به گزارش شفاآنلاین، دکتر علی امیرسواد کوهی در آستانه برگزاري همايش روز مبارزه باداروهاي تقلبي وقاچاق بابيان اين خبر اظهار داشت: به طور معمول داروهای قاچاق به دلیل قرار نداشتن در شرایط مناسب، تاریخ گذشته و فاسد شده اند و در واقع بدون عملکرد دارویی بوده و تنها نام آن را یدک می کشند.
وی ریشه ورود یا خروج داروهای قاچاق را سودجویی برخی افراد دانست و افزود: دستگاههاي مربوطه باید به طور کامل بر اینگونه مسائل نظارت داشته باشند. حال آنکه متأسفانه در برخی سیستمهاي نظارتی آنطور که باید و شاید نظارت کاملی وجود ندارد.
سوادکوهی با بیان اینکه در تجارتهای غیرقانوني جهانی بعد از اسلحه، دارو در درجه بعد قرار دارد، خاطرنشان کرد: در کشورهای منطقه خاورمیانه نظیر ایران به دلیل حذف سیستمهای نظارتی دقیق شاهد قاچاق داروهای خروجی یا ورودی هستیم.
رئیس انجمن مراقبتهای ویژه با اشاره به اینکه قاچاق دارو اقدامي غیر انسانی است، تاکید کرد: باید با این پدیده با تمام توان برخورد شود و این امر نیازمند یک بسیج عمومی و نظارت بیشتر مسئولین مربوطه و اطلاع رساني گسترده رسانه هاست.
وی توصیه کرد: افراد در صورت خریداری داروهای غیر استاندارد و تقلبی باید خیلی سریع مسايل را به ارگانهای ذی ربط گزارش دهند تا به این ترتیب از افزایش و شیوع مصرف وعوارض اين داروها جلوگیری به عمل آید.
به گفته سوادکوهی، برای جلوگیری از اين اقدام غيرانساني نیازمند نظارتهای دقیق تر در سیستمهای مرزی و گمرکی و همچنین همت مردم و توجه آنها به نحوه صحيح تهيه دارو آنهم از طريق داروخانه ها هستیم.
همایش مبارزه با داروهای تقلبی روز پنجشنبه پنجم تیر 93 از ساعت 9 صبح تا 2 بعدازظهر با حضور جمعی از مدیران سازمان غذا و دارو و کارشناسان امور دارویی کشور در مرکز همایشهای برج میلاد برگزار خواهد شد.