ماهی آزاد و ماهیهای چرب دیگر
ماهیهای چرب مانند ماهی آزاد و ماکرو جزو اولین مواد غذایی مقابلهکننده با آلرژی هستند. به خاطر اینکه حاوی میزان قابلملاحظهای اسیدهای چرب امگا 3 هستند که التهابهای عامل علائم آلرژی را کاهش میدهند. نتایج پژوهشهای متعدد نشان میدهند کودکانی که از همان سنین پایین ماهی میخورند کمتر از بچههای دیگر در بزرگسالی به آلرژی دچار میشوند. مصرف ماهی به حفظ تعادل امگا 3 و امگا6 بدن کمک میکند و همین تعادل تاثیر مثبتی روی عملکرد سیستم ایمنی بدن دارد که در نتیجه به تسکین علائم آلرژی منجر میشود. نتایج پژوهشهای محققان استرالیایی که روی 500 کودک 8 ساله انجام شده است نشان میدهد کودکانی که در هفته حداقل یک مرتبه ماهی میخورند 80 درصد کمتر در معرض آلرژی به گرده گلها و تب یونجه قرار میگیرند. توصیه میکنیم هفتهای یک یا دو مرتبه ماهی آزاد، تن یا ماکرو میل کنید. اگر میخواهید میزان امگا 3 بدنتان را بیشتر کنید میتوانید از مکملهای امگا 3 نیز استفاده کنید.
ماست
باکتریهای زنده موجود در محصولات تخمیر شده مانند ماست و کفیر به افزایش سلامت فلور روده کمک میکند که این مساله به افزایش مقاومت سلولهای ایمنی بدن منجر میشود. این مواد غذایی به بدن کمک میکنند تا گلبولهای سفید و آنتیکورها و همچنین فاکتور رشد بیشتری تولید کنند. این ترکیبات نیز تاثیر مثبتی روی کاهش عکسالعملهای بدن به ترکیبات آلرژیزا دارند. نتایج پژوهشهای محققان ایتالیایی نشان میدهند تولید هیستامین در بدن افرادی که به مدت 4 ماه روزانه دو فنجان (500 میلیلیتر) ماست مصرف کردهاند به میزان دو برابر کمتر از افرادی است که روزانه شیر کمچرب خوردهاند. علاوه بر این علائم آلرژیک آنها نیز به مراتب کمتر بوده است. همچنین محققان معتقدند کودکانی که مادرانشان در دوره بارداری به طور مرتب ماست و دیگر محصولات غذایی سرشار از پروبیوتیکها مصرف کردهاند کمتر در بزرگسالی به مشکل آلرژی مبتلا میشوند.
سبزیجات برگ سبز
نتایج پژوهشی که در آلمان و روی نزدیک به 1700 بزرگسال غیر مبتلا و مبتلا به تب یونجه انجامشده نشان میدهد تاثیر این بیماری در افرادی که مواد غذایی سرشار از ویتامینای (10 تا 13 میلیگرم در روز) مصرف میکنند به میزان 30 درصد کمتر از افرادی است که از این مواد غذایی مصرف نمیکنند. توصیه میکنیم تا جایی که میتوانید مصرف سبزیجات برگ سبز، غلات کامل، میوههای صدفی (بادام و غیره) و همچنین آووکادو را بیشتر کنید. 30 گرم بادام حدود 7 میلیگرم ویتامین E به بدن میرساند.
سیر
سیر یک درمان طبیعی جهانی است. این ماده غذایی سرشار از آنتیاکسیدانهاست و به نظر میرسد که برای حفاظت از سیستم ایمنی بدن در برابر تب یونجه بسیار موثر عمل میکند. محققان معتقدند که میزان بالای آنتیاکسیدانهای مصرفی باعث کاهش علائم حساسیتی میشود. توصیه میکنیم به غذاهایتان سیر تازه بزنید. میتوانید یک حبه سیر را به قطعات کوچکتر تقسیم کنید و در طول روز مانند قرص میل کنید.
پیاز
پیاز سرشار از آنتیاکسیدان «کرستین» است که به تسکین التهاب و پیشگیری از ترشح هیستامین کمک میکند. علاوه بر این، کرستین باعث افزایش جذب ویتامین C در بدن میشود. باید بدانید که ویتامین C نیز جزو آنتیاکسیدانهای تقویتکننده سیستم ایمنی بدن محسوب میشود. این آنتیاکسیدان همچنین میتواند در غشای سلولی تثبیتشده و به این ترتیب از حساسیت آنها به آلرژنها بکاهد. توجه داشته باشید که سیب با پوست، توتها، انگور قرمز و چای نیز از منابع خوب این آنتیاکسیدان هستند.