شفاآنلاین>سلامت>متخصصان طب سنتی علت اصلی آفتهای دهانی را نامشخص اعلام کرده اند، اما استرس یا آسیب دیدن بافت دهان از دلایل اصلی بروز آفت دهان است.
به گزارش شفاآنلاین: به گفته متخصصان طب سنتی آفتهای دهانی پیچیده به علت بیماری و مشکلات اساسی مانند اختلال در سیستم ایمنی بدن یا مشکلات تغذیه ای از قبیل کمبود ویتامین B-۱۲، روی و اسید فولیک اتفاق خواهد افتاد. این عارضه در اغلب موارد بیش از ۳ تا ۴ بار در سال بروز پیدا خواهد کرد و قطر آن حدود ۳ الی ۵ میلی متر است.
احتمال زیادی دارد که بیماریهای دستگاه گوارش، یعنی بیماری سلیاک و بیماری کرون از دلایل اصلی بروز آفت دهان باشند. سطوح داخلی لب و لپها، زبان، سقف دهان و پایین لثهها نواحی هستند که درگیر آفت دهان میشوند. این عارضه گاهی با درد همراه است که بعد از گذشت ۷ الی ۱۰ روز این درد از بین خواهد رفت. شواهد نشان میدهد زمان بهبود آفتهای بزرگتر کمی طولانیتر خواهد بود.
برای بهبود درد آفت دهان لازم است تا از مصرف غذاهای تند، ادویهدار، داغ، غذاهای کارخانه ای و محصولات پاستوریزه و هموژنیزه، محصولات حاوی روغن پالم مانند ماست، شیرینیهای قنادی و روغنهای مایع و جامد پرهیز کرده و داروهای مسکن استفاده کنید.
برخی متخصصان طب سنتی عامل اصلی بروز آفت دهان را مشکل کبد می دانند که در این صورت برای درمان آن باید کبد از مواد مضر صفراوی پاکسازی شود.
یکی از ساده ترین راهکارهای طبیعی و خانگی برای درمان یا بهبود آفت دهان این است که قاشقی را در داخل یخچال قرار دهید و بعد از سرد شدن، آن را روی آفت بگذارید، این تکنیک کمک زیادی به تسکین درد و سوزش ناشی از آفت دهان در کودکان می کند.
برخیها عقیده دارند ترکیب قره قروت و عسل یا مزه مزه کردن رب انار در درمان آفت دهان معجزه خواهد کرد و برای انجام این کار لازم است تا آن را به شکل خمیر بر دهان آفت زده خود بگذارید.
همچنین برای بهبود درد و سوزش آفت دهانی میتوانید دانههای سماق کوبیده نشده را در آب بجوشانید و بعد از صاف کردن محلول آن را به شکل دهانشویه استفاده کنید. به منظور تسکین آفت دهان میتوانید گلگاوزبان خشک شده را به صورت پودر درآورده و آن را روی محل زخم بپاشید.
به گفته متخصصان طب سنتی عصاره یا جوشانده بابونه هم برای شستشوی دهان به منظور رفع آفت تاثیرگذار خواهد بود.
باشگاه خبرنگاران جوان