کد خبر: ۲۶۹۰۷۱
تاریخ انتشار: ۱۵:۱۹ - ۲۳ آذر ۱۳۹۹ - 2020December 13
محمود اکبری کیا‪
افکار عمومی را متوجه قره‌باغی کرد که میان مسلمانان محلی مقدس به شمار می‌رود. لذا جنگ قره باغ میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان از دو جهت برای ترکیه مهم بود.
 شفاآنلاین>سلامت>تحرکات قوم گرایانه، تجزیه طلبانه و متجاوزانه به خاک ایران از سوی رجب طیب اردغان، رئیس جمهور ترکیه را می‌توان تحریک جمهوری اسلامی ایران برای ورود به ادامه بازی
از پیش طراحی شده قره باغ دانست.
مقامات ترکیه که سودای لیدری اهل سنت را دارند و می‌کوشند خود را به عنوان بزرگ اهل سنت جهان نشان دهند و تفکراتی از این قبیل سبب شد تا ترکیه در ماه‌های گذشته اقدامات فرا منطقه‌ای بسیاری همچون لشگرکشی به لیبی برای تعیین تکلیف دولت این کشور و اعزام نیرو به شرق مدیترانه برای تسلط بر منابع نفت و گاز را در دستور کار خود قرار دهد اما در هیچ کدام از این موارد موفقیتی نداشت و از طرفی نمی‌تواند به مردم خود بگوید پول‌های شما را برای قدرت طلبی خود خرج کردیم ولی دستاوردی نداشتیم به همین دلیل افکار عمومی را متوجه قره‌باغی کرد که میان مسلمانان محلی مقدس به شمار می‌رود. لذا جنگ قره باغ میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان از دو جهت برای ترکیه مهم بود.
نخست آن که همان طور که اشاره شد افکار عمومی مردم خود را نسبت به هزینه‌های صورت گرفته منحرف می‌کرد و بعد آنکه قره باغ می‌تواند محملی برای حضور مزدوران داعشی و تروریست‌هایی باشد که آنان را از سوریه و لیبی به قره ‌باغ کشانده است تا بتواند با استفاده از این نیروها سلطه خود را در این منطقه افزایش و راه نفوذ اسرائیل و آمریکا به ایران را از شمال غربی بیش از پیش هموار کند. به گونه‌ای که بر اساس برخی گفته‌ها در مواردی فاصله نیروهای تروریستی با ایران تنها یک رود است و بارها اسرائیل از طریق جمهوری آذربایجان عملیات‌های تروریستی همچون ترور شهید شهریاری، ورود پهپاد جاسوسی "هرمس" که متعلق به اسرائیل بود به ایران و آخرین مورد نیز گفته می‌شود پهپادی که دکتر محسن فخری زاده
را به شهادت رساند از طریق جمهوری آذربایجان وارد ایران شده بود نشانه‌هایی از این ادعا است.
صلح قره باغ اجازه ادامه پیش روی سیاست‌ها ی ترکیه در این منطقه را نداد اما اردوغان علاوه بر درگیری نظامی گزینه دیگری در دست دارد که به شیوه جنگ نرم سال هاست بر روی آن تمرکز کرده است. تحریک مردم غیور آذری زبان به ویژه در مناطق شمال غربی ایران به جدایی طلبی و الحاق با جمهوری آذربایجان برنامه ایست که اردوغان در نظر دارد و اگر رئیس جمهور ترکیه روز پنجشنبه در رژه نظامی که به مناسبت جشن پیروزی جمهوری آذربایجان در جنگ با ارمنستان بخشی از قطعه‌ای از موسیقی بومی و مردمی آذربایجان به نام "آراز آراز" که به موضوع جدایی دو سوی ارس در جریان قرارداد ترکمنچای اشاره دارد و گروه‌های تجزیه طلب آن را به عنوان نمادی علیه تمامیت ارضی ایران استفاده می‌کنند را می‌خواند؛ هدف‌اش تحریک آذری زبانان شمال غرب می‌باشد.
آنچه که علاوه بر اقدامات دیپلماتیک در برابر این اقدامات و اظهارات تجزیه طلبانه و مداخله جویانه انتظار است واکنش قاطع و صریح افکار عمومی به اظهارات تجزیه طلبانه به تمامیت ارضی ایران می‌باشد و مهم نیست که این سخنان از زبان رئیس جمهور ترکیه گفته شود و یا هر فرد دیگری در داخل و خارج از کشور.
آفتاب یزد
برچسب ها: اهداف ، اردوغان ، یک ادعا
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: