میزان نمک را در رژیم غذایی خود کاهش دهید و از میوه و سبزیجات تازه بیشتر استفاده کنید زیرا این مواد غذایی میزان سدیم کمی دارند و غذاهای را انتخاب کنید که میزان نمک کمی دارند، مانند انواع گوشت های تازه ومرغ و ماهی به جای انواع گوشت های آماده و شنیتسل های آماده، همچنین انواع حبوبات، تخم مرغ، ماست، شیر، برنج و ماکارونی هم میزان سدیم پایینی دارند.
از چاشنی ها و ادویه های مناسب استفاده کرده و از مصرف چاشنی ها و عصاره هایی که دارای نمک هستند خودداری کنید و استفاده از آب لیموی تازه، فلفل سبز و سبزیجات معطری چون ریحان و مرزه در ایجاد طعم موثر خواهد بود.
برچسب اطلاعات مواد غذایی را مطالعه کرده و از مصرف مواد غذایی حاوی سدیم خودداری کنید.
همچنین در زمان پخت غذا نمکدان را از دسترس خود دور و برای طعم دار کردن غذا به جای افزودن نمک به غذا از ادویه ها وچاشنی های مناسب مانند سیر، پیاز، فلفل دلمه ای و آب لیموی تازه استفاده و مواد غذایی فراوری شده مانند انواع کنسروهای گوشت، ماهی، سبزیجات، سوسیس، کالباس و غیره سرشار از سدیم بوده و از مصرف آنها جدا خودداری کنید.
محدود کردن حجم مایعات مصرفی در این بیماران یکی دیگر از فاکتورهای مهم رژیمی بوده که باعث کم شدن آب در بدن و کم تر شدن بار کاری قلب می شود، این بیماران نباید بیشتر از ۲ - ۵ لیتر در روز مایعات (آب وآب میوه وشیر وسوپ و غیره) مصرف کنند.
از آنجائیکه ریسک فاکتورهایی مانند دیابت، بیماری عروق کرونر و فشار خون بالا در این بیماران وجود دارد، توصیه می شود در جهت کاهش عوارض، عوامل خطر این بیماریها هم کنترل شوند و با راهنمایی متخصصان تغذیه رژیم غذایی صحیح و مناسب وضعیت بدنی خود را دریافت کرده و رعایت کنند.
ایرنا