کد خبر: ۲۶۲۰۰
تاریخ انتشار: ۱۱:۲۱ - ۰۶ تير ۱۳۹۳ - 2014June 27
شفاآنلاين -رییس انجمن داروسازان از رعایت اخلاق حرفه ای به عنوان یکی از الزامات کار پزشکی نام برد و گفت: متاسفانه شکایت از جامعه پزشکی هر روز بیشتر می شود.

به گزارش خبرنگار شفاآنلاين، دكتر«سیدحمید خویی»  با بيان اين خبر افزود: اگر معضلات اخلاقی در خود گروه پزشکی مدیریت شود، پای قوه قضاییه به پرونده های پزشکی باز نخواهد شد.

عضوشوراي عالي نظام پزشكي كشور گفت: قوه قضاییه به پرونده های پزشکی ورود پیدا می کند چون تخلفات زیاد شده و رسیدگی در خور (داخل جامعه پزشکی) صورت نمی گیرد.

عضو رسیدگی به تخلفات نظام پزشکی تهران ادامه داد: بطور مثال یک جراح پلاستیک، 64 شاکی از نحوه جراحی بینی داشته به نحویکه بینی های شاکیان را بدشکل کرده و در مواردی بطور کامل بینی را برداشته و فقط دو تا سوراخ در صورت باقی مانده است.

عضو هيات مديره نظام پزشكي تهران خاطرنشان کرد: اگر به اولین تخلف این پزشک در نخستین بیمار(در داخل جامعه پزشکی) رسیدگی می شد، کار به بیش از 60 شاکی نمی رسید و اکنون او با حکم لغو مجوز طبابت و پنج سال زندان روبرو نبود.

رییس انجمن داروسازان که سخنرانی خود را با عنوان «مبانی اخلاق حرفه ای در داروسازی» ارائه می داد، گفت: وقتی فردی خارج از چهارچوب عمل می کند و در درون خانواده(پزشکی) مدیریت نمی شود، زمینه ورود نهادهای غیرحرفه ای به پزشکی فراهم می شود.

خویی ادامه داد: پزشکان از سوی دیگر دغدغه تعرفه و مالیات دارند، بطور مثال در پرونده یک پزشک سه سال پیش برای او سه میلیون تومان مالیات تعیین شده بود اما امسال در بازبینی این پرونده برای او 39 میلیون تومان مالیات در نظر گرفته اند.

وی از برخی برنامه های تلویزیونی درباره پزشکان انتقاد کرد و با اشاره به برنامه «نبض»، گفت: عده ای که تصمیم گیر نیستند به این دیدگاه رسیده اند که جامعه پزشکی تجارت می کند.

رئیس انجمن داروسازان اضافه کرد: رفتار نادرست یک پزشک موجب می شود که یک نماینده مجلس فکر کند همه پزشکان فاسد بوده و دغدغه سلامت مردم را ندارند؛ البته از سوی دیگر نمی توانیم بگوییم همه این افکار بیهوده است.

خویی گفت: اتفاقا برخی منتقدان جامعه پزشکی، خود پزشک یا قبلا وزیر بهداشت بوده اند.

وی با بیان اینکه «معضلات اخلاقی» از بحث های «اخلاق حرفه ای» است، افزود: گاهی بین دو «نباید اخلاقی» قرار می گیریم که تصمیم گیری را مشکل می کند بطور مثال پسر 17 ساله یک زن داروساز با او به عنوان یک مشاور پزشکی درباره اعتیادش مشورت کرده بود و این زن در معضل اخلاقی قرار گرفته بود که به عنوان یک پزشک باید رازدار باشد یا به عنوان یک مادر باید همسرش را در جریان اعتیاد فرزند قرار دهد.

رییس انجمن داروسازان خاطرنشان کرد: گاهی در عمل، چالش های فراوانی بین «اخلاق و اخلاق» و «اخلاق و قانون» وجود دارد که برای داروسازان زیاد پیش می آید؛ بطور مثال داروساز پشت گیشه داروخانه ایستاده و فردی با درد ناگهانی قلبی که خمیده راه می رود وارد داروخانه شده و از داروساز، قرص «تی ان جی» - TNG - (داروی ناراحتی قلبی) می خواهد.

خویی افزود: فروش این قرص از لحاظ قانونی بدون نسخه پزشک ممنوع است اما از لحاظ اخلاقی نباید بی تفاوت بود؛ بالاخره قانون و اخلاق در نهایت در خدمت انسان است و اگر به خاطر غیرقانونی بودن فروش قرص از دادن آن به بیمار خودداری کنیم، ممکن است او جان خود را از دست بدهد.

وی ادامه داد: در مثال دیگر، بیماری با لب های سیاه به داروخانه آمده و از داروساز اسپری سالبوتامول (داروی آسم) می خواهد که دیگر داروساز نباید فکر کند که آیا این دارو جزو داروهای «او تی سی» - OTC - (داروهای بدون نسخه پزشک) هست یا نه.

غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
دکتر
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۱:۱۴ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۵
0
0
آقاجون علتش معلومه دیگه .......
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: