به گزارش شفاآنلاین:موضوع تعديل پرستاران از انتشار کليپي در فضاي مجازي آغاز شد که در آن خليل عليزاده، رئيس بيمارستان آتيه خبر از تعديل 50درصدي در اين بيمارستان به علت مشکلات مالي ميداد. عليزاده در اين ويدئو گفت: چون توانايي پرداخت حقوق کارکنان را نداشتيم مجبور بوديم يا نيمي از نيروها را تعديل کنيم يا به همه نيروها معادل 20 روز بدون کارانه و اضافه کاري حقوق بدهيم. 100 نفر از نيروهاي بيمارستان بهطور داوطلبانه قبول کردند که به مرخصي بدون حقوق بروند چون ميتوانند از منابع ديگري امرار معاش کنند. بنابراين از 1200 نفر پرسنل بيمارستان مجبور شديم قرارداد 500 نفر ديگر را هم فسخ کنيم. در همين زمان خبر اخراج 30 نفر از پرسنل کادر درمان بيمارستان پيوند اعضاي ابوعلي سيناي شيراز منتشر شد و گفته ميشد اخراج، جواب اعتراض اين 30 نفر به کاهش 50درصدي حقوقشان بود. اين بيمارستان در پاسخ به اخبار منتشر شده در رسانهها در جوابيهاي اعلام کرد که هرگونه کم کاري، سوءاستفاده، ترک کار، ايجاد اخلال در سيستم درمان از سوي افراد فرصتطلب که موجبات به خطر انداختن جان بيماران را فراهم آورد پذيرفته نيست. اين مجموعه در جوابيه خود همچنين اشاره کرده بود که اين افراد با ترک محل کار خود قبل از شروع عمل جراحي باعث کنسل شدن عمل افرادي شدهاند که بهدليل شيوع کرونا دو ماه در نوبت عمل بودهاند. بعد از انتشار اين خبرها بود که محدباقر نوبخت، رئيس سازمان برنامه و بودجه در لايو اينستاگرامي خود گفت: خوشبختانه در بودجه 99 اين امکان قانوني وجود دارد که براي پرداخت فوقالعاده کرونا اقداماتي را انجام دهيم. دستورالعمل آن در حال تدوين است و بهزودي پرستاران عزيز انشاءا... آثارش را خواهند ديد؛ «براي افزايش و ادامه استخدام پرستاران نيز با توجه به تاييد سازمان استخدامي و اداري مبني بر نياز به پرستار، ما از آن امکان بودجهاي استفاده خواهيم کرد تا با تجهيز بيمارستانهاي جديد به استخدام پرستار بپردازيم.»
بيمارستانها 50درصد تعديلي داشتند
بر کسي پوشيده نيست که پرستاري شغلي سخت است و زمانيکه با شيوع ويروس کرونا همراه ميشود، ترس و اضطراب آن به شکل قابل توجهي افزايش پيدا ميکند و چندي پيش بود که اخباري در رابطه با افزايش ميزان افسردگي منتشر شد. اين در حالي است که تا امروز بيش از 2286 نفر از کادر درمان به ويروس کرونا آلوده شده و 122 نفر از آنان جان خود را از دست دادهاند. محمد شريفي مقدم، دبيرکل خانه پرستار در اين رابطه ميگويد: پرستاري کار سختي است و يک پرستار نياز دارد که از نظر شغلي امنيت خاطر داشته باشد در حالي که پرستاران چه در بخش دولتي و چه در بخش خصوصي چنين امنيتي ندارند و طي هفت سال گذشته هرچه پرستاران بازنشسته شدهاند يا بيمارستانهاي جديد ايجاد شده است، از پرستاران شرکتي استفاده شده است و برخي هم اخيرا قراردادهاي 89 روزه و يکساله دارند. موضوعي که اخيرا با آن مواجهيم تعديل پرستار در بخشهاي خصوصي است که به گفته خودشان با توجه به شيوع کرونا 60 تا 70درصد از ميزان مراجعانشان کاسته شده و با توجه به اينکه درآمدي ندارند مجبور شدهاند پرستاران را تعديل کنند. دبيرکل خانه پرستار معتقد است اين مراکز از زحمت پرستاران درآمدهاي زيادي کسب کردهاند و اين پرستاران به هرشرايطي تن دادهاند و پايه حقوق قانون کار را دريافت ميکنند و حالا هم در اين شرايط کار به تعديل رسيده است و اين مراکز بعضي 20، 30 تا 50درصد تعديل نيرو داشتهاند. محمود عميدي، پرستار و عضو خانه پرستار هم با اشاره به اينکه بيمارستانهاي خصوصي ورشکسته نميشوند چون سود خالص دارند، او ميگويد: اين مراکز در پايان هرسال با نيروهايشان تسويه ميکنند و براي سال جديد قرارداد ميبندند و اگر قرار باشد که کسي را تعديل کنند از يک ماه قبل به او خبر ميدهند؛ متاسفانه اين مراکز در پايان اسفندماه به برخي از پرستاران خود گفتند سرکار نيايند تا به آنها اعلام شود و برخي هم تا حتي 50درصد نيروها را کاهش دادند و قرارداد نبستند. به گفته عميدي تعديل به دو صورت انجام شده به عدهاي گفتند که سرکار نيايند و از ساعت کار عده ديگري کم کردند و مثلا ساعات کاري را به 120 ساعت کاهش دادند و به طبع حقوق کمتري پرداخت کردند. سليماني، پرستار ديگري است که در يکي از بيمارستانهاي اصلي پذيرش و درمان بيماران مبتلا به کرونا کار ميکند و ميگويد: من هم در بيمارستان مسيح دانشوري مشغول به کار بودم هم در بيمارستاني در محدوده تهرانپارس اما بعد از مدتي به من اعلام شد چون شما در بيمارستان مسيح دانشوري مشغول بهکار هستيد و ممکن است ناقل باشيد، نميتوانيم با شما همکاري داشته باشيم. البته در مسيح دانشوري استخدام رسمي نيستم. الان فقط در همان مسيح دانشوري مشغول به کار هستم. براي 4هفته فعاليت در بخش مراقبتهاي کرونا 600هزار تومان تا يکميليون تومان به حقوقم اضافه شد اما ديگر چيزي دريافت نکردهام.
انتقاد از تعديل پرستاران
با اين حال بشير خالقي، عضو کميسيون بهداشت و درمان مجلس، با انتقاد از تعديل نيروهاي پرستاري توسط بيمارستانهاي خصوصي از مسئولان مربوطه خواست جهت ممانعت از تداوم اين معضل تدبيري بينديشند. اغلب بيمارستانهاي خصوصي بهدليل شيوع بيماري کرونا و کاهش تعداد جراحيهاي الکتيو و خالي ماندن تختهاي بيمارستاني با مشکلات اقتصادي مواجه شده و قادر به پرداخت هزينههاي خود نيستند. وي در انتقاد به تعديل نيروهاي پرستار توسط بيمارستانهاي خصوصي به بهانه مشکلات اقتصادي، ادامه داد: البته مشکلات اقتصادي بيمارستانهاي خصوصي نميتواند دليل موجهي براي اخراج نيروهاي پرستار باشد، آن هم در شرايطي که پرستاران در زمان بحران شيوع بيماري کرونا قهرمانانه به ارائه خدمات به بيماران پرداختند و در بين عموم از احترام ويژهاي برخوردارند.
آرمان