کد خبر: ۲۶۳۰۶۰
تاریخ انتشار: ۲۰:۱۵ - ۲۲ مرداد ۱۳۹۹ - 2020August 12
اتفاقی که بعد از سال‌ها از گذشت دفاع مقدس افتاد و ناگهان موجی از گرفتاری همه ما را درگیر کرد، ویروس کرونا بود
شفاآنلاین>سلامت> وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: از همکارانم از روز نخست شیوع ویروس کرونا خواستم که ثبت صحنه‌های واقعی در حماسه مبارزه با کرونا نسوزد و از ثبت مستندهایی که مبنای آن صحنه‌های واقعی است، غفلت نشود.

به گزارش شفاآنلاین: سعید نمکی روز چهارشنبه در آیین رونمایی از پوستر بخش ویژه مدافعان سلامت در شانزدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت که در وزارت بهداشت برگزار شد، افزود: اصحاب رسانه و قلم از نخستین روزهای شیوع ویروس کرونا در کنار ما بودند. روایت فتح، روایت عاشقی و دلدادگی است. آنچه در صحنه‌های عاشورایی جبهه‌ها دیدیم و باید به روح بلند همه شهدا درود بفرستیم. روایت لحظه‌های عاشورایی، روایت دلدادگی و عشق و زیبایی است. روایت زیبایی که عشاق دلداده مطلق خلق کرده‌اند. کسی می‌تواند به آن صحنه‌های عاشقانه پا گذاشته و حماسه خلق کند که خیلی چیزها پیش پایش قربانی شده باشد. عزیزانی که صحنه‌های پرعظمت دفاع مقدس را دیدند به یاد دارند که چه عاشقانه‌هایی به تصویر کشیده شد و این عاشقانه‌ها در اوج زیبایی بود. وقتی از حضرت زینب (س)  می‌پرسند بعد از آن همه رنجی که در عاشورا مشاهده فرمودید، چه دیدید. می‌فرمایند که به خدا جز زیبایی هیچ چیزی ندیدم.

وی ادامه داد: این همه رنج را آن‌چه در سیما و دیده زینب (س) زیبا جلوه داد، عشق به لقاء الله و پیوستن به ذات باری تعالی است. روایت فتح، روایت زیباترین صحنه‌هایی است که عاشق‌ترین بندگان خدا در طول تاریخ مملکت می‌توانند خلق کنند. کسی که پا به این عرصه می‌گذارد باید از کسی که به خدا می‌پیوندد، عاشق‌تر باشد. حتی دوربین را کسی که هنرمند است می‌تواند به دست بگیرد. هر دوربینی لیاقت حضور در این صحنه‌های عاشقانه را ندارد. دل و چشم پاک می‌خواهد که پشت دوربین بایستد و این صحنه‌های عاشقانه را ثبت و ضبط کند. این‌که می‌بینید که در محراب مسجد کوفه به ستون اسلام ضربه می‌زنند، عاشق دلداده پروردگار می‌گوید که به خدای کعبه که رستگار شدم. به تصویر کشیدن این لحظه‌های رهایی و دلدادگی و عشق و زیبایی کار هرکسی نیست.

قبل از هجمه، سنگر ساختیم

نمکی گفت: اتفاقی که بعد از سال‌ها از گذشت دفاع مقدس افتاد و ناگهان موجی از گرفتاری همه ما را درگیر کرد، ویروس کرونا بود. اولین طوفانی که این بیماری به این مملکت نازل کرد، درست اواخر بهمن ماه و اوایل اسفند ماه بود. در روزهای آخر دی ماه که چینی‌ها اعلام کردند چنین ویروسی شناخته شده، کار ما برای سنگرسازی شروع شد. اگر مشاهده کردید در جمهوری اسلامی ایران با وجود تحریم‌های ظالمانه و تنگناهای شدید اقتصادی، وقتی طوفان رسید، ما در نماندیم به این دلیل بود که با شیوه جهادی و با تمرکز بر شیوه بسیجی، قبل از هجمه، سنگر ساختیم.

وی افزود: درست است که در طرح تحول سلامت تعداد تخت‌های بیشتری ایجاد شد، اما در اوج تخت داشتن ۱.۶ تخت به ازای هزار نفر جمعیت داریم، اما فرانسوی‌ها ۷ تخت به ازای هر نفر جمعیت دارند. چه شد که یک بیمار ما پشت در یک بیمارستان نماند و در دو ماه از یک وارد کننده تجهیزات پزشکی به تولیدکننده و صادرکننده بدل شدیم. از تیم ما از بهورز و بهیار و پزشک و پرستار، آموخته‌های دفاع مقدس را در این مصاف نابرابر به کار گرفتند. ما نه پول بیشتری نسبت به کشورهایی داشتیم که بیمارشان در بیمارستان‌ها در به در شد و نه تخت بیشتر. فقط ایمان بیشتری داشتیم که از دفاع مقدس به ما منتقل شده بود.

وزیر بهداشت ادامه داد: این تجربه را ۳۰ سال پیش که مسئول بهداشت بودم برای ریشه کنی فلج اطفال انجام دادیم و این کار را با نیروهای بسیجی اجرایی کردیم. حرف من آن روز این بود که باید دل بزرگ داشت و عاشق بود. با زبان عشق خیلی از حرف‌ها را می‌توان فهمید. دل عاشق این‌قدر پاکیزه است و گیرایی دارد که همه چیز را با حس خود دریافت می‌کند. انسان عاشق، ظرفیت یادگیری و کار بالا دارد و با تکیه به نیروهای بسیج، فلج اطفال را در این طرف مرز مهار کردیم. با دوستان بسیجی، طراحی بسیج ملی مبارزه با کرونا را انجام دادیم. یک مرحله دفاع با سنگرهای مستحکم و یک مرحله حمله را طراحی کردیم و به جای این‌که ویروس به سراغ ما بیاید، ما به سراغ مبارزه با آن رفتیم و موارد ابتلا را در اولین مراحل شناسایی کردیم. در کمتر از دو ماه، تعداد مرگ‌ها به کمتر از یک چهارم و موارد ابتلا به کمتر از یک پنجم رسید. بعد از آن خیزی داشتیم که دنیا هم آن را تجربه خواهد کرد.

همه در کنار هم هستیم

نمکی اظهار کرد: کار بزرگی در این زمینه شکل گرفت و یک بار دیگر وفاق ملی را که در عرصه دفاع مقدس دیدیم، شکل گرفت و همه به صحنه آمدند و دست‌ها در هم گره خورد و به جهان گفتیم که ممکن است دیدگاه‌های مختلف داشته باشیم، اما در برابر دشمن همه در کنار هم قرار داریم و یک خیمه بیشتر نداریم و آن خیمه رهبری است. آن بزرگوار هم اثبات کرد که پدری و رهبری قبایی است که بر تن ایشان برازنده است و از ما حمایت کرده و لحظه به لحظه همه چیز را رصد فرمودند. هرجا لازم دیدند کمک کردند.

وی افزود: تفاوت این بار با دفاع مقدس این بود که آن زمان دشمن را می‌شناختیم و خط مقدم را می‌دانستیم، اما اینجا نمی‌دانستیم دشمن کجاست و عزیزترین افراد زندگی که می‌خواستند ما را در آغوش بگیرند، بمب ویروس بودند. نوه‌ای که می‌خواست با ذوق در آغوش مادربزرگ و پدربزرگ برود، با خودش نارنجک ویروس می‌برد. این تفاوت نسبت به دوران دفاع مقدس بود.

وزیر بهداشت بیان کرد: گاهی به من خبر می‌دادند که یکی از معاونان گرفتار ویروس کرونا شده، بیمارستان‌ها به اندازه کافی ماسک نداشتند و نیروهای خدماتی و پرستاران ما گرفتار شده‌اند. لحظه به لحظه می‌گفتند یک جای دیگر از کشور گرفتار شده است. آنچه من را در اوج این لحظه‌ها روی پا نگه داشت، علاوه بر عشق و علاقه به کار برای سرزمین، همدلی و وفاقی بود که نشانه روحیه مقاومت و ایثار در این سرزمین است و بسیار ستودنی و ارزشمند است. از این‌که جریانی در کشور برای پاسداشت روحیه مقاومت تلاش می‌کند تا نسل‌های آینده بدانند این سرزمین در بحران‌های سخت چطور سرپا ماند، جای تشکر دارد.


ماندگاری صحنه‌های ناب

نمکی گفت: یک روز آقای چکناواریان که رهبر ارکستر ملی بود در سازمان برنامه و بودجه به من سر زد و به او گفتم چرا این سمفونی شهید را تمام نمی‌کنید. با تعجب به من نگاه کرد و گفت که می‌دانی یعنی چه؟ من برای شهید سمفونی می‌سازم و مقام شهید خیلی بالاست. می‌دانی چقدر باید عظمت خرج شود که گوشه‌ای از مقام شهید را با هنر بیان کنیم؟

وی افزود: کاری که شهید آوینی کرد، حفظ و ماندگاری صحنه‌های واقعی دفاع مقدس بود و نباید بگذاریم در عرصه زحمت بی‌کران مدافعان سلامت و در این لباس‌های پر زحمت و در این لحظه‌های بسیار ناب، در آینده چیزی بسازیم که در آن هنرپیشگی کنیم. از ابتدا خواستم که از مستندهایی که مبنای آن صحنه‌های واقعی است غفلت نشود. هرچند برخی از این صحنه‌ها از دست رفت. اگر افرادی این صحنه‌ها را به تصویر کشیدند، زاویه و نگاه هنرمندانه در آن مغفول ماند. کار هنرمندانه کار هر کسی نیست. این‌که از چه زاویه‌ای صحنه‌ای ثبت شود، مهم است.

وزیر بهداشت اظهار کرد: همان طور که مقام معظم رهبری فرمودند این حماسه باید هنرمندانه به تصویر کشیده شود. شاید هر ۱۵۰ سال جهان یک بار با چنین چیزی درگیر شود و هیچ کدام از ما شاید در اپیدمی‌های بعدی نباشیم. نسل‌های بعد باید بدانند در روزگار سخت تحریم، پدران و مادران ما چه حماسه‌ای خلق کردند. زشت است که بگوییم ایرانی هستیم و پدران و مادران ما در روزگار سخت این چنین از این ورطه‌ها عبور کرده و ما در آن درماندیم. ماندگاری این اثرها در ذهن نسل آینده غرور آفرین است و جرات خلق می‌کند. زیرا حاصل غیرت و همت و رشادت مردان و زنان این سرزمین است.

به گزارش ایرنا، در مراسمی با حضور وزیر بهداشت و اعضای شوای سیاست‌گذاری شانزدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت، پوستر بخش ویژه مدافعان سلامت در این جشنواره، رونمایی شد.

تاکنون بیش از ۵۳۵ اثر هنری از ۱۰۳ کشور دنیا در بخش ویژه مدافعان سلامت این جشنواره ارسال شده و بیش از ۲۰۰ اثر دیگر نیز در مرحله پذیرش است.

این بخش از جشنواره در هفته بزرگداشت دفاع مقدس از ۳۱ شهریور ماه تا ۶ مهر ماه ۱۳۹۹ در بخش‌های فیلم مستند، فیلم کوتاه داستانی، پویانمایی، نماهنگ و موشن گرافیک در بخش سینمای ایران و جهان برگزار می‌شود.

در حاشیه این بخش از مسابقه، مجموعه‌­ای از عکس­‌ها و پوسترهای مرتبط با این موضوع از میان آثار ارسالی هنرمندان عکاس و گرافیست انتخاب و به صاحبان آثار پذیرفته ­شده هدایایی تقدیم می‌شود.ایرنا
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: