کد خبر: ۲۶۰۹۵۹
تاریخ انتشار: ۰۸:۱۴ - ۱۷ تير ۱۳۹۹ - 2020July 07
طبیعتا بیمارستان‌ها در آمادگی کامل به سر می‌برند اما اگر تعداد بیمارانی که نیاز به بستری دارند به شدت زیاد شود مسلما ظرفیت بیمارستان‌ها با محدودیت رو به رو می‌شود
 شفاآنلاین>سلامت>فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان شهر تهران با ابراز نگرانی نسبت به افزایش آمار مبتلایان کرونا در استان از افزایش ۸ و نیم درصدی بستری مراجعان سرپایی مراکز بهداشتی و درمانی به علت کرونا خبر داد.

به گزارش شفاآنلاین و به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، امروز دوشنبه دکتر علیرضا زالی در یک گفت‌وگوی تلویزیونی با اشاره به افزایش نگران کننده تعداد مبتلایان در کلانشهر تهران  گفت: در ۲۴ ساعت گذشته تعداد افرادی که در مراکز درمانی استان به عنوان مبتلایان جدید بستری شده اند به  ۵۳۴ بیمار می‌رسد که نسبت به روزهای گذشته یکی از بالاترین آمارهای اعلامی است.

وی افزود: در این مدت ۸۴ بیمار نیز در بخش‌های مراقبت‌های ویژه مراکز درمانی بستری شده‌اند و از کسانی که به بخش‌های بهداشتی و درمانی به شکل سرپایی مراجعه کرده اند هشت و نیم درصد نیاز به بستری داشته‌اند.


دکتر زالی تعداد بیماران ترخیص شده را ۴۲۰ نفر عنوان کرد و گفت: این آمار در تهران نشانگر افزایش تعداد مبتلایان است و شرایط در استان تهران کماکان نگران کننده، بی‌ثبات و ناپایدار است.

وی درباره وضعیت بیمارستان‌های استان توضیح داد: طبیعتا بیمارستان‌ها در آمادگی کامل به سر می‌برند اما اگر تعداد بیمارانی که نیاز به بستری دارند به شدت زیاد شود مسلما ظرفیت بیمارستان‌ها با محدودیت رو به رو می‌شود.

دکتر زالی یادآور شد: تا کنون با تلاش همکاران بخش‌های بهداشتی و درمانی تلاش شده است تا یک توازن منطقی بین میزان ابتلا و ظرفیت بیمارستان‌ها برقرار شود اما با افزایش آمار ممکن است شرایط متفاوت شود.

وی افزود: در حال حاضر شرایط جدیدی را تجربه می‌کنیم زیرا هم تعداد مبتلایان افزایش یافته و هم گروه‌های سنی متفاوتی دچار این بیماری شده اند.

دکتر زالی اضافه کرد: با جلساتی که با معاونت درمان وزارت بهداشت برگزار شده است پروتکل واحدی برای افزایش استفاده از ظرفیت سایر نهادها طراحی شده است اما کماکان مردم باید هوشیار باشند که هرچقدر هم تعداد تخت ها افزایش یابد با یک کمبود نسبی تخت ممکن است مواجه شویم.

وی با بیان اینکه هنوز آنالیز دقیقی درباره میزان استفاده از ماسک توسط شهروندان انجام نشده است، گفت: همکاران ما در سطح شهر در حال ارزیابی میزان استفاده از ماسک هستند اما مطالعات اولیه حاکی از آن است که پس از پیمان رسمی روز گذشته اقبال بیشتری نسبت به استفاده از ماسک به ویژه در محیط های اجتماعی دیده شده است.

وی ادامه داد: طبیعتاً این موضوع به همراهی شهروندان مرتبط است و نکته مهم استمرار و ادامه فاصله گذاری اجتماعی است.

فرمانده عملیات مدیریت کرونا در کلانشهر تهران یادآور شد: در بحث فاصله گذاری اجتماعی اگرچه در روزهای آغازین میزان رعایت به ۶۹ درصد رسیده بود تدریجاً به دلیل عدم رعایت پروتکل ها این میزان به ۱۱ درصد تقلیل یافت.

وی ادامه داد: درباره ماسک نیز این راهبرد زمانی نتیجه بخش می‌شود که استفاده از ماسک استمرار یابد و به عنوان یک رفتار عمومی برای کاهش خطر مورد توجه قرار داشته باشد.

دکتر زالی تاکید کرد: ما چاره‌ای جز استفاده از ماسک نداریم زیرا عدم استفاده از آن می‌تواند به شدت احتمال ابتلا را افزایش دهد.

وی با اشاره به نتایج یک مقاله علمی بین‌المللی اظهار کرد:  یکی از مهم‌ترین محل‌های انتقال کرونا مکانهای مسقف است و با توجه به فصل گرما یکی از توصیه‌های جدی ما به افراد حضور بیشتر در فضاهای باز نسبت به مکانهای مسقف است.

دکتر زالی تاکید کرد: البته باید بدانیم زدن‌ماسک تمامی مسئله را حل نمی کند بلکه ممکن است در افراد یک ایمنی کاذب نیز ایجاد کند.

وی در خاتمه یادآور شد: ماسک فقط یک بخش از راهبرد حفاظتی در برابر ویروس است و شست و شوی دستها و اجتناب از تماس با افراد مبتلا و جلوگیری از حضور افراد آلوده و افراد دارای علائمی همچون سرفه و تنگی نفس در اجتماع همچنان باید مورد توجه قرار گیرد.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: