک پزشکی را جعل کردند و به نام کادر درمان می خواهند واکسن بزنند!»
عرضه مشکوک واکسن در اینترنت
همان طور که گفتیم کشورها برنامه زمان بندی خاصی برای واکسیناسیون در نظر گرفته اند اما برخی طاقت صبر کردن برای فرارسیدن نوبت واکسیناسیون را ندارند و به بازار سیاه روی میآورند. وب سایتهای بسیاری در فضای مجازی واکسنهای شرکتهای فایزر- بیونتک، مدرنا و آسترازنکا را به قیمتهایی بین ۱۲۵ تا ۱۸۳ یورو عرضه میکنند. دویچه وله در گزارشی نوشته: «در ماه ژانویه ۳۴۰ عرضه کننده واکسن کرونا در اینترنت را زیر ذرهبین قرار داده و به این نتیجه رسیده که قیمت واکسن ها گاهی به ۸۴۰ یورو هم میرسد، اما این احتمال منتفی نیست که خریدار پس از پرداخت هزینه هیچ چیز دریافت نکند.» در کشور خودمان هم چندی پیش تبلیغات گستردهای برای تورهای تزریق واکسن کرونا به راه افتاد که کیانوش جهانپور، رئیس مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت، آن را «جعلی و سوءاستفاده شیادان از نیاز مردم» خواند. با این همه از این گونه تبلیغات هنوز در فضای مجازی دیده میشود.روزنامه خراسان