شیوع ویروس کرونا در آفریقای جنوبی ضربه سنگینی بر اقتصاد این کشور وارد کرده و موجب افت قیمت منابع و ترویج فساد در این کشور شده است.
شفاآنلاین>اجتماعی>اداره آمار دولت آفریقای جنوبی روز هشتم سپتامبر اعلام کرد ، تولید ناخالص داخلی کشور از آوریل تا ژوئن در مقایسه با همین بازه زمانی در سال گذشته پنجاه و یک درصد کاهش داشته است. شیوع ویروس کرونا در آفریقای جنوبی ضربه سنگینی بر اقتصاد این کشور وارد کرده و موجب افت قیمت منابع و ترویج فساد در این کشور شده است. با توجه به رشد منفی اقتصاد در چهار فصل متوالی ، به نظر می رسد که سناریو بازسازی اقتصادی تحت نظارت صندوق بین المللی پول یک اقدام واقع بینانه باشد.
به گزارش شفاآنلاین:علاوه بر محدودیتهای مربوط به بیرون رفتن از خانه که از اواخر ماه مارس در آفریقای جنوبی اجرا شد ، قرنطیه شدید شهری در نقاط مختلف جهان هم که منجر به نصف شدن بهره برداری از صنایع تولیدی و معادن شده ، بر وخیم شدن وضعیت اقتصادی این کشور تاثیر گذاشته است. صنایع تولیدی در آفریقای جنوبی هفتاد و پنج درصد و استخراج از معادن هم هفتاد و سه درصد کاهش داشته است. همچنین میزان مصرف هم حدود پنجاه درصد کاهش داشته است.
شمار مبتلایان به ویروس کرونا پس از کاهش محدودیتها در ماه ژوئن ، به شدت در آفریقای جنوبی افزایش یافته است. هم اکنون شمار مبتلایان در این کشور به بیش از 600 هزار نفر رسیده که این تعداد برابر با بیش از نیمی از کل مبتلایان در قاره آفریقا می باشد. بانک مرکزی آفریقای جنوبی ماه ژوییه نرخ رشد را منفی هفت و سه دهم درصد برای سال 2020 پیش بینی کرده است. برنامه توسعه سازمان ملل ماه اوت در گزارشی اعلام کرد ، بازگشت اقتصاد آفریقای جنوبی به سطح قبل از سال 2019 حدقل به بیش از پنج سال زمان نیاز دارد. در آفریقای جنوبی چهل تا هشتاد هزار نفر شغل خود را از دست دادند و سی و چهار درصد از طبقه متوسط جامعه که در مجوع بیست درصد از جمعیت آفریقای جنوبی را تشکیل می دهند ، به احتمال قوی فقیرتر خواهند شد.
با رشد فساد در بخش دولتی و فروپاشی رونق منابع ، تولید ناخالص داخلی آفریقای جنوبی از سال 2015 در حال کاهش است. شرکت برق دولتی آفریقای جنوبی که 450 میلیارد رند بدهی دارد ، قادر نیست به انداره کافی انرژی برق کشور را تامین کند. حمایت مالی دولت از شرکتهای دولتی مانند برق و هواپیمایی موجب وخامت مالی شده است. بدهی عمومی دولت آفریقای جنوبی در پنج سال قبل ، در مقایسه با تولید ناخالص داخلی حدود پنجاه درصد بوده است. وزارت دارایی آفریقای جنوبی در همین زمینه پیش بینی کرد ، با توجه به شیوع ویروس کرونا به احتمال قوی این بدهی به هشتاد درصد خواهد رسید. دولت آفریقای جنوبی که در وضعیت بد مالی قرار دارد ، از صندوق بین المللی پول وام چهار میلیارد 300 میلیونی درخواست کرد و در ماه ژوئیه پرداخت این وام تصویب شد. اما دولت آفریقای جنوبی با توجه به وضعیتی که ویروس کرونا رقم زد ، ممکن است شرایط پرداخت وام را به صورت منظم نداشته باشد و مجبور شود بازسازی اقتصاد کشور را تحت کنترل صندوق بین المللی پول انجام دهد.
منبع: نیکی