کد خبر: ۲۶۵۱۹۶
تاریخ انتشار: ۱۳:۵۳ - ۰۸ مهر ۱۳۹۹ - 2020September 29
معاون دفتر بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت، به تشریح وضعیت بیماری های قلبی در ایران پرداخت و در مورد ارتباط ویروس کووید ۱۹ و بیماران قلبی، نکاتی را مطرح کرد.
شفاآنلاین>سلامت>علی رضا مهدوی، روز سه شنبه در نشست خبری که به مناسبت روز جهانی قلب و به صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد، از بیماری های قلبی به عنوان شایع ترین علت مرگ و میر در دنیا و ایران نام برد و گفت: بررسی خطرات بیماری های قلبی عروقی در کشور از سال ۹۵ در دستور کار وزارت بهداشت قرار گرفت.

به گزارش شفاآنلاین: مهدوی افزود: درحال حاضر بیش از یک سوم مرگ‌ ها در کشور به علت بیماری‌های قلبی عروقی است که از این میان سکته‌ قلبی با ۲۱ درصد، سکته مغزی ۱۰ درصد و بیماری‌های ناشی از فشارخون بالا که حدود ۴ درصد است، مهم ترین علت مرگ و میرهای قلبی عروقی در کشور هستند.

مهدوی با اشاره به اجرای پروژه تعیین خطر بیماری های قلبی در سطح دانشگاه های علوم پزشکی کشور، گفت: بر اساس این پروژه، میزان خطر بیماری های قلبی عروقی برای افراد بالای ۳۰ سال کشور، مورد بررسی و ارزیابی قرار می گیرد.

وی ادامه داد: افراد بالای ۳۰ سال که فکر می کنند مشکل قلبی دارند، می توانند با مراجعه به پایگاه ها و مراکز بهداشتی، از وضعیت بیماری خود تا ۱۰ سال آینده مطلع شوند.

مهدوی افزود: این وضعیت خطر برای فرد بیمار تا ۱۰ سال آینده مورد ارزیابی قرار می گیرد و بر اساس آنچه که نیاز است، به او مشاوره داده می شود که چه نکاتی را رعایت کند.

وی گفت: برنامه تغذیه، فعالیت فیزیکی و در صورت نیاز، تجویز دارو برای این افراد صورت می گیرد.

مهدوی با اعلام اینکه این پروژه از اول مهر کلید خورده است، افزود: برنامه ها وزارت بهداشت برای پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی، از سال ۹۵ در سطح یک و برای افراد بالای ۳۰ سال اجرا می شود.

وی در ادامه این نشست خبری به عوارض مصرف مواد دخانی اشاره کرد و گفت: با ورود تنباکوهای معطر طیف مصرف کنندگان قلیان گسترش یافت. به نظر بنده اگر نمی توانیم جلوی عرضه قلیان را بگیریم یکی از روش های کاهش آسیب می تواند این باشد که تنباکوهای معطر را حذف کرده و تنباکوهای طبیعی را عرضه شوند و آن وقت می بینیم که دیگر خیلی ها نمی توانند به شکل سنتی با این نوع تنباکو متقاضی قلیان باشند.

معاون مرکز مدیریت بیماری های غیرواگیر وزارت بهداشت، افزود: با اقدامات پیشگسرانه می توانیم تا ۲۵ درصد مرگ های زودرس را که ناشی از بیماری های غیر واگیر است، کاهش دهیم.

وی گفت: از سال ۱۳۸۳ برنامه پیشگیری از دیابت و فشار خون در کشور ادغام شد و از سال ۹۵ در تمام پایگاه ها خطرسنجی بیماری های قلبی عروقی به شکل رایگان انجام می شود و افراد پس از تشخیص بیماری می توانند با پوشش بیمه ای تحت درمان قرار گیرند. خدماتی که ما در مراکزمان در سطح یک ارائه می کنیم، رایگان است. از ابتدای مهر ماه امسال نیز تصمیم گرفته ایم نوع خدمات را در گروه هدف در ۶۳ دانشگاه علوم پزشکی با توجه به شیوع کرونا اندکی تغییر دهیم.


برچسب ها: بیماری قلبی ، قلب ، دیابت
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: