حداقل ۲۳ جهش ژنتیکی جدید در ویروس انگلیسی کرونا شناسایی شده که مهمترین آنها تغییر در آمینواسید ۵۰۱ پروتئین اسپایک است که احتمال میرود در افزایش سرایتپذیری نقش داشته باشد
شفاآنلاین>سلامت> رییس آزمایشگاه مرجع کشوری انستیتو پاستور ایران گفت: «حداقل ۲۳ جهش ژنتیکی جدید در ویروس انگلیسی کرونا شناسایی شده که مهمترین آنها تغییر در آمینواسید ۵۰۱ پروتئین اسپایک است که احتمال میرود در افزایش سرایتپذیری نقش داشته باشد.»
به گزارش شفاآنلاین: مصطفی صالحی وزیری اظهار داشت: «ارزیابی محققان انگلیسی نشان میدهد که ویروس کرونا در انگلیس ۵۰ تا ۷۰ درصد سرایتپذیری بیشتری نسبت به ویروسهای قبلی دارد.»
وی ادامه داد: «این درصد بر اساس مدلسازی آماری اعلام شده و باید مطالعات ویروسشناسی آن را تایید کند اما این موضوع نگرانیهای جدی به وجود آورده است.»
صالحی تفاوت اصلی این ویروس را با نوعهای قبلی در تعداد جهشهای جدید و سرعت انتشار آن دانست و گفت: «این جهش ژنتیکی از نظر بهداشت عمومی و کنترل پاندمی باید توسط نظام سلامت کشورها، جدی گرفته شود.»
وی به شناسایی اولین فرد مبتلا به
ویروس انگلیسی در کشور اشاره کرد و گفت: «ابتلای اولین مورد بیماری در کشور توسط انستیتو پاستور ایران مورد تایید قرار گرفته است.»
صالحی در پاسخ به این سوال که چرا ویروسها به خصوص کرونا جهش پیدا میکنند، اظهار داشت: «هر موجود زنده از جمله ویروس که تکثیر میشود، میتواند جهش هم پیدا میکند.»
وی ادامه داد: «ویروسها از نظر ماده ژنتیکی به ۲ دسته آرانای (RNA) یا دیانای (DNA) تقسیم میشوند؛ آنهایی که آرانای دارند، به دلیل اینکه از آنزیمها استفاده میکنند، مستعد خطا هستند به عبارتی جهش را به خوبی نمیتوانند کنترل کنند و جهش یا موتاسیون در آنها زیاد است.»
صالحی افزود: «ویروس کرونا در مقایسه با ایدز و هپاتیت سی دارای آنزیمی است که تا حدی میتواند جهشهای خود را اصلاح کند به عبارتی نرخ بروز جهش در کرونا کمتر از ویروسهای آرانای دیگر است اما باز هم میزان بروز جهش در آن قابل توجه است.»
جهش مهمG614 D در ویروس کرونا چند ماه پیش در انگلیس دیده شد و ماه گذشته هم جهش دیگری در این کشور رخ داد که در هر دوی آنها سرایتپذیری ویروس بیشتر شده است.