شفاآنلاین-از ابتدای خلقت انسان و در دورههای مختلف همه به دنبال راهکاری برای افزایش طول عمر بودهاند که یکی از آنها تاثیر مواد غذایی است.
به گزارش شفا آنلاین،14نوع ماده غذایی مفید وجود دارد که اگر مصرف مداوم آنها
در دستور غذایی قرار گیرد روند پیری را کند کرده و با پیشگیری از بسیاری
از بیماریها طول عمر را افزایش میدهد که سیب، موز، تخممرغ، ماهی، لوبیا
سبز، گردو، سویا، اسفناج، سیر، گل کلم، لیمو ترش، پیاز، گوجهفرنگی و چای
سبز این ۱۴ ماده را تشکیل میدهند.
سیب سرشار از آنتیاکسیدان بوده و
به دلیل وجود آنتیاکسیدانی به نام کوارستین در کنار فیبر معروفی به نام
پکتین ذرات ژلهایمانندی را در خون ایجاد میکند که مواد زاید خون به آن
چسبیده و دفع میشود که بهترین راه مقابله با سرطان خون نیز محسوب
میشود.
موز ماده غذایی دیگری است که حاوی پتاسیم برای تنظیم فشار خون و
منیزیم برای پیشگیری از سرطان است. ضمن اینکه اسید فولیک موجود در موز
نیز در سلامتی نقش موثری دارد.
همچنین مواد موجود در تخممرغ برای
پیشگیری از آب مروارید موثر است و کولین موجود در آن به تقویت حافظه کمک
میکند برای همین به کودکان زرده تخممرغ میدهیم و میتواند مصرف به
اندازه آن در پیشگیری از اختلال حواس و آلزایمر موثر باشد به شرط آنکه
تخممرغ را سرخ نکنیم چرا که همین امر خود باعث بروز سرطان میشود و
تخممرغ آبپز بهترین نوع استفاده از آن است.
سیر خاصیت ضدانعقادی دارد
و سرشار از آنتیاکسیدان است و حتی افرادی که به سرطان مبتلا هستند به
دلیل خاصیتی که سیر روی سلولهای سرطانی میگذارد و آنها را منهدم میکند
با خوردن سیر خام طول عمرشان افزایش مییابد.
لوبیا سبز نیز به دلیل
فیبر محلولی که دارد برای دستگاه گوارش مفید است. خوردن این ماده غذایی
باعث میشود که فرد دچار یبوست نشود و به همراه فیبر موجود در خود چربی
زاید را از بدن جدا کرده و کلسترول خون را پایین میآورد چرا که کلسترول
خود زمینهساز بسیاری از بیماریهاست.
گردو سرشار از امگا ۳ است و اگر
یک مشت گردو بخوریم معادل صد گرم ماهی آزاد اثربخشی دارد که میتواند در
کاهش فرآیندهای التهابی به ویژه التهاب مفاصل مفید باشد و در کنار آن در
تقویت حافظه بسیار موثر است.
همچنین سویا به دلیل داشتن ایزوفلاوین در
کاهش سرطان سینه در خانمها نقش پررنگی را ایفا میکند و برای کاهش
پیامدهای ناشی از یائسگی در زنان بسیار مهم است و توصیه میکنیم همه افراد
لوبیای سویا را بهعنوان یکی از تنقلات در برنامه غذایی خود قرار دهند.
اسفناج
به دلیل داشتن ویتامینهای A و C و اثرات آنتیاکسیدانی سبب طول عمر
میشود و گلکلم به دلیل کلسیم بالا میتواند در ایمنسازی بدن برای
پیشگیری از رشد سلولهای سرطانی نقش کلیدی ایفا کند. همچنین برای افرادی که
زخم معده دارند بخارپز این نوع ماده غذایی بسیار مفید است.
لیموترش
نیز یکی از این ۱۴ ماده غذایی معجزهگر است که بدن را در مقابل عفونتهای
باکتریایی ایمن میکند به شرط آنکه لیموترش تازه را هنگام استفاده و در
همان لحظه برش داده و استفاده کرد و آبلیموهای مانده که از قبل تهیه شده و
در شیشهها قرار دارد خاصیت لیموترش تازه را ندارد. در عین حال افرادی
که بهطور مداوم لیموترش مصرف میکنند کمتر به بیماریهای دهان و لثه دچار
میشوند.
پیاز نیز به دلیل داشتن سولفور و کوارستین آنتیبیوتیک قوی
محسوب میشود که سطح کلسترول خون را نیز کاهش میدهد و تنها اشکال آن ایجاد
بوی بد دهان است.
در عین حال گوجهفرنگی به دلیل داشتن لیکوپن در پیشگیری از سرطان پروستات بهعنوان یکی از سرطانهای شایع در مردان بسیار مفید است.
چای
سبز هم بهعنوان چهاردهمین ماده غذایی موثر در افزایش طول عمر توصیه
میشود چرا که در پیشگیری از سرطان و بیماریهای قلبی- عروقی مفید است به
شرط آنکه آن را درست دم کنیم. یک قاشق مرباخوری از چای سبز را باید در یک
لیوان آب جوش ریخته در آن را بگذاریم و در محیط اتاق یک ربع بعد آن را مصرف
کنیم.