کد خبر: ۲۶۲۲۸۱
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۰ - ۰۸ مرداد ۱۳۹۹ - 2020July 29
پایانه‌های مسافربری درون شهری، پایانه‌های مسافربری برون شهری، دفاتر پیشخوان، دفاتر پلیس + ۱۰، پاساژها، بانک‌ها، دفاتر خدمات بیمه، اداره‌ها، سازمان‌ها و هتل‌ها و مراکز اقامتی، به ترتیب در رتبه‌های بعدی از نظر رعایت پروتکل‌های بهداشتی قرار دارند
شفاآنلاین>سلامت>هتل‌ها همزمان با شیوع ویروس کرونا، بلندترین تعطیلات رسمی خود را آغاز کردند. وزارت بهداشت آن‌ها در رسته مشاغل پرخطر قرار داد اما از اردیبهشت به شرط رعایت پروتکل‌های بهداشتی اجازه بازگشایی و پذیرش مسافر داده شد. حدود سه ماه از آن زمان گذشته و حالا وزارت بهداشت به وضعیت رعایت پروتکل‌های کرونا در هتل‌ها نمره‌ای داده که محل بحث و اعتراض شده است.

به گزارش شفاآنلاین، روز دوشنبه (ششم مردادماه) گزارشی از وضعیت رعایت پروتکل‌های بهداشتی در مکان‌های عمومی منتشر شد که اطلاعات آن بر اساس بررسی‌های انجام‌شده از طرف حوزه بهداشت محیط وزارت بهداشت در هفته آخر تیرماه گردآوری شده است. ارزیابی این حوزه نشان می دهد در استان تهران، آرامستان‌ها پروتکل های بهداشتی را در بالاترین سطح رعایت کرده اند. بعد از آن، مراکز درمان و آموزش پزشکی و رستوران‌ها قرار دارند.

در این گزارش، پایانه‌های مسافربری درون شهری، پایانه‌های مسافربری برون شهری، دفاتر پیشخوان، دفاتر پلیس + ۱۰، پاساژها، بانک‌ها، دفاتر خدمات بیمه، اداره‌ها، سازمان‌ها و هتل‌ها و مراکز اقامتی، به ترتیب در رتبه‌های بعدی از نظر رعایت پروتکل‌های بهداشتی قرار دارند.

حالا هتل‌ها که به دلیل کاهش سفر، روزهای نیمه تعطیل و بدون مسافر را سپری می کنند، به این رتبه بندی معترض شده اند. معاون گردشگری کشور در واکنش به این خبر و به دنبال پیگیری ایسنا درباره نحوه نظارت روی هتل ها و سایر مراکز اقامتی، فیلمی از مصاحبه تلویزیونی ایرج حریرچی ـ معاون وزارت بهداشت ـ را فرستاد که در آن می گوید: «متاسفانه در بعضی از اماکن مثل پاساژها، حمل و نقل عمومی، مراکز خرید، پلس +۱۰  و پیشخوان های دولت و بعضی جاها که انتظار نمی رود، مثل مطب های خصوصی با کاهش رعایت پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی مواجهیم. در بعضی جاها مثل اماکن مقدس، مساجد و هتل رعایت بهداشت فردی را به میزان خوبی داریم و میزان این اختلاف در حدود ۴۰ درصد است.»

پرهام جانفشان ـ مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران ـ هم واکنشی تکذیبی به آن گزارش دارد و آن را یک برداشت اشتباه از صحبت های سخنگوی وزارت بهداشت با  یکی از خبرگزاری های رسمی کشور می‌داند و می‌گوید: بر اساس گزارش کارشناسان معاونت گردشگری استان تهران تمام هتل ها و مراکز اقامتی از سطح مناسبی در رعایت دستورالعمل های ابلاغی ستاد ملی مقابله با ویروس کرونا قرار دارند.

او می‌افزاید: انتشار چنین خبری که هتل ها در رتبه آخر از نظر رعایت پروتکل های بهداشتی قرار دارند هیچ گونه پایه و اساس رسمی و قانونی  ندارد و در تمام جلسات استانی مقابله با ویروس کرونا تا کنون هیچ گونه اخطاری نسبت به عملکرد ضعیف هتل ها اعلام نشده است.


جانفشان می‌گوید: در اولین روزهای انتشار ویروس کرونا این هتلداران تهرانی بودند که داوطلبانه آمادگی خود را برای اسکان و قرنطینه دوران نقاهت بیماران مبتلا به کرونا و همچنین خدمات رسانی به کادر درمان اعلام کردند و انتشار چنین اخباری موجب خسارت بیشتر به این صنعت آسیب دیده از کرونا می شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اظهار می‌کند: با توجه به درصد پایین اشتغال مراکز اقامتی استان تهران به دلیل کاهش سفرهای داخلی و خارجی از زمان شیوع ویروس کرونا، اتاق های هتل با یک نوبت بندی چندروزه و گاهی هفتگی و با انجام تمام مراحل ضدعفونی در اختیار مسافر بعدی قرار می گیرند. در تعدادی از هتل های پنج ستاره استان تهران کادر پزشکی برای هدایت و نظارت بر رفتار پرنسل هتل مستقر شده است که این امر بالاتر از حد استاندار های مورد انتظار است.

جانفشان می‌گوید: حفظ سلامت مسافران خط قرمزی است که هیچ‌گاه اجازه کوتاهی در آن را نخواهیم داد و این اطمینان را می دهیم که بازرسی های کارشناسان معاونت گردشگری استان تا آخرین روز ریشه کنی ویروس کرونا  با جدیت انجام شود.

تا کنون گزارش جزئی یا دقیقی درباه نظارت روی تاسیسات گردشگری پس از شیوع ویروس کرونا که حساسیت های بیشتری را می طلبد، از سوی متولیان این بخش منتشر نشده است. اما رییس جامعه‌ هتل‌داران کشور بارها تاکید کرده که سوای نظارت های بهداشت و وزارت گردشگری، نظارت هایی هم از طرف این تشکل روی هتل ها صورت می گیرد و مسافران نباید نگران وضعیت بهداشتی هتل‌ها باشند. ایسنا
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: