شفاآنلاین>سلامت>مرجان پلوئی روانشناس درباره داشتن حال خوب اظهار کرد: مهمترین مساله این است که آدمی ازکمال گرایی افراطی دست بردارد وخودش را با کم وکاستیها ونقاط قوتی که دارد بپذیرد. گاهی ما از خودمان انتظارات زیادی داریم طوری که مرتب به دلیل چالشهای بزرگ یا کوچک زندگی، خودمان را سرزنش کنیم؛ مثلا با خود بگوییم ای کاش اینگونه عمل نمیکردم، کاشکی بهتر بودم یا عالیتر بودم و غیره. این موضوع باعث می شود احساس رضایتمندی که باید از خود داشته باشیم وحس خوبمان به خویشتن کمرنگ شود.
به گزارش شفاآنلاین:پلوئی اظهار کرد: استانداردهای ما باید در چهارچوب منطق وعقل باشد، نمیتوانیم یکشبه قهرمان شویم و به همه کمک کنیم و یا در زندگی خودمان یک روزه تمام مشکلات را حل کنیم واگر اینچنین نباشیم، غم واندوه وجودمان را فرا بگیرد. باید بپذیریم که گاهی کافی بودن بهتر از کامل بودن است، ما باید نقطههای ضعف خود را بشناسیم وبرای بهبود آنها تلاش کنیم، اما احساس منفی وسرزنش را از خود دور کنیم باید ونبایدهای انتظارات ما نسبت به خودمان ومحیط پیرامون باید منطقی باشد، هر چقدر از استانداردهای منطق و عقلانیت وبزرگسال سالم دور شویم احساس منفی تری را تجربه میکنیم.
او ادامه داد: یادمان باشد، خودمان را باید دوست داشته باشیم و از خود مراقبت کنیم، قرار نیست هر اتفاقی در اطراف باعث رنجش شدید ما شود وحال خوبمان را خراب کند، برای داشتن حال خوب خود مراقبتی لازم است، مثلا نیاز به تفریح مان را فراموش نکنیم، تفریحاتی مثل سفر کردن، ورزش کردن در جمع دوستان به فعالیتهای مورد علاقه پرداختن بسیار مفید است.
این روانشناس گفت: گاهی در زندگی آدمی باید استراحت کند از مبارزه پیاپی دست بردارد وخودش را با فعالیت مورد علاقه اش سرگرم کند وبعد دوباره تلاش کند.
پلوئی بیان کرد: خود مراقبتی همان طور که گفته شد بسیار مهم است، چراکه خود مراقبتی روانی وعاطفی که نیازهای عاطفی وروانی ما را در برمی گیرد در واقع در برگیرندهاحساسی است که نسبت به خودمان وتواناییهای مان برای مدیریت احساسات ومقابله با مشکلات داریم و میتوانیم از خود محافظت کنیم.