-کودکان وقتی دچار مشکل چاقی میشوند علاوه بر حجم، تعداد سلول های چربی نیز در بدن آن ها اضافه میشود به همین دلیل در سال های بعدی زندگی هم بیشتر در معرض چاقی قرار میگیرند. متاسفانه این گروه در معرض سایر مشکلات مرتبط با چاقی مثل چربی خون بالا قرار دارند. با تغییر سبک زندگی به خاطر کرونا، امکان فعالیت و بازی کودکان در خارج از منزل کاهش یافته است. به ویژه در شرایط زندگی آپارتمان نشینی بسیاری از کودکان کم تحرک تر شده اند.
-از سوی دیگر در شرایط خانه نشینی ناشی از کرونا یکی از سرگرمی های انتخابی بسیاری از خانواده ها تهیه انواع شیرینی ، دسر و غذاهای چرب و ....است. این امر حتی در شبکه های اجتماعی هم نمود پیدا کرد و عکس های فراوانی در این خصوص به اشتراک گذاشته شد. مصرف این نوع خوراکی ها دارای کالری زیاد است و در عین حال از نظر تامین نیازهای تغذیه ای کم ارزش است. همراهی کاهش فعالیت های فیزیکی با دریافت غذاهای پر انرژی بیشتر منجربه افزایش آمار چاقی کودکان شده است.
چاقی یکی از عواملی است که سیستم ایمنی بدن را ضعیف و خطر ابتلا به بیماری را افزایش می دهد. کودکان مبتلا به اضافه وزن، حتما باید از رژیم های غذایی برای کاهش وزن استفاده کنند. همچنین می بایست در نظر داشت که برنامه های کاهش وزن کودکان با بزرگسالان متفاوت است. رژیم غذایی کودکان باید متناسب با مقدار اضافه وزن کودک تنظیم شود. کودکان دارای مشکل اضافه وزن باید خوراکی های پر انرژی مثل شیرینی، چیپس، پفک و انواع غذای های چرب، فست فود و... را در برنامه غذاییشان محدود کنند. خانواده می تواند با جایگزین کردن رژیم غذایی متعادل و برنامه غذایی متنوع، مشکل اضافهوزن کودک را کنترل کند.
برای کودکانی که دچار چاقی هستند باید از برنامه های کاهش وزن کمک بگیریم. اما لازم است با استفاده از رژیم غذایی اصولی و علمی مراقب باشیم تا به رشد کودک آسیبی وارد نشود. شدت و محدودیت رژیم غذایی کودکان نسبت به بزرگسالان باید کمتر باشد. لازم است توجه شود که رژیم در روند رشد کودک مشکلی ایجاد نکند. روندکاهش وزن کند و تدریجی توصیه می شود تا به افزایش قد کودک آسیبی وارد نکند.