در سال ۹۹ نیز حدود ۳۵۶۲ تخت بیمارستانی اضافه شد و به این ترتیب در مجموع در بخش دولتی ۳۰ درصد از ظرفیت فیزیکی تختهای بیمارستانی مربوط به دولت تدبیر و امید است.
شفاآنلاین>سلامت>معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه ریزی وزارت بهداشت، به تشریح عملکرد توسعه زیرساخت های بهداشتی و درمانی کشور در دولت های یازدهم و دوازدهم پرداخت.به گزارش شفاآنلاین :سید کامل تقوی نژاد، روز یکشنبه در نشست خبری که به صورت مجازی برگزار شد، با اشاره به شرایط کرونایی کشور، گفت: در چنین شرایطی، توسعه زیرساختها در حوزه سلامت نه تنها متوقف نشد، بلکه با رشد قابل قبولی همراه بوده است.
وی با اعلام اینکه تا سال ۹۲ حدود ۹۶ هزار تخت بیمارستانی در کشور داشتیم که از سال ۹۲ تا ۹۸ حدود ۲۸ هزار تخت به مجموعه تختهای بیمارستانی کشور اضافه شد، افزود: در سال ۹۹ نیز حدود ۳۵۶۲ تخت بیمارستانی اضافه شد و به این ترتیب در مجموع در بخش دولتی ۳۰ درصد از ظرفیت فیزیکی تختهای بیمارستانی مربوط به دولت تدبیر و امید است.
تقوی نژاد گفت: همچنین حدود ۱۵ هزار تخت بیمارستانی در دست احداث داریم که در صورتی که اعتبارات کافی اختصاص یابد مجموع تختهای بیمارستانی این دولت به ۴۶ هزار تخت بیمارستانی خواهد رسید.
وی با اعلام اینکه حدود ۵ هزار میلیارد تومان هزینه احداث تختهای بیمارستانی بوده است، گفت: ۷۴۶۰ پروژه بهداشتی افتتاح و به بهره برداری رسیده است.
تقوی نژاد افزود: در حال حاضر نسبت تخت بیمارستانی به ازای هر ۱۰۰۰ نفر جمعیت از ۱.۶ تخت به ۲.۳ رسیده است.
معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه ریزی وزارت بهداشت، گفت: در زمینه تختهای ICU، در سال ۹۹، تعداد ۲۱۶۱ تخت ویژه احداث شد و ۱۴۲۱ تخت ویژه هم در دست ساخت است. به طوری که در مدت اخیر معادل ۲۵ درصد تختهای ICU کشور در دولتهای یازدهم و دوازدهم احداث شده است.
تقوی نژاد به دستگاههای اکسیژن ساز اشاره کرد و افزود: یکی از فاکتورهای اساسی در بهبود بیماران کووید ۱۹، دستگاههای اکسیژن ساز است که در این دولت ۱.۴ برابر افزایش داشته است و در سال ۹۹ حدود ۳۳۰ درصد رشد کرده است.
وی ادامه داد: ۳۲۶ هزار لیتر بر دقیقه مصرف دستگاههای اکسیژن ساز است که ۹۲ هزار لیتر آن فقط در سال ۹۹ ایجاد شده است.
تقوی نژاد افزود: شرکتهای وابسته به وزارت بهداشت، چند اصل را در دستور کار قرار دادیم. شفاف سازی، کارایی و…، بررسیهای ما نشان داد که شفافیت بیشتری به خرج بدهیم و انضباط مالی داشته باشیم و یک سری تخلفات هم بوده است که باید با آنها برخورد شود.
وی ادامه داد: حدود ۷,۳۰۰ میلیارد تومان برای تجهیزات جدید نیاز داریم که نصف این اعتبار میبایست از محل فروش سهام و سود این شرکتها به دست بیاید.
معاون وزیر بهداشت در مورد وضعیت استخدام نیروهای پرستاری، گفت: در بین ۵۲ هزار مجوز استخدام، حدود ۲۱ هزار آنها پرستار هستند که مراحل جذب آنها در حال انجام است.
تقوی نژاد در ارتباط با هزینههای واکسیناسیون کرونا، افزود: اعتبارات در نظر گرفته شده در دو مرحله اقدام شده است. یکی، اعتبارات ۲۲۵ میلیارد تومان صندوق کووکس است که صورت حساب آن را بانک مرکزی به ما داد و پرداخت کردیم.
وی ادامه داد: ۱۰۰ میلیارد تومان هم برای خرید واکسن روسی در اختیار هیأت امنا قرار گرفته است. البته به هر میزان که قرار است واکسن وارد شود، از محل یک میلیارد یورو تأمین خواهد شد.