کد خبر: ۲۷۴۵۴۰
تاریخ انتشار: ۱۴:۳۸ - ۰۴ اسفند ۱۳۹۹ - 2021February 22
غنچه راهب بیان کرد: رسالت اصلی مددکار اجتماعی، کمک به انسان ها و حرکت در جهت اهداف عالی انسانی است و این همایش کمک می کند تا بهتر و بیشتر، با جایگاه و رسالت مددکاران اجتماعی در جامعه آشنا شویم.
شفاآنلاین>اجتماعی>مدیر گروه آموزشی مددکاری اجتماعی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، گفت: ما باید بتوانیم از پتانسیل ها و شایستگی های افراد آسیب دیده برای باور کردن انگیزه های آنها استفاده کنیم.

به گزارش شفاآنلاین:غنچه راهب، روز دوشنبه در نشست خبری همایش روز مددکار که به مناسبت تولد حضرت علی(ع) برگزار می شود، افزود: رسالت اصلی مددکار اجتماعی، کمک به انسان ها و حرکت در جهت اهداف عالی انسانی است و این همایش کمک می کند تا بهتر و بیشتر، با جایگاه و رسالت مددکاران اجتماعی در جامعه آشنا شویم.

وی با درخواست از مسئولین برای به رسمیت شناختن روز مددکار و ثبت آن در تقویم کشور گفت: آسیب های اجتماعی یکی از معضلات اصلی کشور است که به واسطه مددکاران اجتماعی می توان از بروز آنها پیشگیری کرد.

راهب بر ضرورت آشنایی بیشتر با ابعاد حرفه ای و علمی رشته مددکاری اجتماعی تاکید کرد و افزود: یکی دیگر  از رسالت های مددکار اجتماعی، کار کردن در راستای سلامت اجتماعی است.

مدیر گروه آموزشی مددکاری اجتماعی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ادامه داد: مددکاران اجتماعی با دو طیف از افراد جامعه سر و کار دارند. نخست، کسانی که دچار آسیب شده اند و باید آنها را با توانمندسازی به جامعه برگردانند و طیف دوم، افراد سالم هستند که باید از رفتن آنها به سمت آسیب های اجتماعی پیشگیری کنند.

راهب به کودکان اشاره کرد و گفت: یک دسته از افراد، کودکان در معرض خطر هستند که مددکاران اجتماعی می بایست آنها را حمایت کنند. آسیب هایی همچون فقر، بدسرپرستی، کودک آزاری، آسیب های زیستی و...، که کودکان را در معرض خطر قرار می دهد.

وی در ادامه به اهداف همایش روز مددکار اشاره کرد و افزود: این همایش به دنبال معرفی هویت حرفه ای مددکاری اجتماعی است. زیرا، کسانی به عنوان مددکار اجتماعی در این حرفه مشغول کار هستند که دارای تحصیلات و توانمندی های لازم برای خدمت به مردم هستند.

راهب در عین حال از حضور افرادی تحت عنوان مددکار اجتماعی نام برد که رشته تحصیلی این حرفه را ندارند و گفت: حضور این افراد برای مددکاری اجتماعی خطرناک است و باعث می شوند افراد با خدماتی که از آنها دریافت می کنند، به بیراهه بروند. زیرا، شرح وظایف و اقدامات آنها مبتنی بر واقعیت های حرفه مددکاری اجتماعی نیست.

وی افزود: مددکاران اجتماعی، علم و دانش و مهارت های حرفه ای را در کنار همدیگر دارند. از همین رو، امیدواریم وزارتخانه های بهداشت و علوم، با تدابیری که اتخاذ می کنند، مددکاری اجتماعی به سمت تخصصی شدن برود.

مدیر گروه آموزشی مددکاری اجتماعی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، با اشاره به ضرورت توجه به نیازهای افراد آسیب پذیر و آسیب دیده در جامعه، گفت: ما باید بتوانیم از پتانسیل ها و شایستگی های افراد آسیب دیده برای باور کردن انگیزه های آنها استفاده کنیم تا به زندگی عادی و سالم در جامعه باز گردند.

وی با اظهار تاسف از اینکه «جامعه خیلی پذیرا» برای افراد آسیب دیده نداریم، افزود: غالب این افراد آسیب دیده دچار برچسب هایی از سمت و سوی جامعه می شوند و ادغام اجتماعی در مورد آنها خیلی اتفاق نمی افتد.

مدیر گروه آموزشی مددکاری اجتماعی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، بر ضرورت تغییر نگرش نسبت به آسیب دیدگان و برخورد مهربانانه با آنها برای بازگشت به زندگی عادی و سالم تاکید کرد.

راهب بر نقش مددکاران اجتماعی در حوزه سلامت تاکید کرد و گفت: امروزه مددکاران اجتماعی بیشتر در حوزه سلامت کار می کنند. پیشگیری از آسیب افراد برای اینکه از گردونه زندگی سالم خارج نشوند و کمک به آسیب دیدگان برای بازگشتن به زندگی عادی، از جمله وظایف مددکاران اجتماعی در حوزه سلامت است.

بنابراین گزارش، همایش روز مددکار در روزهای ۵ و ۶ اسفند ۹۹ در محل دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی برگزار می شود.مهر

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: