شفاآنلاین-نوشیدن زیاد آب هنگام سحر به منظور جلوگیری از تشنگی در طول روز اشتباه است، زیرا منجر به رقیق شدن شیره معده، نفخ و اختلال در هضم غذا می شود.
به گزارش
شفا آنلاین،غزاله اسلامیان کارشناس ارشد تغذیه
با اشاره به اینکه ماه مبارک رمضان مصادف با روزهای بلند و گرم تابستان و
حدود 17 ساعت روزه داری است، افزود:دریافت کافی آب، به مغز این امکان را می
دهد تا دمای بدن را کنترل کند.
وی ادامه داد:با رعایت نکات تغذیه ای در این ماه مبارک می توان کمتر احساس تشنگی کرد.
**** توصیه های وعده سحری
اسلامیان
درباره تغذیه هنگام سحر گفت:از مصرف نوشیدنی های دارای مقادیر زیاد کافئین
(چای و قهوه پررنگ، شکلات، شیر کاکائو....) پرهیز کنید، زیرا باعث افزایش
دفع ادرار و در نتیجه افزایش نیاز بدن به آب می شود.
وی توصیه کرد:اضافه کردن چند قطره آب لیموترش تازه به آب می تواند به کاهش تشنگی و عطش در طول روز کمک کند.
وی
ادامه داد:روزه داران از میوه ها و آب میوه های طبیعی تازه استفاده کنند؛
این نوشیدنی ها علاوه بر تأمین آب بدن حاوی ویتامین های مورد نیاز بدن است.
اسلامیان
اضافه کرد:سعی کنید از نوشیدن آب همراه با غذا اجتناب کرده زیرا این عمل
سبب اختلال در هضم غذا و ناراحتی در دستگاه گوارش می شود.
کارشناس
ارشد تغذیه به مصرف میوه و سبزی فراوان در وعده سحری اشاره کرد و گفت:سبزی
های تازه حاوی مقادیر زیادی از آب و فیبر است بنابراین مدت زیادی در دستگاه
گوارش باقی می ماند و به صورت آهسته آب و مواد مغذی را به بدن می رسانده و
سبب کاهش احساس تشنگی و گرسنگی می شود.
وی افزود:مصرف سوپ ها و آش
های کم نمک و کم چرب به منظور تأمین آب بدن سودمند هستند؛ همچنین مصرف
غذاهای سرخ کرده، پرچرب، پر ادویه و پر نمک را کاهش دهید زیرا این غذاها در
افزایش تشنگی در طول روز تأثیر گذار است.
کارشناس ارشد تغذیه توصیه
کرد:وعده سحری را پس از نیمه شب مصرف کنید؛ این تأخیر می تواند مقاومت فرد
روزه دار را به ویژه در روزهای اول ماه مبارک رمضان در برابر تشنگی و
گرسنگی افزایش دهد.
****توصیه های وعده افطاری
کارشناس
ارشد تغذیه در باره تغذیه زمان افطار اظهار کرد:با نوشیدنی های ولرم مانند
شیر کم چرب ولرم یا آب ولرم افطار کنید و مصرف سوپ و آش های کم چرب و کم
نمک به مقدار متعادل و کم توصیه می شود.
وی ادامه داد:هرگز روزه خود
را با آب بسیار سرد باز نکنید، زیرا منجر به بروز اختلال در دستگاه گوارش
می شود و هضم و جذب مواد غذایی را به تعویق می اندازد.
اسلامیان گفت:دریافت مقدار زیاد نوشیدنی سرد می تواند منجر به شوک عروق خونی در معده شود که خطرناک است.
وی ادامه داد:نوشیدنی های گازدار نیز منجر به اختلال در هضم مواد غذایی و نفخ می شود.
به
گفته وی بهترین زمان برای نوشیدن حجم زیاد آب به طور تقریبی 2 ساعت پس از
افطار است و در وعده ها و میان وعده های بین افطار تا سحر از میوه ها و
سبزی های تازه استفاده کنید.
اسلامیان همچنین اضافه کرد :در فاصله
افطار تا سحر آب و مایعات کافی بنوشید و نوشیدن 1 تا 2 فنجان آب در هر ساعت
بسیار مفید خواهد بود