به گزارش شفاآنلاین: بنابر اعلام روابط عمومی نمایندگی سازمان جهانی بهداشت در ایران، بخشی از کیتها به توصیه کارگروه سرواپیدمیولوژی وزارت بهداشت به سازمان ملی انتقال خون ایران تحویل داده شد تا در ارزیابی کیفیت پلاسماهای اهدایی مورد استفاده قرار گیرد. تعدادی از کیتها نیز جهت تحقیق بر روی ایمنی جمعیتهای حساس و ارزیابی کیفیت کیتهای تولید داخل به انستیتو پاستور ایران و همچنین به مرکز تحقیقات عفونی اطفال در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به منظور انجام تحقیق در مورد شیوع کووید-۱۹ در بین کودکان تحویل داده شد. مابقی کیتها نیز در انبار سازمان ملی انتقال خون نگهداری میشوند تا بر اساس تصمیمات کمیته توزیع شوند.
دکتر کریستوف هملمن، نماینده سازمان جهانی بهداشت در جمهوری اسلامی ایران، در این رابطه خاطر نشان کرد: مطالعات سرواپیدمیولوژیک بر روی سارس-کووی-۲ (کروناویروس ۲۰۱۹) روز به روز اهمیت بیشتری مییابد؛ چراکه میتواند در هدایت موثر اقدامات بهداشتی، شناخت بهتر پاسخهای ایمنی، تولید واکسن و یافتن درمانهای مناسبتر کمککننده باشند.
وی همچنین تاکید کرد که سازمان جهانی بهداشت، به همراه دیگر شرکای خود، از جمله انستیتو رابرت کُخ، به همکاری کامل با وزارت بهداشت در این حوزهها ادامه خواهد داد.
دکتر امید زمانی - مسئول بیماریهای عفونی در نمایندگی سازمان جهانی بهداشت نیز اظهار داشت: این نخستین بار است که سازمان جهانی بهداشت از سازمان انتقال خون ایران در حوزه پاسخ به کووید-۱۹ پشتیبانی میکند؛ البته طی ۱۰ سال اخیر این سازمان از طریق پالایش فرآوردههای خونی و ارائه مشاوره به اهداکنندگان جهت تضمین سلامت خونهای اهدایی، به کنترل ایدز، هپاتیت و دیگر بیماریهای منتقله از خون کمک شایانی کرده است.
بنابر اعلام روابط عمومی نمایندگی سازمان جهانی بهداشت در ایران، معمولا در دوره ابتلا به کووید-۱۹ پادتن بر ضد کروناویروس در بدن بیماران تولید میشود. در نبود واکسن، این پادتنها نشان میدهند که فرد در گذشته یا در حال حاضر به بیماری مبتلا شده است یا خیر؛ فارغ از اینکه فرد به بیماری خفیف یا شدید یا حتی عفونت بدون علامت دچار شده باشد. هنوز مشخص نیست که تا چه مدت پس از ابتلا، پادتنهای تولیدی در خون فرد قابل شناسایی خواهد بود یا به چه میزان به مصونیت در مقابل ویروس کمک میکند.
موسسه عالی آموزشی و پژوهشی طب انتقال خون سازمان ملی انتقال خون از شهریور ۱۳۹۲ تاکنون به عنوان یکی از مراکز همکار سازمان جهانی بهداشت شناخته شده است. سازمان انتقال خون وظیفه غربالگری اهداکنندگان خون در کشور را بر عهده داشته و کیتهای پلاسمادرمانی برای درمان بیماران مبتلا به کووید-۱۹ را نیز فراهم میسازد.
ایسنا